OGAE Serbia forum

Forumska takmičenja & Chit-Chat => Forum Song Contest => Temu započeo: Miloš 07 Jul 2011, 00:46:19

Naslov: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 00:46:19
Ova tema će služiti za diskusiju o pravilima forumskog izbora za najbolju pesmu, Forum Song Contest. Važeća pravila će uvek biti dostupna u prvom postu ove teme.


P R A V I L N I K

1. Na izboru mogu da učestvuju svi aktivni članovi OGAE Srbija foruma. Debitanti na FSC-u treba da imaju napisanih 50 smislenih postova i pre nego što pošalju predlog, biće u obavezi da se obrate moderatorima FSC-a, koji će odlučiti da li će im dati dozvolu da učestvuju, o čemu će ih obavestiti, kao i organizatora takmičenja.

2. Svaki učesnik izbora može da prijavi samo jednu pesmu, izvođenu na bilo kom svetskom jeziku, bez obzira na muzički žanr, osim ako nije drukčije navedeno. Izbori mogu biti bez ograničenja ili tematski, npr. samo sa instrumentalnom ili filmskom muzikom ili sa određenog područja, sa ograničenom dužinom trajanja pesme i slično.

3. Ne mogu se slati pesme koje su učestvovale na nekom od prethodnih izbora, izbora za Pesmu Evrovizije i dečijoj Pesmi Evrovizije, kao ni na nekom od nacionalnih izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije, odnosno dečiju Pesmu Evrovizije, osim u slučaju izbora na kome će svi učesnici slati pesme sa navedenih evrovizijskih takmičenja.

4. Učesnik koji pošalje pesmu koja ne zadovoljava neko od pravila dužan je da je promeni nakon molbe organizatora, inače neće moći da učestvuje. Naknadno menjanje već prijavljene pesme nije moguće.

5. Ukoliko se desi da neki učesnik prijavi pesmu koju izvodi izvođač koji je već predložen u tekućem izboru od strane nekog drugog forumaša, taj učesnik će biti zamoljen da promeni pesmu.

6. Prijava se šalje tako što se pošalje privatna poruka (pp) organizatoru takmičenja u roku koji će organizator objaviti i tom prilikom se šalje pun naziv pesme koja se prijavljuje, ime izvođača i link ka pesmi na YouTube-u ili sličnom servisu. Organizator bira da li će prvi da odabere pesmu ili će to učiniti nakon završetka prijava. U prvom slučaju organizator je dužan da pre nego što krene rok za prijavu pošalje pp nekom forumašu koji će tu poruku da sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema prijave organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa), a u drugom slučaju će pp poslati tek nakon isteka roka za prijavu, dok ostalo važi kao i prvom slučaju.

7. Organizator je dužan da u najmanje jednom radnom listu Excel tabele zabeleži vreme iz privatne poruke u obliku "datum sat:minut:sekunda" kada je određeni forumaš prijavio pesmu, kada je glasao u polufinalu i kada je glasao u finalu. Organizator je dužan da sve privatne poruke sa prijavama i glasovima čuva sve dok mu moderatori ne kažu drugačije i biće u obavezi da na kraju svakog FSC-a postavi u obliku slike prijave ili glasove par forumaša koje mu budu tražili moderatori FSC-a sa jasno vidljivim vremenom kada su prijave, osnosno glasovi stigli.

8. Nakon isteka roka za prijavu pesama, organizator se obavezuje da će u najkraćem mogućem roku objaviti listu svih prijavljenih pesama kao i linkove ka njima u formi posebne priredbe. Po okončanju priredbe, nazive takmičarskih pesama i linkove stavlja u prvi ili drugi post teme, u tekstualnom formatu. Ukoliko je broj prijavljenih najmanje 28, pesme će biti podeljene u dve polufinalne grupe prema abecednom redosledu imena izvođača i to tako što će pesme na neparnim pozicijama staviti u prvu, a na parnim u drugu grupu. U slučaju neparnog broja učesnika, poslednja pesma u podeli biće stavljena u grupu u kojoj se nalazi pobednik predhodnog izdanja, osim kada je u pitanju predlog pobednika prethodnog izdanja koji će biti smešten u prvu grupu. Pored imena pesme i izvođača neće biti ispisan nick forumaša koji je prijavio tu pesmu, radi održavanja tajnosti glasanja.

9. Najmanje 10 časova nakon objavljivanja liste prijavljenih pesama, počinje glasanje u kome učestvuju samo forumaši koji su prijavili svoju pesmu i isti moraju lično poslati svoje glasove organizatoru isključivo putem privatne poruke (pp). Glasanje se obavlja po evrovizijskom principu, dodeljivanjem bodova od 1 do 12, izostavljajući 9 i 11. Ako su se pesme, kojima je učesnik dodelio 12, 10 ili 8 poena u polufinalu, plasirale u finale, on ih ne može ostaviti bez poena u finalu. Forumaši ne mogu da glasaju za pesmu koju su poslali na konkurs. Svaki forumaš koji je poslao pesmu na izbor, glasa samo u polufinalu u kom se nalazi njegova pesma i u finalu bez obzira da li se njegova pesma kvalifikovala ili ne. Ako forumaš ne glasa u polufinalu i/ili finalu njegova pesma biva diskvalifikovana i neće imati pravo učešća na sledećem izboru. Ako takmičar nije u mogućnosti da glasa u predviđenim terminima, može poslati rang listu svih pesama učesnica, na osnovu koje će organizator raspodeliti poene. Nakon početka glasanja, zabranjeno je javno odustajanje od takmičenja, inače se pored diskvalifikacije pesme, trajno gubi pravo učešća. U slučaju da je takmičar poslao svoje glasove, a posle toga odustao, njegovi poeni se neće računati, a organizator je dužan da javno objavi naziv te pesme i zahteva od ostalih takmičara koji su glasali za nju, da ponovo pošalju svoje glasove.  Jedan dan pre isteka roka za glasanje, kako u polufinalu, tako i u finalu, organizator je u obavezi da javno napiše ko do tog trenutka nije glasao i te učesnike podseti na glasačku dužnost putem privatne poruke. Takođe, nije dozvoljeno menjanje već poslatih glasova. Organizator prvi glasa i šalje svoje glasove pre početka glasanja za ostale učesnike, putem pp-a nekom forumašu koji je dužan da tu poruku sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema glasova organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa). Pošto je organizator glasao, dužan je da javno obavesti ostale učesnike kome je svoje glasove poslao.

10. Iz polufinala u finale prolazi pesma koju je poslao pobednik prethodnog izbora i polovina ostalih pesama, podjednako iz obe grupe, a najmanje 16. Slede primeri:
- Ako je broj prijavljenih učesnika 40, onda u finale ide 21 pesma (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostalih 39 pesama, zaokružena na najbliži paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 10);
- Ako je broj prijavljenih učesnika 43, onda u finale idu 23 pesme (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostale 42 pesme, zaokružena na veći paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 11).

11. Ako dve ili više pesama imaju jednak broj poena, bolje će biti rangirana ona za koju je glasao veći broj forumaša. Ako se ni po tom kriterijumu ne može utvrditi redosled, prednost se daje pesmi sa više većih ocena.

12. Po završetku polufinala, organizator održava priredbu na kojoj objavljuje finaliste i rezultate pesama koje se nisu plasirale u finale. Nakon finala, organizuje se predstavljanje rezultata glasanja, koje sadrži i zasebne tabele sa svim glasovima u polufinalu i finalu u Microsoft Excel ili OpenOffice Calc formatu i, po želji, u obliku slike.

13. Organizator se može obratiti administratoru ili moderatoru foruma (Miloš i Milos-S), ako ne razume neki stav ovog pravilnika ili je naišao na neki problem koji ne može sam da reši. Ukoliko organizator bitno prekrši ova pravila, dobija zabranu učešća na sledeća tri izbora i može trajno izgubiti pravo na organizovanje FSC-a.

14. Organizator FSC-a je pobednik prethodnog izbora ili ukoliko on ne prihvati organizaciju, neko od unapred prijavljenih kandidata. Naravno, podrazumeva se da članovi foruma koji imaju zabranu organizovanja forumskih takmičenja, ne mogu da organizuju ni u slučaju trijumfa. Prijavljivanje za organizaciju narednog izbora traje od početka tekućeg izdanja, a završava se nakon finala istog ili dok se ne nađe organizator (u slučaju da se niko ne javi odmah nakon završetka izdanja). Prijave će se slati moderatorima FSC-a, a odluku o organizatoru, nakon razgovora sa kandidatima, donosiće zajedno uredništvo foruma, tj. Milos-S, moderatori FSC-a i ja.

15. Rok za prijavljivanje pesama je najmanje 5, a najviše 7 dana. Glasanje za polufinala traje 6 ili 7 dana a za finale 3 ili 4 dana. U slučaju nekih problema ili neodložnih obaveza, ovi rokovi mogu biti duži, ali tako da ukupno vreme trajanja izbora ne bude duže od 25 dana. Mole se svi takmičari da obrate pažnju na vremenske rokove za glasanje.

Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 07 Jul 2011, 01:00:25
I dalje mislim da nije realno to sto u suprotnom polufinalu glasa samo ko zeli, ali dobro... Kako kazete, postujem!
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:08:10
Slazem se sa eticom.

Takodje vidim da moj predlog da jedino prva cetiri forumasa sa liste uspjesnosti glasaju u oba pfa nije prihvacen, a iskreno mislim da je to najbolje rjesenje. A mislim da su se mnoogi slozili sa,mnom.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 01:12:01
Shvatite to kao kompromis, jer nemamo svi isto mišljenje. Dakle, nikog ne teramo da sluša sve pesme i glasa u oba polufinala, čime dajemo šansu da bolje pesluša pesme iz svog polufinala i realnije ih oceni, ali ostavljamo mogućnost da oni koji žele, mogu da glasaju i za suprotno finale. Kako ne bi bilo nekih kalkulacija, samo organizator će znati koliko forumaša je tako i glasalo. Ne radi se ovde o realnom glasanju, jer znate da ni na ESC-u ne glasaju svi u svakom polufinalu, već je potrebno imati i sreće pa naći se u onom u kome ima više učesnika koji podržavaju vašu pesmu.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 07 Jul 2011, 01:13:21
Pa zasto onda kao ne ESC-u ne glasa svako u svome polufinalu samo? To bi bilo ok...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:14:53
Ja sam ocekivao nesto, a dobili smo stara pravila, osim ovog koje se tice organizatora (a koje je na mjestu). Ja bih ili zabranio glasanje u suprotnom PFu, ili se vrato na staro svako u oba.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 01:18:32
Kao što rekoh, mišljenja su obično podeljena, što znate na osnovu rezultata ranijih anketa. Pravila su podložna izmenama, tako da ćemo ih još razmatrati. Glasovi iz suprotnog polufinala vrede kao glasovi samo jednog forumaša, što ne utiče mnogo na ukupne rezultate, ali takmičenje čini zanimljivijim.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:19:27
... pa ne znam koliko ga cini zanimljivijim, ali avaj...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 07 Jul 2011, 01:20:40
Meni licno ne cini zanilmljivijim, vec nerealnijim, a i moze da utice, nekada je poen u pitanju da li ce pesma proci ili ne...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:21:58
Pa naravno da ga ne cini zanimljivijim, vec po mom misljenju glupljim, ali sta mozes kad su "misljenja podjeljena".
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 01:23:59
Za sada sam otvorio ovu temu, kako bismo o pravilima diskutovali na jednom mestu, a moguće su još neke izmene narednih dana.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:26:53
Citiracu tvog kolegu imenjaka od danas... ja sam mislio da ce se posle tog njegovog posta nesto nabolje promjeniti, a ostalo je potpuno isto.

Danas ce vrlo verovatno doci do izmene pravila na FSCu, a o konacnom ishodu cete biti blagovremeno obavesteni.

I ovaj termin se vise nece odlagati. Kad se budu donela nova pravila, primenjivace se vec od ovog FSCa

NISTA se nije promjenilo. Kao da pravila nisu mijenjana. ::)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 07 Jul 2011, 01:37:00
Nekim ljudima ne mozes udovoljiti pa to ti je. -.-
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 01:40:01
Niste se izjasnili šta bi po vašem mišljenju trebalo promeniti. Malo smo pooštrili kazne za nemarne organizatore, ali imamo u vidu da više forumaša može da bude pod tim sankcijama, jer u poslednje vreme su se desile neke krupnije greške, koje su napravili organizatori i nisu posledica pravila. Ipak, nadamo se da će se organizacija narednih izbora podići na viši nivo.

TyKy, tvoj predlog nismo odbacili, ali za sada ni usvojili. Ako pogledaš trenutnu listu uspešnosti, videćeš da se neki polako izdvajaju, pa bi jedni isti forumaši imali obavezu da glasaju za drugo polufinale. Čini mi se da si se tim predlogom izjasnio da ti je prihvatljivo glasanje samo onih koji žele, ali da budu brojniji. Ako bi se već samo neki obavezivali da glasaju za drugo polufinale, možda bi bilo bolje četvoro prijavljenih, a najbolje plasiranih na prethodnom izboru.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 01:47:47
TyKy,  Čini mi se da si se tim predlogom izjasnio da ti je prihvatljivo glasanje samo onih koji žele, ali da budu brojniji. Ako bi se već samo neki obavezivali da glasaju za drugo polufinale, možda bi bilo bolje četvoro prijavljenih, a najbolje plasiranih na prethodnom izboru.


Ne. Sto se mene tice, najprihvatljivije mi je da niko ne glasa u suprotnom polufinalu. A onaj moj predlog je bio iskljucivo da bi se zadovoljili oni koji smatraju da je ok ovo pravilo da glasa ko hoce, ali i oni koji ne misle tako. Tim pravilom bismo imali pravilo, a ovako imamo pijacu. I ovaj tvoj predlog je ok, ali mislim da je tezi za realizaciju. Takodje, uvodjenjem tog pravila lista uspjesnosti ne bi bila samo lista, nego bi imala i neku svoju funkciju. Mozda bi bilo zabavnije.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 07 Jul 2011, 01:48:33
Najbolje je ili - ili, svi ili niko, s tim da se glasovi iz suprotnog polufinala sabiraju i dodeljuju po evrovizijskom principu.
Ili eventualno da se usvoji TyKyjev predlog, ako je problem da svi glasamo u suprotnom polufinalu.
Da li ce to biti najbolje plasirani na tabeli uspesnosti ili na neki drugi nacin odabrani glasaci, bitno je da u oba polufinala glasa jednak broj glasaca iz suprotnog pf-a.
Prosto nije u redu da u jednom pf-u vaze glasovi iz suprotnog  pf-a (ako glasa trecina), a u drgom ne (ako ne glasa) ili da recimo ovamo glasa 7, a ovamo 15 forumasa. Onda tu vise nije stvar misljenja o nekoj pesmi.
Ja pametna nisam sta da radim kad treba da glasam, a uvek slusam sve pesme. Ovamo bih da glasam da 'pomognem' omiljenoj pesmi da se sto bolje plasira, a ovamo kad malo bolje razmislim sto bih ja sada nekom remetila plasman, ako su njegovi glasaci iz pf-a odlucili da prodje dalje. Ja nekako polazim od toga da cu ja biti kriva ili bilo ko drugi iz suprotnog pf-a ako neko ne prodje u finale.
 
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 01:58:42
Ok, razgovaraću još sa Milosem-S i DavidomBG i pokušaćemo da nađemo neko rešenje, prihvatljivo za većinu. Ovo što je etica predložila je u redu, samo treba smisliti koji forumaši bi imali pravo da glasaju za suprotno polufinale, ali opet javiće se neko ko uvek želi da glasa za oba i zato rekoh, ne možemo baš svakom udovoljiti, već treba da pristanemo na neke kompromise. Inače, meni lično je svejedno koji će sistem važiti, bitno da funkcioniše i daje dobre rezultate.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 02:00:59
Ne moraju to biti dva forumasa. Moze da ih bude 5 ili 10. Ali da se zna ko pije, a ko placa. :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 09:43:43
Ni meni se  ne svidja ovo pravilo, a vecina se zalila na njega cim je uvedeno.  ::) Ja sam za ovo ili niko ili svi. Nisam ni za ovo sa listom uspesnosti. Bezveze je da  samo par ljudi utice na neke stvari.

Imam ja ideju da se gore  stavi anketa da li da za suprotno polufinale glasaju svi ili niko, i da svi ucesnici predstojeceg FSC-a budu obavezni da glasaju za tu anketu, da se stavi obavestenje tamo u temi.

E, sad sledi ono, mozda neko hoce a ne moze, ili nece a mora.  :dq: Zasto ne bi ste hteli da  preslusate oba polufinala ako se vec igrate, ne razumem, kako smo ranije mogli da glasamo za oba polufinala, a sad smo kao nesto razmazeni ne mozemo, ma daaaaj! :d3: Ili pak ako se odluci da se glasa samo za svoje polufinale, pa sta, vama niko ne brani  da slusate i drugo polufinale i uzivate u muzici iako ne bodujete te pesme. Valjda nam je cilj da uzivamo u muzici, slusamo pesme koje volimo, upoznajemo nove pesme, mozda cak i zavolimo neke koje nismo voleli, a ne da ih samo preslusamo jednom na brzinu cisto reda radi da bi smo  izbodovali.

Nadam se da ovaj moj predlog nece da bude iskuliran tek tako.  8)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Cobbe 07 Jul 2011, 09:49:58
Дакле, ја не могу да верујем да се и поред свих иницијатива и аргументованих предлога ми и даље вртимо у месту и само додатно компликујемо и уносимо додатну конфузију у ионако конфузна правила!!!

Разочаран!!!

Алал вам!!!

Што може једноставно кад може и компликовано!?

Ово стварно није у реду! О каквом компромису ви пишете кад се све иницијативе своде на једно - или да гласају сви или нико! Шта је противтежа томе и ако је има, ко је противтежа томе, живо ме занима, пошто од фебруара нисам прочитао ама баш ниједан предлог супротан овоме!

Пашћу у несвест сада...

Једино могу да похвалим предлог за кажњавање организатора уколико направи баљезгарију. То ми се свиђа и морам да признам да сам ја био један од иницијатора те казне.  ::)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 10:45:34
Citiracu tvog kolegu imenjaka od danas... ja sam mislio da ce se posle tog njegovog posta nesto nabolje promjeniti, a ostalo je potpuno isto.

Danas ce vrlo verovatno doci do izmene pravila na FSCu, a o konacnom ishodu cete biti blagovremeno obavesteni.

I ovaj termin se vise nece odlagati. Kad se budu donela nova pravila, primenjivace se vec od ovog FSCa

NISTA se nije promjenilo. Kao da pravila nisu mijenjana. ::)

Kad si se vec potrudio da me citiras, mogao bi i da kazes gde je ovde napomenuto da ce sve biti pretreseno "s brda s dola" i izmenjeno? Ja sam napomenuo da ce biti izmena u stvarima koje su najkriticinije (ne inicirajuci o vrsti ishoda), a isto tako sam napomenuo (nedostaje citat) da nam se misljenja razilaze (nama koji odlucujemo) i da zbog toga sve ovo traje duze nego sto treba. Tvoj predlog nije ni odbacen, a nije ni usvojen, a to sto je argument sto se "vecina slozila", to nista ne znaci imajuci u vidu da su najveci cirkusi nastajali upravo kada je "vecina" odlucivala o pravilu. Posle ta ista "vecina" naprasno promeni misljenje i kaze kako im je to pravilo nametnuto pa opljuj, ko brze i jace, to bolje  :) I onda kazu ljudi kako mi namecemo sta se nama cefne, a ljudi izglasali to "vecinom" putem ankete. E zato sad nikakvih skoro anketa ni nema, jer je ishod vec poznat.

Jedna od najkriticnijih stvari je bilo ovo pitanje gluposti koje su se desavale sa organizacijama u zadnje vreme, i to je moralo pod hitno regulisati. Druga stvar se tice glasanja. Ja licno sam jos nesto planirao da predlozim, ali sam od toga odustao, jer bi to ovde moglo da ima i katastrofalne posledice a i vrlo dobre s druge strane. Ali rizik je veliki, i odustao sam od toga. Jedna od ove dve stvari koje su promenjene nisu izglasane "jednoglasno" sto znaci da se nas dvojica nismo slozili oko toga, jedan je bio za jednu varijantu. drugi za drugi, na kraju je ispala sredina, a videcemo jos sta ce sa tim biti. Treba jos nesto da kazem?

I stvarno mogli bi malo da pokazete vece postovanje prema tudjim odlukama umesto sto prvo pljunete i popisate se na nas, jer mi ipak dobijamo svakakve sugestije i lose i dobre i smesne i genijalne, pa nikad nisam rekao da je nekome los predlog ili "Ma to ne valja, necu ni da uzmem u razmatranje", kako vi ovde pisete i pravite dramu. Pogotovo ne ovim jezikom koji se ovde moze videti.

Zbog ovakvih situacija sam i hteo da odem nedavno. Naravno ako mi prekipi, uvek postoji ta opcija da mi se malo glava odmori od svega, ali jos uvek imam zelju, pre svega zbog forumasa koji cene ono sto radimo, da nastavim sa radom, iako za to dobijam (kao i Milos admin) ne nikakve zasluge, nego ovakve stvari. Mogli bi malo da se stavite i u nasu poziciju, a ne da terate nas da se stavljamo u vasu, jer i ja sam bio obican forumas a jesam i ovo sto sam sada, i shvatite da i mi medju sobom ne moramo isto da mislimo, a opet treba da donesemo neku konacnu odluku iako se ni medjusobno ne slazemo. oko pojedinih stvari a znamo da nesto mora da se menja. To je i mucno i bolno, a jos bolnije kad se i taj trud vrednuje ovako. I shvatite da mi u administraciji nemamo cesto isti nacin razmisljanja kao forumasi.

I kao suma sumarum uvek postoji opcija da ako vam se ne svidjaju pravila, jednostavno ne ucestvujete na FSCu. Niko vas ne prisiljava. Mi nismo crveni krst za ispunjavanje svacijih zelja. Otvorite svoj forum, pokrenite FSC, birajte pravila koja vi hocete a ne koja vam mi, "agresori" kako mi neko skoro rece, namecemo, i nema brige, nema sekiracije. Pojedinci su punih usta kad treba da se opljuje a kad treba nesto konkretno da se predlozi, onda maca pojede jezik. Najlakse je pljuvati po svemu, jos iz pozicije forumasa koji ne donosi strateske odluke za forum.  

Da se ne slozite sa nekim pravilom to podrzavam, jer mi uvek preuzmemo odgovornost na sebe za svaku odluku, uvazavam uvek i kritike i sugestije, ali ovakve pisanije stvarno nisu na mestu. Pojedincima koji kritikuju ali imaju i konkretne predloge skidam kapu ali sa pojedincima koji znaju uvek sta ne valja, a ne znaju sta valja nemam sta da pricam.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 11:01:34
E pa Milose, imam ja jednu molbu za tebe. Molim da mi objasnis zasto je tebi i Milosu TOLIKO neprihvatljivo da se glasa u oba polufinala, ili da se glasa samo u svom, zasto uporno izbegavate da stavite nesto od ta dva, kad se vecina nas zali na  pravilo da glasa samo ko hoce od kad se pojavilo? Stvarno me interesuje odgovor na ovo pitanje...Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 11:05:22
Ne mogu da iznesem javno ko kakav stav ima povodom ovoga, jer je, ocigledno, to pitanje oko koga se i sporimo. Nadam se da je sad jasnije.

Stvari koje se ticu administracije i nasi stavovi prilikom donosenja odluka se ne iznose u javnost.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 11:10:35
Pa kako mi onda da znamo zasto se to pravilo na prihvata?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 11:19:01
Dakle opet da ponovim, a i Milos je sam rekao, otvorena je tema za diskusiju o pravilima, pitanje koje je sporno ovde nije zacementirano kao izmenjeno, jer, evo jos jednostavnije da kazem, jedan od nas je za pravilo da glasaju svi ili da ne glasa niko, drugi je protiv. E sad, sto se tice pitanja, ne znam kako da odgovorim na njega, obzirom da sam istakao u prvi plan cinjenicu da se sve ovo odgovlacilo upravo zbog toga sto se ni nas dvojica ne slazemo oko ovoga vec duze vreme. Dakle, jedan je za, drugi je protiv. Mi nismo samo juce razgovarali o ovome, ali kao sto vidis i po trenutnoj situaciji, mi se nismo dogovorili povodom toga. Ovo je neka sredina, na koju smo hteli da vidimo kako ce drugi reagovati. Postoji i David, i njegovo misljenje ce vrlo verovatno doneti prevagu.

A to ko je od nas za pravilo, a ko protiv, izmedju mene i Milosa, to ne mogu i ne zelim da otkrijem.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 11:25:21
Ne trazim ti to da otkrijes.

Imam samo jos jedno pitanje. Posto kazes da ce Davidovo misljenje odluciti, to znaci da se misljenje nas koji pisemo ovde ne racuna? :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 11:33:16
Jos jedno pitanje na koje nemam odgovor (ali zaista  :D).

Pazi, samim tim sto je jedan od nas za a drugi protiv, znaci da se misljenje vecine ipak vazi i razmatra. E sad nezahvalno je od mene da tvrdim da ce biti usvojeno ono sto ce odgovarati i meni i Davidu i Milosu i vama (posebno sto ne znam sta David misli o tome), kad se i mi medjusobno ne slazemo oko toga. Da ne kazem da se desi situacija da se nesto usvoji, a da neko od nas dvojice nije time zadovoljan, odnosno misli drugacije. Znaci sta god da bude, neko ce ostati "kratkih rukava" a ko ce to biti ne mogu ni da naslutim obzirom da, vidite i sami, nije prevagnula ni moja ni Miloseva opcija (ma ko od nas da je bio za, a ko protiv).

EDIT: A jedna od te dve opcije je bila ova koja se provlaci.

Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 11:36:04
Milos-S: "Kad si se vec potrudio da me citiras, mogao bi i da kazes gde je ovde napomenuto da ce sve biti pretreseno "s brda s dola" i izmenjeno?"

Nastavicu da citam ostatak posta, ali prvo da odgovorim na ovo. Ne pise nigdje da ce sve biti izmjenjeno, ali sam se ja nadao tome i zelio sam to.

A gdje sam ja napisao da si napisao da ce sve da se promjeni? Nigdje.

TyKy: "ja sam mislio da ce se posle tog njegovog posta nesto nabolje promjeniti, a ostalo je potpuno isto. "
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 11:36:42
Hahahahaha, ja ti bas postavljam pitanja na koje nemas odgovore... Sta ces, komplikovana sam!  ::)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 11:44:30
Nece doci do kompletnih promena pravila, eto sad i da potvrdim. Doci ce samo (i verovatno) jos do korekcije ovog spornog pitanja koje je za sad reseno ovako kako je reseno, a verovatno da nece tako dugo biti, i mozda vec danas bude usvojena moja ili Miloseva varijanta, kao i misljenje vecine u okviru jedne od te dve opcije. Ne znam kako je ostalo sve potpuno isto.

@djuelnce: Nisi komplikovana, nego smatram da tu i ne moze da se da jasan odgovor, kad opet lepo kazem jedan je za, drugi je protiv. Ja ne naglasavam ko je od nas "za", ali sta recimo da sam ja taj koji je za (ili Milos). Pitas me zasto nije usvojeno, a ja ti kazem da druga strana to ne prihvata, i ne slaze se, a onda opet od prve strane ocekujes da odgovori zasto ne prihvata..... Ja stvarno ne znam kako da odgovorim na to. Kao sad kad bi ja tebe pitao zasto je neko od nas dvojice protiv ovog predloga, jel znas odgovor?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 11:46:10
Milose, kazes da je Milos otvorio temu za "diskusiju i predloge" pa onda iste smatras "pisanjem po moderatorima". ::)  Pisacemo se jos.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 11:51:44
Nemoj da izvrces sta sam rekao, jer ja nisam ni spomenuo da su kritike "pisanje po moderatorima", ali pojedini postovi nisu kritike, a posebno ne kad se konstantno ponavljaju. Postoji razlika izmedju kritika i izmedju pljuvanja, to i ti znas sam  :)

Sve sam rekao sta sam imao, pojednostavio sam situaciju, da nacrtam jos ne mogu, a sta ce biti, videcemo.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 07 Jul 2011, 11:57:31
Pa normalno da ga ne znam. Ja sam tebe pitala zato sto se vas dvojica dogovarate, i zato sto ste glavni, ne mogu da pitam nekog drugog. Pitala sam iz razloga jer me je zanamalo zasto odbijate to pravilo. Odgovorio si koliko si mogao i ok...

Ne vredi pricati dalje na ovu temu. Sad cekamo samo da vidimo sta ce da bude.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 12:01:04
Pa kazem eto, ne mogu da znam zasto Milos koji se ne slaze sa mnom ne misli isto kao ja (bez obzira sta ja mislio o ovome), kao sto ni on ne zna zasto se ja ne slazem sa njim. Oko ovog pravila drugog koj je izmenjeno sam ja bio inicijator, eto da to otkrijem, to mi je bilo goruce pitanje, a oko ovoga je ovakva situacija. Ne mogu da kazem zasto se on ne slaze, kao sto isti odgovor ni on ne moze da da. Da moze, mi bi resili problem. Jedan od nas je hteo promene i ovde, kao i vecina, drugi ne.

Nista vise ne mogu da kazem, sem da cemo videti.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 07 Jul 2011, 12:25:04
Ala ste se raspisali ;D
Meni je isto bolje ono 'svi ili niko', samo što je to 'svi' teže za organizatora :D
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Aca Srbin 07 Jul 2011, 12:31:27
Meni je iskreno bilo glupo obavezno glasanje za polufinale u kojem nije nasa pesma. :o Ovako mi je zanimljivije, realnije i vise u duhu Evrovizije. Manje su sanse da se naprave klanovi i odredjene grupe medjusobno razmenjuju glasove. Nekako mi je logicno da grupa forumasa iz jednog polufinala medjusobno izabere pesme koje ce proci dalje, a ne da se ,,mesaju'' i drugi sa strane.

Dobrovoljno glasanje za drugo polufinale mi i ne smeta toliko, ionako nikad nisam glasao i najverovatnije necu...

Ranije sam predlagao da se naprave sasiri prema rangovima clanova, pa npr. u jednom su svi OGAE clanovi, u drugom Hero member itd. Njabolje plasirani na listi uspesnosti, koja obuhvata poslednjih 10 FSC-ova, ide u jedno polufinale, drugoplasirani u drugo, treci u prvo itd. Moze i da se rasporedjuje samo po listi uspesnoti, bez sesira.

Takodje mislim da bi bilo lepo videti ponekad vecitu listu uspesnosti, za sve FSC-ove iz pocetka i neku koja obuhvata odredjeni period, npr. vec pomuto 10 FSC-ova. Pa kao u tenisu, oduzamaju se bodovi za onog poslednjeg vazeceg takmicenja i dolazi do promena na listi... Nadam se da razumete sta hocu da kazem.

Nisam vodio evidenciju, ali bi, po mom misljenju, najbolje bilo da se godisnje organizuje maksimalno 12 FSC-a.Znam da moji predlozi nece nista sustinski promeniti, ali padalo mi je to na pamet. ;)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Milos-S 07 Jul 2011, 13:04:19
Ovaj predlog sa sesirima je dosta intresantan, obzirom da sam i sam o ovome razmisljao ne tako davno, doduse vise sam gledao kao na neku sekundarnu opciju, razmislicemo o tome. E sad moje licno misljenje je da bi bilo bolje da kriterijum raspodele bude "slican ukus". Odnosno, svako je naklonjeniji nekim pesmama koje druga osoba salje, ne znajuci ko salje pesmu, vec se jednostavno poklapaju ukusi (sto neko rece "pogodi se zica), i da se naprave sesirci po tome, tako bi bilo jos vise u duhu Evrovizije (ali morate imati u vidu, s druge strane, i da ovo ipak nije preslikana Evrovizija, znaci neka odstupanja mogu da postoje), i tako bismo sve kako "potencijalne" tako i prave klanove stavili u isti sesir i razbacali ih po polufinalima, cak bi se sesiri redovno i azurirali. To je vise posla, ali opet mislim da bi bilo ok. Mada ni ovi kriterijumi koje je Aca predlozio nisu uopste losi. Vrlo zanimljiv predlog, cak jedan od boljih koje dobih u zadnje vreme. Svaka cast  ;(:); :G)

Ovo o vecnoj FSC listi je vec odavno u razmatranju, videcemo sta ce biti i sa tim.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 07 Jul 2011, 13:12:35
Да се надовежем и ја у вези са овим правилом о гласању у супротном полуфиналу: најпоштеније би било или да гласају сви или а не гласа нико.

У вези са новим организаторима, мислим да би сваки од будућих организатора који није до сада организовао прво требало некоме од рецимо модератора, детаљно да образложи на који начин ће то урадити, које програме користити, како мисли да сабира поене и бла бла, дакле да убеди модератора да је способан и да може то да одради без грешке.
Исто тако мислим да би за убудуће гласови требали да се прослеђују такође некоме од модератора који би имао увид у исте и могао да изврши евентуалне корекције приликом објаве резултата (јер грешке се дешавају, намерно или случајно није важно), да би се спречило да неко једноставно буде оштећен на крају (а мислим да је то један од највећих проблема до сада).
И требало би детаљније разрадити систем жребања за полуфинала, а не да организатор по свом нахођењу ставља песме тамо где жели јер и ту се често могу фаворизовати појединци и неке песме.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: arheometar 07 Jul 2011, 14:35:13
Ako se uvede pravilo da svi moraju da glasaju u oba polufinala ja opet idem sa FSCa. Ponekad je čovek u gužvi i ne može da stigne da pažljivo presluša 35+ pesama. Preslušati 20-ak pesma i posvetiti im pažnju nije toliko naporno. A za 35 pesama treba odvojiti par sati a to nemamo svi i uvek.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Bebi 07 Jul 2011, 15:27:29
Ne svidja mi se dosadasnje pravilo glasanje po zelji za drugo polufinale, kao i potencijalno vracanje glasanja za oba. Najbolje svako u svom pf.

I jako mi se svidja Acin predlog, a i od Milosa-S za rasporedjivanja pesama po nekoj medjusobnoj slicnosti. E to nesto novo bi moglo malo da osvezi ovo takmicenje od monotonosti.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 07 Jul 2011, 15:45:23
Prvo cu da spomenem anketu koja je bila postavljena u temi 28. fsc-a. Pitanje je glasilo:

Da li treba omogućiti glasanje u oba polufinala?

A opcije su bile:

1) Ne. Svako neka glasa samo u svom polufinalu.
2) Da. Poeni forumaša iz drugog polufinala se sabiraju i raspoređuju u ESC stilu, te čine jedan dodatni glas.

Koliko se secam, par forumasa je glasalo za drugu opciju jer su mislili da vazi sa sve forumase, a kada je ta opcija dobila dva glasa vise, objavljeno je da ce tako glasati samo oni koji zele, i vec tada su neki rekli da nisu razumeli i da bi glasali drugacije. Jos tada smo dosli do toga da je anketa bila nedefinisana jasno, ali je izglasano pravilo i pored toga prihvaceno. Na stranu sve to, vazno je da je to, ako se ne varam bila jedina anketa u vezi FSC-a ikada, iako se milion puta razglabalo o pravilima.

Drugo, pravilo o strozijem kaznjavanju losih organizatora je koliko, toliko ok, ali ono nece promeniti gotovo nista. Vec vidim kako bi to bilo, evo jednog primera kako to moze da izglada, ovo je samo iluzija ;D

48. FSC, organizator je BBB. Pravo ucesca na narednih 3 izbora nema CCC zato sto je napravio veliku gresku kao organizator i njegovom greskom je po peti put ostecen DDD tako sto grekom nije usao u finale, a trebao je. BBB zatim normalno stigne do finala sa organizacijom, i dodje kraj FSC, gde on ne zna da napravi tabele. Moderator FSC-a zatim zahteva od svih forumasa da mu posalju glasove da napravi tabelu sa rezultatima, i samim se naredni FSC ne moze otvoriti odmah, vec se po milioniti put odugovlaci. Par dana kasnije, moderator objavljuje tabelu gde se vidi da je DDD ponovo ostecen, a sa njim i EEE. Po pravilima BBB je kaznjen i ne moze da ucestvuje na narednih nekoliko izbora, mozda iu stalno. Pobednik FSC-a FFF prihvata organizaciju iako nije vest sa kompom, ali to ne napominje ostalima. Sledeci FSC - isti scenario...

Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem ovim primerom... Znaci, i pravila oko organizatora moraju da se promene, mora da se nadje nacin da novi forumasi pre organizovanja pokazu da znaju i mogu to. Jer dzaba njih posle i kazniti, ako ce neko drugi ponovo mene da osteti, pa ce mi se smuciti vise i ja cu odustati. Jasno je da kazna nije dovoljna, to sve dodje posle greske, a treba se truditi spreciti, a ne leciti!

A iz prethodnih postova forumasa vidim da bi izgleda najbolje bilo da svako glasa samo u svom polufinalu, to je najrealniji i vecina bi bila koliko toliko zadovoljna, a i ja bas podrzavam to pravilo...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Jul 2011, 16:25:33
Rezultati te ankete su pokazali da je mišljenje forumaša prilično podeljeno, bez obzira na stavku koja je za malo imala više glasova. Ono što neki od vas podržavaju i smatraju da je najrealnije, možda drugima nije. Često čujemo od pojedinaca šta treba promeniti ali jako retko kako to i učiniti na valjan način. Slažem se da treba sprečiti na vreme ono što se može, tako da će organizatori biti dužni da moderatorima jave plan organizacije pre nego što otvore temu.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Милан 07 Jul 2011, 16:58:15
Ма Милоши, заведете форумску диктатуру и сви ће да прихвате шта год ви одлучите. :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Feather90 07 Jul 2011, 18:09:25
Meni se svidjalo dosadasnje pravilo, ko hoce neka glasa u suprotnom polufinalu.

Ni ovo pravilo sa 1/3 nije lose, ali desice se situacija, poslao sam glasove, ali nas nema dovoljno, nece mi biti uvazeni...

I dalje ne vidim u cemu je problem, pa cak i ako samo jedna osoba glasa iz suprotnog polufinala. Ti dodatni glasovi nece puno promeniti stanje na tabeli, s obzirom da se racuna kao glas jednog forumasa.

Kao sto rece Arhi, 30+ pesama da se slusa je previse, i napravi takvu zbrku. S druge strane, nije u redi zabraniti nekome iz drugog polufinala da glasa.

Generalno, najvise mi se svidja staro ukinuto pravilo, a potom ovo za 1/3. Nikako mi se ne svidja ideja da glasaju svi jer je to previse kompozicija. S obzirom da ja svoje polufinale preslusam katkad i do 4 puta, da slusam 3, 4 puta sve pesme, ne bih izasao na kraj nikad. Ako bi glasali svi doveli bismo sebe u situaciju "traljavog" preslusavanja pesama i glasanja na osnovu prvog utiska. Dobro poznate pesme bi lepo prolazile u finale, a one manje poznate bi redovno uzimale poslednja mesta.

Ako bi mi neko objasnio zasto dosadasnje pravilo nije bilo dobro, da glasa ko god zeli, pa makar to bio i jedan forumas neka obrazlozi. Hoce li glasovi tog forumasa bitno uticati na stanje na tabeli? Imamo recimo 14 glasova iz svog polufinala + samo 1 iz suprotnog... Da li je pesma dovoljno vredna finala ako njeno finale odlucuje 1, 2 poena?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Chinchón 07 Jul 2011, 20:31:33
Evo ovako, da se i ja oglasim...
Kao prvo, nisam citao sta ste svi pisali, iskreno - mrzi me ::() Ako se ponavljam, izvinjavam se...

Kvotujem Milosev post, tj. delove sa kojima se ili apsolutno, ili delimicno ne slazem, i sve cu obrazloziti zasto. Brojevi su moji ;D


1.
Najmanje 10 časova nakon objavljivanja liste prijavljenih pesama

Kao prvo - zasto?!
Ako je razlog tome da ne bi bilo takvih koji ce da "ne slusaju pesme, i da glasaju na pamet" - to se s ovim ne moze spreciti, nikako... Ko garantuje da svi slusaju pesme, cak i oni koji glasaju 3-4. dana, ili pak 15 minuta pred zatvaranje glasanja?
Glasanje, sto se mene tice, moze da pocne sa krajem priredbe... Cak i na ESC-u ove i prosle godine, glasanje je pocinjalo od pocetka emisije! Velika vecina gledalaca cuje pesme prvi put tada, i odmah moze da glasa... Nema veze jedno s drugim, znam, ali ovo je totalno bespotrebno.


2.
Citat
Ako su se pesme, kojima je učesnik dodelio 12, 10 ili 8 poena u polufinalu, plasirale u finale, on ih ne može ostaviti bez poena u finalu.

Bespotrebno. A i ko je proveravao na prethodnim izborima da li se ovo postovalo ili nije?


3.
Citat
Svaki forumaš koji je poslao pesmu na izbor, glasa u polufinalu u kom se nalazi njegova pesma, u drugom polufinalu samo ako želi i u finalu bez obzira da li se njegova pesma kvalifikovala ili ne.

Ok. S tim da sam ja "pobornik" toga da svi glasaju u oba polufinala. Nemamo mi ovde vala 50-60 pesama, da ne budemo u stanju da ih preslusamo... Dobili bismo mnogo realnije rezultate, i ne bi bilo vise nikakvih zabuna. Tako je bilo i pre x izbora, i funkcionisalo je odlicno - bolje nego ovaj sistem da glasaju svi u svom, a u drugom ko hoce.


4.
Citat
Forumaš ne sme javno da napiše da li je glasao za oba polufinala

Zasto?


5.
Citat
Ako je iz drugog polufinala glasalo najmanje trećina forumaša zaokružena na najbliži ceo broj, njihovi poeni se sabiraju i raspoređuju u evrovizijskom stilu, te zajedno vrede kao glas jednog forumaša.


A ako ne?


6.
Citat
Nakon početka glasanja, zabranjeno je javno odustajanje od takmičenja, inače se pored diskvalifikacije pesme, trajno gubi pravo učešća.

Drama killers :dq:


7.
Citat
Jedan dan pre isteka roka za glasanje, kako u polufinalu, tako i u finalu, organizator je u obavezi da javno napiše ko do tog trenutka nije glasao i te učesnike podseti na glasačku dužnost putem privatne poruke.

Forumasi koji se prijave, treba i sami da brinu o rokovima. Slazem se sa tim da treba da se napise na temi ko nije glasao, ali ne smatram da bi "host" FSC-a trebao biti zaduzen i za to da mora da posalje privatne poruke. Ja bih to stavio pod "dobra volja" organizatora, ako on/a to zeli.8.
Citat
Iz polufinala u finale prolazi pesma koju je poslao pobednik prethodnog izbora i polovina ostalih pesama, podjednako iz obe grupe, a najmanje 16. Slede primeri:
- Ako je broj prijavljenih učesnika 40, onda u finale ide 21 pesma (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostalih 39 pesama, zaokružena na najbliži paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 10);
- Ako je broj prijavljenih učesnika 43, onda u finale idu 23 pesme (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostale 42 pesme, zaokružena na veći paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 11).

A zasto ne bismo imali princip po kojem bismo uvek imali isti broj pesama u finalu? Recimo 21, ili 19? Da uvek iz svakog polufinala prolazi po 8-9-10 pesama, koliko god da ih ima sveukupno u polufinalu?
Ni na pravoj Evroviziji ne prolazi tacno polovina, vec uvek prolazi 10, pa makar bilo polufinale od 17 ucesnika...9.
Citat
Ukoliko organizator bitno prekrši ova pravila, dobija zabranu učešća na sledeća tri izbora


Ovo ne bi trebalo. Svako ima pravo da se igra.


10.
Citat
Rok za prijavljivanje pesama je najmanje 5, a najviše 7 celih dana. Glasanje za polufinala traje 7 dana a za finale 3 ili 4 dana. U slučaju nekih problema ili neodložnih obaveza, ovi rokovi mogu biti duži, ali tako da ukupno vreme trajanja izbora ne bude duže od 25 dana.

Opet, ja sam pobornik toga da organizator sam odlucuje o rokovima. Neka ovo budu okviri, ali da se ne moraju svi striktno pridrzavati ovoga.11.
Citat
Mole se svi takmičari da obrate pažnju na vremenske rokove za glasanje.

Pogledati sta sam napisao pod broj 7.
Napisao sam komentar na to neko pravilo, a to pravilo se krsi sa ovim ovde u pravilniku.
Rupa u zakonu ;DZakljucak:
I dalje mislim da su pravila stroga :drug:
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 07 Jul 2011, 21:14:52
Što se mene tiče, ja sam za to da se uvede pravilo da svako glasa samo u svom polufinalu ili da svima bude obaveza da glasaju u oba. Priznaćete da uopšte nije realno da u jednom polufinalu npr. glasa 8 forumaša iz suprotnog polufinala, a u drugom samo 1 (!) kao što smo i imali slučaj pre par FSC-ova. U principu, meni je svejedno, pošto uvek detaljno preslušavam pesme iz oba polufinala i (skoro) uvek glasam u oba. Jedino ne glasam ukoliko sam u nekoj velikoj gužvi ili frci.

Takođe, složiću se sa Ćinćonom da u finale uvek treba da prođe tačno određen broj pesama, npr. 10, a ne polovina i da stalno imamo isti broj pesama u finalu.

Ovo za strožija pravila za organizatore je u redu, jer mislim da ako neko preuzme tu obavezu na sebe, treba maksimalno da je ispoštuje.

Mislim da je ovo što sam naveo sasvim dovoljno za kvalitetnu igru. :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Cobbe 07 Jul 2011, 22:03:07
Što se mene tiče, ja sam za to da se uvede pravilo da svako glasa samo u svom polufinalu ili da svima bude obaveza da glasaju u oba. Priznaćete da uopšte nije realno da u jednom polufinalu npr. glasa 8 forumaša iz suprotnog polufinala, a u drugom samo 1 (!) kao što smo i imali slučaj pre par FSC-ova.

Браво Ђоле, па то је и суштина целе приче!!! О томе ја и већина овде талапамо већ данима, али и даље има оних који не разумеју поенту! Да ствар буде гора, о томе се води полемика од фебруара (бар ја памтим од тада), а сад имамо и јавну расправу... Џизс Крајст!!!  :dq:
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Feather90 07 Jul 2011, 22:52:57
Ja i dalje ne vidim u cemu je razlika glasao 1 forumas ili 8 forumasa iz suprotnog polufinala? Svejedno se ti bodovi sabiraju i cine glas kao jedan forumas. Ti glasovi nece toliko "bitno" uticati na krajnji ishod...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 07 Jul 2011, 22:56:40
... а сад имамо и јавну расправу... Џизс Крајст!!!  :dq:

Nemamo raspravu. Ja ovdje ne vidim raspravu. Vidim pricanje u prazno i suplje.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 07 Jul 2011, 23:40:50

Ako bi mi neko objasnio zasto dosadasnje pravilo nije bilo dobro, da glasa ko god zeli, pa makar to bio i jedan forumas neka obrazlozi. Hoce li glasovi tog forumasa bitno uticati na stanje na tabeli? Imamo recimo 14 glasova iz svog polufinala + samo 1 iz suprotnog... Da li je pesma dovoljno vredna finala ako njeno finale odlucuje 1, 2 poena?

Dakle, ako je pravilo da svako glasa u svom pf-u pravilo, onda termin "u drugom polufinalu samo ako zeli" remeti to pravilo i samim tim napisano pravilo gubi smisao narocito ako je odnos glasaca koji zele da glasaju nejednak.
Zamisli kada bi se pod bilo kojom tackom iz ovog pravilnika dodalo to - ako zeli.
Recimo,
1. Na izboru mogu da učestvuju svi aktivni članovi OGAE Srbija foruma, a mogu i neaktivni ako zele.
2. Svaki učesnik izbora može da prijavi samo jednu pesmu.... ali moze i dve ako zeli.
3. Ne mogu se slati pesme koje su učestvovale na nekom od prethodnih izbora... ali ako neko zeli, moze... itd, itd.

Mogu ti dati i ovaj primer.
Glasa se za izbor predsednika drzave ili tako neceg. Pravilo je da mozes da glasas samo za jedno ime tako sto ces zaokruziti broj ispred imena kandidata. Zamisli da u pravilniku pise - a ko zeli moze da zaokruzi i dva broja.  

To je prosto nesto sto bi izazvalo odnosno izaziva pometnju i niz nepravilnosti.

Da li je pesma dovoljno vredna finala ako njeno finale odlucuje 1, 2 poena?

Da vredna je, jer je samo nekoliko glasaca 'odlucilo' da ipak ta neka pesma ne prodje u polufinale, a mozda bas tu pesmu cekaju oni iz suprotnog polfinala da je nagrade dobrim poenima.
Primer; iz 1 polufinala su glasaci odlucili da treba da prodje, ajde recimo Bebi Dol koja ima na pr. 60 poena.
Medjutim, desi se da oni iz suprotnog pf-a koji su zeleli da glasaju dodele Ani Bebic recimo 5 poena, a Bebi nijedan. Ako je Ana imala 56 ili vise poena , ona ide iznad Bebi i odlazi u finale. Njoj ce se svakako obradovati oni koji nisu zeleli ili iz bilo kog razloga nisu mogli da glasaju, jer nemaju obavezu i nagraditi je poenima, a oni koji su 'cekali' Bebi da bi joj dali poene, a koja je ustvari na neki nacin realniji finalista ostaju razocarani jer je tako odlucilo nekoliko forumasa. Mozda Bebi ne bi pobedila ili ne bi usla u top 10, mozda i bi, ali bi 'slika' bila pravednija. Ovo je samo primer, a ko zna koliko se slicnih situacija stvarno desilo kada je mozda moguci pobednik ili neko ko bi se dobro plasirao zbog nekoliko glasaca ostao u pf-u. Naravno, desavalo se sigurno da tih nekoliko glasaca i nisu uopste uticali na (ne)prolazak neog izvodjaca, ali opet smatram da svi trebamo raditi jednako.

 I molim sve da moje misljenje o ovom pravilu shvate kao dobronamerno, iako se ne slazu s njim. Sve sto kazem je u cilju da nam svima bude bolje. U to budite sigurni!
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 08 Jul 2011, 00:12:56
Ne može da se poredi važeće pravilo sa nekima koja nisu u pravilniku niti imaju smisla. Primera radi, moguće da su sve zemlje iz drugog polufinala ESC-a očekivale Poljsku u finalu da joj podele silne 12ice, a ovima iz prvog polufinala je bila strašno loša. To ne znači da je takmičenje manje pravedno, jer nisu sve zemlje mogle da se izjasne o poljskoj pesmi. Meni je to sasvim ok, bez obzira što Srbiji više odgovara kada sve zemlje glasaju. Feather90 je dobro primetio da glasovi iz suprotnog polufinala kada se saberu i vrednuju kao glas jednog forumaša, ne menjaju bitno konačan poredak, a možda ni malo. Jasno je da će neki biti zadovoljni nečijim prolaskom, a drugi razočarani, ali stvar je samo u osećaju, jer ako je po pravilima, nepravde nema. Sećate se da su mnogi neprolazak Kona smatrali nepravdom, za koju je kriv žiri, ali jedina istina je da nepravde nije bilo, jer pravilnikom nije bilo predviđeno da prođe 10 pesama sa najviše poena od publike, već 9 itd. Kao što se može videti iz prethodnih postova, nemate svi isto mišljenje, inače bi nama bilo lako da odlučimo.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 08 Jul 2011, 00:41:20
Ja vise ne vidim svrhu pisanja ovde, sve se vrti u krug, ali se ne prihvata to sto se pise. Hajde lepo da svi glasaju u svom polufinalu, posto se par ljudi izjasnilo da ne moze da postigne da glasa za oba, i svi srecni i zadovoljni.

@ Feather90, ako vec kazes da neciji glasovi nece da uticu na promenu stanja u suprotnom polufinalu, zasto je onda toliko bitno da se glasa za to suprotno polufinale? Onda ti dodje isto ako glasas ili ne glasas. Ne razumem poentu toga... Valjda je vise bitno da ces ti da preslusas pesme iz suprotnog polufinala ako imas zelje i vremena za tim, a ne da li ces da ih izbodujes ili ne..
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: euronik 08 Jul 2011, 01:57:20
Alal vam vera al' ga ispisaste... :D

khm...dakle...da se oglasi jedan staaaari forumaš.. ''starac Fočo od stotinu ljeta''..  :D

ja sam za:

1. Glasanje samo u svom pf-u,
2. Striktno 10 pesama za prolazak u finale (kao na ESC-u).
 
ćaos.  bye:)

Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 08 Jul 2011, 02:21:34
Ne može da se poredi važeće pravilo sa nekima koja nisu u pravilniku niti imaju smisla. Primera radi, moguće da su sve zemlje iz drugog polufinala ESC-a očekivale Poljsku u finalu da joj podele silne 12ice, a ovima iz prvog polufinala je bila strašno loša. To ne znači da je takmičenje manje pravedno, jer nisu sve zemlje mogle da se izjasne o poljskoj pesmi. Meni je to sasvim ok, bez obzira što Srbiji više odgovara kada sve zemlje glasaju. Feather90 je dobro primetio da glasovi iz suprotnog polufinala kada se saberu i vrednuju kao glas jednog forumaša, ne menjaju bitno konačan poredak, a možda ni malo. Jasno je da će neki biti zadovoljni nečijim prolaskom, a drugi razočarani, ali stvar je samo u osećaju, jer ako je po pravilima, nepravde nema. Sećate se da su mnogi neprolazak Kona smatrali nepravdom, za koju je kriv žiri, ali jedina istina je da nepravde nije bilo, jer pravilnikom nije bilo predviđeno da prođe 10 pesama sa najviše poena od publike, već 9 itd. Kao što se može videti iz prethodnih postova, nemate svi isto mišljenje, inače bi nama bilo lako da odlučimo.
Sto se tice primera u vezi Poljske, lepo si rekao ovima iz prvog polfinala je bila strasno losa i to ne znaci da je takmicenje manje pravedno. Ali poenta je u tome da iz drugog pf-a nije glasao niko! Da li bi bilo pravedno i na sta bi licilo takmicenje da su iz drugog pf-a imale pravo da glasaju zemlje koje zele da glasaju?
Dobro je i da si pomenuo situaciju sa Konom. Ako je to pravilo u kome ziri odlucuje desetog  finalistu bilo dobro zasto su ga onda menjali?
Ok, nemamo svi isto misljenje, ali nisam primetila da je neko striktno protiv pravila da svako glasa samo u svom polufinalu?
I koliko njih zapravo zeli da glasa u suprotnom finalu i zasto zeli, ako vec ne menjaju bitno konacan poredak? Praksa je pokazala da je procenat onih koji redovno glasaju u oba finala mali, tako da mislim da se niko ne bi bunio ako bi se taj deo izbrisao iz pravilnika. Cak sta vise i samim organizatorima bi bilo lakse.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 08 Jul 2011, 03:15:04
Znate kako izbegavam da pisem ovde zato sto ce samo doci do bespotrebne rasprave. Sto se tice pravila za polufinala zasto se ne stavi na glasanje lepo da li da ostane ovako kako jeste ili da se uvede striktno glasanje u oba polufinala ili da se ne glasa u drugim polufinalima. A ne da se vodi polemika non stop o tome.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 08 Jul 2011, 08:30:59
Pa mora da se vodi polemika da bi se doslo do najboljeg resenja!  :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Chinchón 08 Jul 2011, 13:56:35
Ok, nemamo svi isto misljenje, ali nisam primetila da je neko striktno protiv pravila da svako glasa samo u svom polufinalu?

Ja jesam, ali nema veze.
I dalje nisam dobio javni odgovor od moderatora/admina na svoj post, tako da kontam ja ovde nema sta da trazim... Dobio sam odgovor na msn-u, koji je opet krenuo da se svodi u sprdnju.
Tako da - bye:)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 08 Jul 2011, 14:06:01
Dobićeš odgovor i javno, čim stignem pošto treba malo da se raspišem, a trenutno sam zauzet. Inače treba da shvatite da će uvek neko biti protiv nekog pravila. Dakle ima ovih koji su protiv toga da svako glasa u svom polufinalu i ima onih koji su protiv da se glasa u oba polufinala. Slažem se da ko želi, slušaće pesme iz drugog polufinala, bez obzira da li ima mogućnost da ih boduje ili ne, ali opet je nekom i to teško prihvatljivo.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 08 Jul 2011, 14:09:54
@Chinchón, zasto si protiv tog pravila?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: nick-cg 08 Jul 2011, 15:29:48
I dalje nisam dobio javni odgovor od moderatora/admina na svoj post, tako da kontam ja ovde nema sta da trazim... Dobio sam odgovor na msn-u, koji je opet krenuo da se svodi u sprdnju.
Tako da - bye:)

U tom slučaju bi mnogi trebali da odu, jer dosta forumaša piše svoje prijedloge i ideje (skoro svi razmišljaju isto - da se glasa samo za svoje pf: etica, Stevan, TyKy, djulence, Aca S., arheometar, deya, euronik), pa opet niko ne dobi valjan odgovor.
I trebaju li sad svi da  bye:) ?? Tako da: ostani gdje si!  >:(
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 08 Jul 2011, 16:00:59
AMIN ;(:); Potpuno se slazem sa nickovim postom :G)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Chinchón 08 Jul 2011, 17:28:51
@Chinchón, zasto si protiv tog pravila?

Jer svi svakako slusamo muziku, sta god da radili. Ko kaze da nema vremena da preslusa pesme - ja mu stvarno ne verujem ::()
I ja imam obaveza preko glave, ali vala jednom nedeljno mogu da nadjem 2 sata da preslusam valjano sve pesme. A i rezultati oba polufinala bi bili mnogo realniji.
Sta je falilo na prvih 15-20 FSC-ova (ne secam se tacno koliko) gde smo svi glasali u dva polufinala?
To je neko moje vidjenje. :)


I dalje nisam dobio javni odgovor od moderatora/admina na svoj post, tako da kontam ja ovde nema sta da trazim... Dobio sam odgovor na msn-u, koji je opet krenuo da se svodi u sprdnju.
Tako da - bye:)

U tom slučaju bi mnogi trebali da odu, jer dosta forumaša piše svoje prijedloge i ideje (skoro svi razmišljaju isto - da se glasa samo za svoje pf: etica, Stevan, TyKy, djulence, Aca S., arheometar, deya, euronik), pa opet niko ne dobi valjan odgovor.
I trebaju li sad svi da  bye:) ?? Tako da: ostani gdje si!  >:(

Nisi me skontao Milivoje.
Nije bye:) zbog toga sto nije po mom. Nego mi se cini da koliko god da bilo ko sta pise, i daje svoje ideje - ovde se nista nece uraditi. Sta je do sada uradjeno?
Jedan admin se ne slaze s drugim - to je odgovor koji imas. To sto 20 ljudi kaze jedno-te-istu stvar, to nije bitno izgleda... Naravno, oba Milosa imaju svoje obaveze pored foruma, sto je i normalno. Ali ne mozes takav odgovor dati. Svi smo mi Kostunica :d3:
I ako se odluci da se glasa samo u jednom pf, u drugom da nemas pravo da glasas - ako vecina tako zeli, ok je  :G)
Ovo do sada je samo vuca za nos meni se cini, i nista drugo... I zbog toga je bye:) namenjeno ;)

 
Sad sam postao predramatican :dq:
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Cobbe 08 Jul 2011, 17:43:07
Ћинћон дечаче... Мудро збориш!!!  ::)

И ниси предраматичан, већ гађаш у мету!  :) :G)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Aca Srbin 08 Jul 2011, 17:50:23
Cesto jedva nadjem vremena i da glasam samo za svoje polufinale, a za oba bi mi bilo previse.

Ono pravilo za obavezno davanje bodova u finalu pesmama kojimo smo dali u polufinalu 12, 10 i 8 je bespotrebno. Besmisleno mi i zvuci da neko ni jedan bod u finalu tim pesmama, ali pravilo, kao pravilo mi bas glupo zvuci... :o
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: nick-cg 08 Jul 2011, 17:51:08
Nisi me skontao Milivoje.
Nije bye:) zbog toga sto nije po mom. Nego mi se cini da koliko god da bilo ko sta pise, i daje svoje ideje - ovde se nista nece uraditi.

Upravo sam tako skontao, i to i napisao. Samo na malo drugačiji način. :) Razumjeli smo se.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Cobbe 08 Jul 2011, 17:55:24
Cesto jedva nadjem vremena i da glasam samo za svoje polufinale, a za oba bi mi bilo previse.

Ono pravilo za obavezno davanje bodova u finalu pesmama kojimo smo dali u polufinalu 12, 10 i 8 je bespotrebno. Besmisleno mi i zvuci da neko ni jedan bod u finalu tim pesmama, ali pravilo, kao pravilo mi bas glupo zvuci... :o

Ацо, ако се сећаш, било је проблема и око тога, када се правила она чистка појединих форумаша који су се служили свакаквим малверзацијама. Полемисали смо дуго о томе... Правило можда јесте безвезе, али у конкретном случају и те како има смисла и потребно је. ;)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 08 Jul 2011, 19:36:43
Ono pravilo za obavezno davanje bodova u finalu pesmama kojimo smo dali u polufinalu 12, 10 i 8 je bespotrebno.

To je NAJBOLjE pravilo ove igre!
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 08 Jul 2011, 19:50:06
To je NAJBOLjE pravilo ove igre!


Apsolutno. :G) Prosto mi je apsurdno da neko da najviše poene određenim pesmama u polufinalu, a da ih u finalu ostavi bez ičega. Dešava se, naravno, da muzički ukus varira, i sve je to individualna stvar, ali ipak, tako drastična promena u tako kratkom roku je u najmanju ruku nelogična. Tako da i ja zdušno podržavam ovo pravilo.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: marco8 08 Jul 2011, 20:04:49
Aj aj aj
A što se opet ne postavi anketa, pa da odlučimo zajedno u roku od dan-dva i gotova priča. Tako mi na Srboviziji  ::() Demokratija.  ;D

Apsolutno - pravilo 12, 10, 8 je fenomenalno. Meni nije normalno ni 7 pa 1 (skoro mi se desilo to), a ispred mene pjesme koje su dobile 2, 4 u pf. Ali dobro, to nije bitno toliko, vjerovatno ljudi glasaju odmah, pa za finale slušaju opet pjesme pa formiraju drugačije mišljenje.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 08 Jul 2011, 20:07:23
Meni se 4 ili 5 puta, nisam siguran, desilo 12 pa 0.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Nije sve tako sivo 08 Jul 2011, 20:24:20
Evo i ja da se oglasim.... ;D
Nije mnogo bitno barem po mom mišljenju kakva će pravila biti sve dok se ta pravila poštuju , dok je takmičenje regularno , fer i pošteno i služi zabavi..... Pa i na Evroviziji se malo malo menjaju pravila , ali čar takmičenja je ista , bilo da postoji samo finale  , jedno polufinale i finale , dva polufinala i finale , da li glasa stručni žiri ili šta god već....
Ja mislim da je najbolja ideja staviti anketu pa neka se ljudi odluče.... Na anketi 3 opcije : 1) svako glasa za oba polufinala i u finalu , kao što je i ranije bilo tamo negde do 21-22 FSC-a , 2) svako glasa samo u svom polufinalu  ,  i 3 ) svako glasa u svom polufinalu , a u suprotnom ako želi ( naravno glasovi iz suprotnog polufinala čine jedan glas )..... bye:)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: arheometar 08 Jul 2011, 22:40:25
Ja baš volim striktna i jasna pravila. Mislim da trenutno ne treba ništa da se menja kad su pravila u pitanju.   :)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: DavidBG 09 Jul 2011, 02:47:28
Da se oglasim i ja :)

Nisam se ukljucio ranije, ali procitao sam sve postove na ovoj temi.

Moje misljenje je sledece. Imajuci u vidu da smo mi OGAE forum, pridrzavao bih se pravilu sto slicnijem ESC glasanju.
To u prevodu znaci da forumasi mogu da glasaju samo u svom polufinalu. Takodje ostavio bih otvorenu mogucnost,
da se po nekom utvrdjenom kriterijumu omoguci da neki forumasi imaju pravo da glasaju u oba pf, mislim da to daje
dodatnu zanimljivost pri glasanju (npr: organizator, pobednik prethodnog i najbolji na prethodnih 10 fsc takmicenja ili vec)
(ako se poklopi da neko bude u 2 ili sve 3 kategorije, ostatak bi se dopunio sa liste top3 poslednjih 10 fsc takmicenja)

Svakako ne treba uslovljavati sve forumase da moraju da glasaju u oba, ali i vidim da neki nisu ni za alternativnu opciju, pa bar ako se ostavlja mogucnost neka bude jasno definisana.

Sto se tice ostalih pravila, ne bih ih bitnije menjao, sem da se ustali da godisnje imamo 20 fscova i da na kraju godine imamo superfinale, sa svim top3 fsc ucesnicina te godine.

U svakom slucaju ja sam za opciju glasanja, pa neka forumska vecina donese odluku za 2 predloga oko koga se najvise slozimo.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 09 Jul 2011, 09:01:00
Jedno pitanje, kako se glasa na predstojecem fsc, ostaje isto, ili se nesto menja?  :D
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Cobbe 09 Jul 2011, 09:05:59
Давиде, једва сам дочекао да се огласиш.  ;D Слажем се са твојим изнетим предлогом.  :G)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 09 Jul 2011, 13:24:11
David je napisao ono isto sto ja pisem vazduhu vec neko vrijeme!
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Marin Han 09 Jul 2011, 14:05:34
Potpisujem sve što je David rekao ;)
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 10 Jul 2011, 02:08:12
1.
Najmanje 10 časova nakon objavljivanja liste prijavljenih pesama

Kao prvo - zasto?!
Ako je razlog tome da ne bi bilo takvih koji ce da "ne slusaju pesme, i da glasaju na pamet" - to se s ovim ne moze spreciti, nikako... Ko garantuje da svi slusaju pesme, cak i oni koji glasaju 3-4. dana, ili pak 15 minuta pred zatvaranje glasanja?
Glasanje, sto se mene tice, moze da pocne sa krajem priredbe... Cak i na ESC-u ove i prosle godine, glasanje je pocinjalo od pocetka emisije! Velika vecina gledalaca cuje pesme prvi put tada, i odmah moze da glasa... Nema veze jedno s drugim, znam, ali ovo je totalno bespotrebno.

Da, to je razlog, jer želimo da damo više vremena forumašima da rasporede glasove i dobro razmisle, a glasove ne mogu naknadno da menjaju. Naravno da niko ne može da garantuje da svi slušaju pesme, ali uz ovo pravilo će valjda pojedinci koji vole da glasaju što pre, ipak dati šansu svim pesmama. Ne slušaju svi pesme u toku same priredbe, a ovih 10 sati nije ni prekratko ni predugo da bi nekom smetalo.

Citat
2.
Citat
Ako su se pesme, kojima je učesnik dodelio 12, 10 ili 8 poena u polufinalu, plasirale u finale, on ih ne može ostaviti bez poena u finalu.

Bespotrebno. A i ko je proveravao na prethodnim izborima da li se ovo postovalo ili nije?

Pokazalo se da je to dobra mera. Nismo uveli puno ograničenja, a bar jedno pravilo ovog tipa svakako može da koristi. Ja sam proveravao za nekoliko izbora, a ponekad neko od forumaša primeti ako pravilo nije ispoštovano pa prijavi. Nadam se da su organizatori pažljivi.

Citat
3.
Citat
Svaki forumaš koji je poslao pesmu na izbor, glasa u polufinalu u kom se nalazi njegova pesma, u drugom polufinalu samo ako želi i u finalu bez obzira da li se njegova pesma kvalifikovala ili ne.

Ok. S tim da sam ja "pobornik" toga da svi glasaju u oba polufinala. Nemamo mi ovde vala 50-60 pesama, da ne budemo u stanju da ih preslusamo... Dobili bismo mnogo realnije rezultate, i ne bi bilo vise nikakvih zabuna. Tako je bilo i pre x izbora, i funkcionisalo je odlicno - bolje nego ovaj sistem da glasaju svi u svom, a u drugom ko hoce.

Na staro se nećemo vraćati, a gledaćemo da ako uopšte ostane mogućnost da se glasa za drugo polufinale, da to bude obaveza za određeni broj forumaša, po nekom kriterijumu, a kako bi za oba polufinala glasao jednak broj učesnika.

Citat
4.
Citat
Forumaš ne sme javno da napiše da li je glasao za oba polufinala

Zasto?

Ovo je bilo predviđeno, kako se učesnici ne bi upuštali u kalkulacije i na osnovu informacija od drugih donosili odluku da li da glasaju za drugo polufinale.

Citat
5.
Citat
Ako je iz drugog polufinala glasalo najmanje trećina forumaša zaokružena na najbliži ceo broj, njihovi poeni se sabiraju i raspoređuju u evrovizijskom stilu, te zajedno vrede kao glas jednog forumaša.

A ako ne?

Bilo je previđeno da ukoliko ne glasa minimum učesnika predviđen pravilima, da se nikakvi poeni iz drugog polufinala ne uzimaju u obzir, tj. ne bi bilo dodatnog glasa. Pošto ovo neće stupiti na snagu, nije ni bitno.

Citat
6.
Citat
Nakon početka glasanja, zabranjeno je javno odustajanje od takmičenja, inače se pored diskvalifikacije pesme, trajno gubi pravo učešća.

Drama killers :dq:

Ako neko želi da odustane, jednostavno ne mora da glasa i to je sasvim dovoljno. Javno objavljivanje pesme može da poremeti tok glasanja, jer su možda neki već glasali za tu pesmu, a ostali koji nisu imali bi tu pesmu u vidu i za nju bi možda namerno glasali ili ne. Neka kazna treba da postoji, a na ovaj način želimo da zaštitimo organizatore od dodatnog posla.

Citat
7.
Citat
Jedan dan pre isteka roka za glasanje, kako u polufinalu, tako i u finalu, organizator je u obavezi da javno napiše ko do tog trenutka nije glasao i te učesnike podseti na glasačku dužnost putem privatne poruke.

Forumasi koji se prijave, treba i sami da brinu o rokovima. Slazem se sa tim da treba da se napise na temi ko nije glasao, ali ne smatram da bi "host" FSC-a trebao biti zaduzen i za to da mora da posalje privatne poruke. Ja bih to stavio pod "dobra volja" organizatora, ako on/a to zeli.

Iz prethodne diskusije i eticinog komentara, može se videti da pravila kojima se ostavlja izbor po želji, nisu baš poželjna. Forum podržava slanje privatne poruke većem broju forumaša, tako da organizator neće izgubiti više od par minuta za slanje istog. Ovo je korisno, jer ne posećuju svi članovi forum svakog dana, a obaveštenje o novoj privatnoj poruci će dobiti na email.

Citat
8.
Citat
Iz polufinala u finale prolazi pesma koju je poslao pobednik prethodnog izbora i polovina ostalih pesama, podjednako iz obe grupe, a najmanje 16. Slede primeri:
- Ako je broj prijavljenih učesnika 40, onda u finale ide 21 pesma (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostalih 39 pesama, zaokružena na najbliži paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 10);
- Ako je broj prijavljenih učesnika 43, onda u finale idu 23 pesme (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostale 42 pesme, zaokružena na veći paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 11).

A zasto ne bismo imali princip po kojem bismo uvek imali isti broj pesama u finalu? Recimo 21, ili 19? Da uvek iz svakog polufinala prolazi po 8-9-10 pesama, koliko god da ih ima sveukupno u polufinalu?
Ni na pravoj Evroviziji ne prolazi tacno polovina, vec uvek prolazi 10, pa makar bilo polufinale od 17 ucesnika...

Razmislićemo o ovom predlogu. Npr. ako imamo 28 učesnika, što je minimum za održavanje polufinala, onda bi u finale prošlo po 10 od 14 + pesma pobednika prethodnog izbora, a nekako je malo da samo 3-4 pesme otpadnu.

Citat
9.
Citat
Ukoliko organizator bitno prekrši ova pravila, dobija zabranu učešća na sledeća tri izbora

Ovo ne bi trebalo. Svako ima pravo da se igra.

U poslednje vreme su se javile veće greške, poput grešaka u sabiranju koje su dovele do toga da neke pesme ne prođu u finale, a trebale su. Ove greške nisu posledice pravila, jer se ranije nisu dešavale, a ovim nam nije cilj da kažnjavamo, već nateramo organizatore na ozbiljnost.

Citat
10.
Citat
Rok za prijavljivanje pesama je najmanje 5, a najviše 7 celih dana. Glasanje za polufinala traje 7 dana a za finale 3 ili 4 dana. U slučaju nekih problema ili neodložnih obaveza, ovi rokovi mogu biti duži, ali tako da ukupno vreme trajanja izbora ne bude duže od 25 dana.

Opet, ja sam pobornik toga da organizator sam odlucuje o rokovima. Neka ovo budu okviri, ali da se ne moraju svi striktno pridrzavati ovoga.

Ovi rokovi i jesu okvirni.

Citat
11.
Citat
Mole se svi takmičari da obrate pažnju na vremenske rokove za glasanje.

Pogledati sta sam napisao pod broj 7.
Napisao sam komentar na to neko pravilo, a to pravilo se krsi sa ovim ovde u pravilniku.
Rupa u zakonu ;D

To zavisi kako tumačite pravila, ali mislim da je jasno da treba podsetiti članove koji nisu glasali, dan pre kraja prvobitno određenog roka ili dan pre novog roka, u slučaju da se vreme za glasanje produži.

VAŽNO!!! Na tekućem, 42. FSC-u glasate samo za svoje polufinale. Ako dođe do nekih izmena po ovom pitanju, one će važiti od narednog izbora.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: marco8 11 Jul 2011, 01:14:42
Miloše, ima li gdje u pravilniku određeno koliko bi trebalo čekati na zamjenu pjesme (kao ovo sad na tekućem FSC-u)? Sad mi pade na pamet.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 11 Jul 2011, 11:26:49
Nema, možemo i to da dodamo, npr. jedan dan po završetku priredbe ili možda i kraće, ali svakako Majsta ne bi trebalo više da čeka, eventualno neki sat i to je to.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 11 Jul 2011, 11:48:09
Nema, možemo i to da dodamo, npr. jedan dan po završetku priredbe ili možda i kraće, ali svakako Majsta ne bi trebalo više da čeka, eventualno neki sat i to je to.

Koliko jos da cekam? Jos se jedna pjesma mora promijeniti...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 11 Jul 2011, 11:51:23
Pošalji tom forumašu ponovo pp, sačekaj neki sat i ako nema odgovora, izbaci pesmu.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: andrija23 11 Jul 2011, 13:51:51
Pošalji tom forumašu ponovo pp, sačekaj neki sat i ako nema odgovora, izbaci pesmu.

Da li je istekao rok?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 11 Jul 2011, 13:55:49
Andrija, gje zuris?
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 11 Jul 2011, 13:57:18
Dao sam mu rok do 15h... Ali bilo bi mi stvarno žao da na kraju ne učestvuje :(
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: andrija23 11 Jul 2011, 14:26:21
I meni bi bilo krivo, ali mislim da bi trebalo da se neko pravilo u vezi s tim, kao i da se napravi spisak sa svim pesmama koje su ucestvovale i koji bi se redovno azurirao. Takodje bi svako pre nego sto posalje pesmu morao licno da proveri da li je ucestvovala na na nacionalnom izboru.
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Aca Srbin 11 Jul 2011, 14:35:46
Tu listu sa pesmama koje su ucestvovale ne mogu da otovrim vec duze vreme...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: .Poslednji.Let. 11 Jul 2011, 16:55:44
Takodje i kod mene isti problem, ne mogu otvoriti listu
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 11 Jul 2011, 18:55:57
Takodje i kod mene isti problem, ne mogu otvoriti listu

Ni ja... tako nisam vidio Kate i Rolling Stones...
Naslov: Re: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: DavidBG 11 Jul 2011, 19:11:52
Lista sa konacnim spiskom svih FSC pesama ce do kraja ove nedelje biti sredjena i azurirana od strane moje malenkosti, kao modelatora ;)
Molio bih organizatore poslednjih 6 fsc-ova (od 36.og do 41.og) da mi proslede linkove sa finalnim i polufinalnim excel tabelama, kako bih to mogao na najbrzi nacin srediti.

Hvala vam unapred!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 06 Oktobar 2011, 00:57:33
Mene interesuje jedna stvar, a niko se do sad nije sjetio da pita. Sta se desava ukoliko dva forumasa prijave dvije pjesme koju pjeva isti vokal?

Na primjer...
Magazin - Ivana Kovac
Magazin - Danijela Martinovic
Magazin - Andrea
Magazin - Jelena Rozga
Tap 011 - Negativ
Tap 011 - Ana Stajdohar
Tap 011 - Goca Trzan
Energija - Ana Kokic
Spice Girls - Mel B
Spice Girls - Victoria Beckham
Makadam - Crveno i crno
Sugababes - Metya Buena
...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 06 Oktobar 2011, 12:54:30
Zar niko nece da mi odgovori?????
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 06 Oktobar 2011, 13:04:18
Pretpostavljam da bi u tom slučaju jedna od poslatih pesama trebala da se promeni. Ali nisam siguran, mislim da do sada nismo imali takvu situaciju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 06 Oktobar 2011, 13:31:49
Trebalo bi zameniti pesmu.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 06 Oktobar 2011, 17:57:14
Znaci ukoliko ja posaljem MAGAZIN - GINEM (vokal Jelena Rozga), a Milos JELENA ROZGA - BIZUTERIJA, jedan mora da mijenja pjesmu.
A sta se desava ako ja posaljem MAGAZIN - GINEM (vokal Jelena Rozga), a Milos MAGAZIN - KOMA (vokal Ivana Kovac)? Da li onda treba neko da mijenja pjesmu?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 06 Oktobar 2011, 18:18:55
Prvo i prvo sumnjam da cemo imati takve situacije a ako ih budemo imali trebalo bi da se menjaju pesme. Sve zavisi ko prvi posalje.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 06 Oktobar 2011, 18:39:32
Znaci ukoliko ja posaljem MAGAZIN - GINEM (vokal Jelena Rozga), a Milos JELENA ROZGA - BIZUTERIJA, jedan mora da mijenja pjesmu.
A sta se desava ako ja posaljem MAGAZIN - GINEM (vokal Jelena Rozga), a Milos MAGAZIN - KOMA (vokal Ivana Kovac)? Da li onda treba neko da mijenja pjesmu?

Magazin je grupa, tako da se ne gleda samo vokal, tj. ne mogu dve pesme istog benda/grupe, bez obzira na različite vokale.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 06 Oktobar 2011, 18:41:45
OK. Ali Magazin i Danijela nisu isto, a isti je vokal. Sta onda?

Meni je ova tema vrlo interesantna. Kad bih ja bio organizator FSCa, a do ovoga dodje, ne bih znao kako da reagujem. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 06 Oktobar 2011, 19:06:14
Jeste Magazin jedno, a Danijela drugo, ali vokal je njen u Magazin-u tako da je meni to isto. Ipak je vokal pecat pesme.
Recimo, Tifa je pevao u Bijelom dugmetu, Vatrenom poljupcu, Divljim jagodama i sada solo. Mislim da bi bilo previse prihvatiti i dve varijante, a kamoli sve, iako su razliciti bendovi u pitanju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 23 Mart 2012, 17:29:25
Kad je poslednji put azurirana ova lista? Imamo 5 moderatora, covjece!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 23 Mart 2012, 17:41:21
U toku je dopunjavanje spiska, koje oduzima prilicno vremena, a vecina u ovom periodu ima dosta obaveza, pa kad god stignem, ja pomalo dopunim, bice uskoro potpun spisak :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 23 Mart 2012, 17:51:29
Da se redovno dopunjava nebi odizamalo puno vremena. Znam da duze traje kad treba da se ubacuje 300 nego 40 pjesama.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 23 Mart 2012, 17:54:03
Sa tim se potpuno slazem, ali Marko i ja smo tek od nedavno moderatori, a Milos je imao dosta privatnih obaveza ranije pa nije stizao, a prethodni FSC moderator je jako slabo bio na forumu i nije obavljao duznosti, pa se nakupilo...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mimig 19 Maj 2012, 14:13:14
Kad ce novi FSC? Imam zelju da debitujem.  ::()
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 19 Maj 2012, 16:38:50
Obicno cim se zavrsi jedan, odmah krece drugi, ali ovog puta imamo zastoj!
Nemamo organizatora! :(
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mimig 19 Maj 2012, 21:28:33
Ajmo,ajmo, akcija! Hocu da ucestvujem!  ;(:);
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 04 Jul 2012, 00:31:48
Uneta su pravila u vezi debitanata i organizatorom narednog FSC-a.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Chinchón 12 Septembar 2012, 14:30:55
Trebalo bi u pravilnik dodati ili da se rezultati otkrivaju nakon polufinala (rezultati onih koji nisu prosli), ili da se oni ne objavljuju. Da ne bude jednom da, jednom ne.
Ako je vec sve obuhvaceno ovim dugackim pravilnikom, sto ne bi i ovo?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: VasilijeM. 14 Septembar 2012, 19:50:11
Trebalo bi u pravilnik dodati ili da se rezultati otkrivaju nakon polufinala (rezultati onih koji nisu prosli), ili da se oni ne objavljuju. Da ne bude jednom da, jednom ne.
Ako je vec sve obuhvaceno ovim dugackim pravilnikom, sto ne bi i ovo?
Slažem se... Mislim da imamo puno pravo da znamo naš plasman i poene ako nismo prošli dalje...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 14 Septembar 2012, 20:03:41
Konsultovaću se sa Stevanom, pa ću vas obavestiti šta smo odlučili.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 14 Septembar 2012, 20:04:40
Realno, meni je svejedno, s obzirom na to da ćemo imati uvid u sve tabele na kraju finalne priredbe.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 14 Septembar 2012, 20:05:57
Realno, meni je svejedno, s obzirom na to da ćemo imati uvid u sve tabele na kraju finalne priredbe.

:G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 14 Septembar 2012, 20:08:27
Pa da. :G) Par dana neće ništa značiti.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 16 Septembar 2012, 02:55:20
Dopunjene se dve tačke u pravilniku:

6. Prijava se šalje tako što se pošalje privatna poruka (pp) organizatoru takmičenja u roku koji će organizator objaviti i tom prilikom se šalje pun naziv pesme koja se prijavljuje, ime izvođača i link ka pesmi na YouTube-u ili sličnom servisu. Organizator bira da li će prvi da odabere pesmu ili će to učiniti nakon završetka prijava. U prvom slučaju organizator je dužan da pošalje pp nekom forumašu koji će tu poruku da sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema prijave organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa), dok u drugom slučaju nije potrebno da organizator šalje pp nekom forumašu, jer ionako poslednji prijavljuje pesmu.

11. Po završetku polufinala, organizator održava priredbu na kojoj objavljuje finaliste i rezultate pesama koje se nisu plasirale u finale. Nakon finala, organizuje se predstavljanje rezultata glasanja, koje sadrži i zasebne tabele sa svim glasovima u polufinalu i finalu u Microsoft Excel ili OpenOffice Calc formatu i, po želji, u obliku slike.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: VasilijeM. 16 Septembar 2012, 09:29:55
Dopunjene se dve tačke u pravilniku:

6. Prijava se šalje tako što se pošalje privatna poruka (pp) organizatoru takmičenja u roku koji će organizator objaviti i tom prilikom se šalje pun naziv pesme koja se prijavljuje, ime izvođača i link ka pesmi na YouTube-u ili sličnom servisu. Organizator bira da li će prvi da odabere pesmu ili će to učiniti nakon završetka prijava. U prvom slučaju organizator je dužan da pošalje pp nekom forumašu koji će tu poruku da sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema prijave organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa), dok u drugom slučaju nije potrebno da organizator šalje pp nekom forumašu, jer ionako poslednji prijavljuje pesmu.

11. Po završetku polufinala, organizator održava priredbu na kojoj objavljuje finaliste i rezultate pesama koje se nisu plasirale u finale. Nakon finala, organizuje se predstavljanje rezultata glasanja, koje sadrži i zasebne tabele sa svim glasovima u polufinalu i finalu u Microsoft Excel ili OpenOffice Calc formatu i, po želji, u obliku slike.
  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Marin Han 16 Septembar 2012, 09:34:30
Zadovoljen sam ovim dopunama ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 16 Septembar 2012, 20:47:05
Blaga izmena i dopuna novog pravila:

Dopunjene se dve tačke u pravilniku:

6. Prijava se šalje tako što se pošalje privatna poruka (pp) organizatoru takmičenja u roku koji će organizator objaviti i tom prilikom se šalje pun naziv pesme koja se prijavljuje, ime izvođača i link ka pesmi na YouTube-u ili sličnom servisu. Organizator bira da li će prvi da odabere pesmu ili će to učiniti nakon završetka prijava. U prvom slučaju organizator je dužan da pre nego što krene rok za prijavu pošalje pp nekom forumašu koji će tu poruku da sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema prijave organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa), a u drugom slučaju će pp poslati tek nakon isteka roka za prijavu, dok ostalo važi kao i prvom slučaju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 07 Oktobar 2012, 20:35:32
Zasto se diskvalifikovane pesme ne izbrisu sa liste?Ima tu dobrih pesama koje nisu dobile sansu da ostvare dobar plasman zbog toga sto je neko prekrsio neko pravilo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 07 Oktobar 2012, 20:45:45
Uglavnom se radi o pesmama čiji pošiljaoci nisu glasali samo u finalu ili u manjem broju slučajeva, ni u polufinalu ni finalu, ali te pesme su svakako ostale primećene, pa ne bi trebale ponovo da se takmiče.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 09 Oktobar 2012, 12:57:06
Neke pesme koje su diskvalifikovane su svakako ostavile utisak, narocito one koje su prikupile veliki broj poena, ali postoje i dobre pesme koje su ostale u pf-u, a koje uopste nisu ni preslusane od strane onih koji slusaju samo svoje pf. Meni je na pr. to steta i zato sam vise volela kad smo svi glasali za oba pf-a, ali ne zbog plasmana i poena, vec zbog toga sto je lepo i fer da svi cujemo sve, ako ni zbog cega ono zbog otkrivanja neceg novog i sl.  Ovo je samo moje misljenje, svesna sam cinjenice da je sve van pravila slobodna volja.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 09 Oktobar 2012, 13:34:44
Pa na jednom FSCu koji sam ja organizovala je pobednicka pesma diskvalifikovana jer se forumas koji ju je poslao nije pojavio da glasa..
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 09 Oktobar 2012, 13:42:44
Da, ali poenta je da su te pesme slušane i primećene i ne bi ih trebalo ponavljati. Što se tiče pesama koje su diskvalifikovane u polufinalu, a imale su šansu da prođu u finale, opet ista priča, ne možemo neke da ponavljamo, neke ne. Ko želi da presluša sve pesme, on će to učiniti bez obzira u kom polufinalu se nalazi njegova pesma.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: nick-cg 09 Oktobar 2012, 14:06:08
Meni je na pr. to steta i zato sam vise volela kad smo svi glasali za oba pf-a, ali ne zbog plasmana i poena, vec zbog toga sto je lepo i fer da svi cujemo sve, ako ni zbog cega ono zbog otkrivanja neceg novog i sl. 

:G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 29 Oktobar 2012, 08:20:46
Ja sam za to da se DSQ pesme rehabilituju, odnosno izbrišu sa liste pesma FSC-a ali i SSC-a.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Marin Han 29 Oktobar 2012, 09:42:28
Ja sam protiv toga ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Bebi 29 Oktobar 2012, 11:16:27
Takođe protiv toga :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 29 Oktobar 2012, 11:51:12
Protiv :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 29 Oktobar 2012, 13:00:01
 Te pesme su svakako preslusane, primecene, ocenjivane, mnoge su na osnovu poena imale dobar plasman, dobile su svoje obozavaoce tako da nema potrebe. Rehabilitacija bi znacila da nam je u ovoj igri najbitniji plasman, a da uzivanje u muzici i zabava padaju u vodu, a to svakako nije poenta FSC-a!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: euronik 29 Oktobar 2012, 20:25:23
Takođe protiv.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: nick-cg 29 Oktobar 2012, 22:16:00
I ja protiv, naravno. Zapravo, suluda mi je ta ideja. ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 30 Oktobar 2012, 08:56:47
Pa bitniji je plasman nego pesma :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 30 Oktobar 2012, 12:28:07
Hhahahahhaha ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Marin Han 30 Oktobar 2012, 21:38:37
Pa bitniji je plasman nego pesma :D

E tek sad si gotov :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 01 Novembar 2012, 01:27:32
Pravilo da se neka pesma ne moze slati vise od jednog puta je odlicno! Igrao sam ovu igru na nekom forumu i uglavnom su se ponavljale pesme. Nijedan FSC nije mogao bez Proeskog. 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 08 Decembar 2012, 01:02:32
Pošto su neki forumaši izrazili želju da glasaju u oba polufinala, otvorena je anketa putem koje će se forumaši izjasniti o načinu glasanja. Anketa će biti otvorena narednih 10 dana.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 19 Decembar 2012, 00:18:29
Anketa je završena rezultatom 19:14 u korist opcije da se glasa samo u svom polufinalu, tako da se način glasanja neće menjati.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djudja 19 Decembar 2012, 00:22:08
Steta! :(
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Decembar 2012, 14:08:00
Odlično!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 19 Decembar 2012, 19:18:37
Kako ste hteli tako ce i biti... Sada su stvari jasnije, i posto se nece menjati nista na FSC-u, onda ce se promeniti moj odnos prema istom, menja se ploca :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: marco8 19 Decembar 2012, 20:00:51
Gledam ove rezultate FSC-a što organizujem, i žao mi je što ne mogu da glasam u suprotnom PF, da pomognem nekim pjesmama, koje mi se izrazito dopadaju, jer već vidim njihovu sudbinu. 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 25 Decembar 2012, 17:52:07
Glasao sam za opciju da se glasa u oba polufinala jer mislim da bi ukupni rezultati bili mnogo realniji. Šta da se radi, većina je odlučila, a ja svakako nastavljam da slušam oba polufinala, pridajući im istu važnost.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 30 Decembar 2012, 05:53:33
I ja sam glasao da se glasa u oba polufinala.

I eto. Nije sad ono ''rekao sam vam nja nja nja'' ali sam znao da ce ovako biti.

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 03 Jul 2013, 17:57:41
Neka moderator ispravi, piše Lena "Stardust" i Lena Meyer-Landrut "My cassette player", zbuniće se neko :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 04 Jul 2013, 09:31:42
Uskoro ću popuniti spisak, fale poslednja dva fsc-a, pa ću i to prepraviti.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 03 Oktobar 2013, 21:58:37
Postoji greska. Na 73. FSC-u nisam slao Nadine Beiler, vec Zaz .
SERBIA je slala Nadine.  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 04 Oktobar 2013, 19:50:52
Da li je moguce da se promeni pravilo,da kad izaberemo zauzet broj,dobijemo sledeci slobodan?Vise bih voleo da sami biramo sledeci ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 04 Oktobar 2013, 20:46:48
To zavisi od organizatora odredjenog FSC-a na kome ovakvo pravilo postoji, a mislim da bi tako bilo mnogo komplikovanije za organizatora, gubilo bi se vreme, i ovako ima dosta posla oko prijava :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 04 Oktobar 2013, 20:51:00
Nisam znao da je opcionalno.Da bi se gubilo vreme,to stoji,ali opet,mozda bi bilo bolje ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 05 Oktobar 2013, 18:12:50
Postoji greska. Na 73. FSC-u nisam slao Nadine Beiler, vec Zaz .
SERBIA je slala Nadine.  :G)
Hvala na ispravci  :G) , promeniću ovih dana kada budem unosio pesme sa poslednja dva FSC-a.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 06 Oktobar 2013, 22:51:59
Postoji jos jedna greska u spisku, umesto Ricchi e Poveri stoji Richie e Povveri kod pesme Sara perche ti amo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 06 Oktobar 2013, 22:54:24
Još kad bi se otvorilo glasanje za rehabilitaciju DSQ pesama... :( Šta su pesme krive za nečiju neodgovornost  >:(
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 06 Oktobar 2013, 23:15:29
Vazno je da su te pesme dosle do forumasa i da ih sigurno neko slusa, a to da li su diskvalifikovane, da li su na 12. mestu ili su pobedile je manje bitno :cheer:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Lund 27 Oktobar 2013, 15:09:50
Predlog: da se ove Excel tabele sa rezultatima postavljaju kao attachmenti. Fajlovi na Sendspaceu se brišu posle nekog vremena, a ovako bi tabele mogle biti trajno dostupne. I da se postavljaju i u prvi ili drugi post teme. Naporno je listati ceo FSC od kraja da bi se stiglo do rezultata. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 27 Oktobar 2013, 15:18:28
Slažem se. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 27 Oktobar 2013, 16:09:07
DEFINTIVNO.. neka otvore jedan thread  i u njega samo stavljaju rezultate kao attachment
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Djole89 27 Oktobar 2013, 16:25:28
Ja sam dosta puta hteo da pravim listu poena koje sam dao i koje sam dobio, ali sam uvek odustajao jer pola tabela nisam mogao da nađem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: marco8 27 Oktobar 2013, 17:01:29
Predlog: da se ove Excel tabele sa rezultatima postavljaju kao attachmenti. Fajlovi na Sendspaceu se brišu posle nekog vremena, a ovako bi tabele mogle biti trajno dostupne. I da se postavljaju i u prvi ili drugi post teme. Naporno je listati ceo FSC od kraja da bi se stiglo do rezultata. :)

To je TyKy davnih dana predložio!!!! Da se stave tabele u prvi ili drugi post, sjećam se.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 28 Oktobar 2013, 01:11:09
Slazem se! ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 28 Oktobar 2013, 11:02:53
Ja sam hteo da stavljam tabele kao slike u prvi post, ali uglavnom su finalne toliko velike da kad se umanje i kad se uradi print scrin ništa se ne vidi, a ovo za attachment mi nije palo na pamet, jer tu opciju nikad nisam koristio, ali je ideja dobra :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: kopachka 28 Oktobar 2013, 11:18:13
Ja sam u obje organizacije koristio attachment, jednostavnije je nego sendspace ili slicno :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 29 Oktobar 2013, 20:34:07
Jeste attachment odlična opcija, bilo bi lepo da se koristi :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: bojan92 27 Novembar 2013, 22:17:26
Sta se desava sa akcijom stavljanja tabela u prvi post?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: TyKy 28 Novembar 2013, 17:52:53
Predlog: da se ove Excel tabele sa rezultatima postavljaju kao attachmenti. Fajlovi na Sendspaceu se brišu posle nekog vremena, a ovako bi tabele mogle biti trajno dostupne. I da se postavljaju i u prvi ili drugi post teme. Naporno je listati ceo FSC od kraja da bi se stiglo do rezultata. :)
To je TyKy davnih dana predložio!!!! Da se stave tabele u prvi ili drugi post, sjećam se.


TyKy kad su predlozi u pitanju na ovom forumu ne postoji.  :D Demokratija, gerijatrija, pedijatrija.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 28 Novembar 2013, 18:40:23
Pedijatrija :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 29 Novembar 2013, 01:04:48
Što se tabela tiče, neka svaki organizator kada završi sa organizacijom ode u prvi post i postavi tabelu, kao što su neki to već uradili. :G) Videću kad stignem da stavim one tabele koje imam na starije izbore... :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Марко 24 Decembar 2013, 18:22:16
Spisak pesama koje su učestvovale na Forum Song Contest-u je ažuriran i u njemu možete naći podatke zaključno sa 91. izborom.

Excel format: http://www.sendspace.com/file/fcgkg4
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 31 Mart 2014, 02:30:51
Pesme koje su učestvovale na FSC-u zaključno sa 92. izborom

Excel format:  http://www.sendspace.com/file/zdzhh0 (http://www.sendspace.com/file/zdzhh0)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: AjvanPi 03 April 2014, 23:11:30
Čisto iz znatiželje hoću da pitam zašto postoji pravilo da se prijavljena pesma ne može zameniti u roku dok traju prijave.  :)
Msm, zna se da sam ja malo šelebrc i da se svest i zdrav razum kod mene malo dovode u pitanje...  ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: carolija22 03 April 2014, 23:15:23
Zato što se stvara neverovatna pometnja i zbrka! Koja je svrha toga da menjaš pesmu? Ako si neku pesmu prijavio  i poslao sigurno je voliš i dopada ti se. Jedini razlog zbog kog vidim da bi neko menjao pesmu je kalkulacija!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: AjvanPi 03 April 2014, 23:17:07
Vidiš, meni kalkulacija nije pala na pamet uopšte...
Šta ako se te druge pesme neko nije odmah nije setio, već prvu prijavio na prvi mah?  ::)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 03 April 2014, 23:27:00
Ne možeš da menjaš pesmu, zato što je neko u međuvremenu pokušao da prijavi istu tu pesmu, al' nije mogao zato što si mu 'ti' već zauzeo. ;zv:)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 03 April 2014, 23:39:40
Upravo to što je rekao mirCo je dovoljan razlog da se ne dozvoli promena pesme. Imate dovoljno vremena da smislite šta da pošaljete.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 06 April 2014, 11:55:18
slažem se.. pa imate 7 dana... dovoljno da razmisliš što ćeš slati. uostalom dok traje neko natjecanje imaš vremena razmišljati što bi volio sljedeće slati
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 10 Maj 2014, 22:46:03
Spisak pesama koje su učestvovale na Forum Song Contest-u zaključno sa 94. izborom.


http://www.sendspace.com/file/8cor97
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MarkoV 22 Jun 2014, 04:30:21
gde mogu da se prijavim za organizovanje FSCa? imam genijalnu temu
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mislim ono 22 Jun 2014, 09:44:48
Kada krene finale Djudjinog FSC-a, kod Stevana.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 11 Jul 2014, 12:54:11
Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 98. FSC-om

link:
https://www.sendspace.com/file/l7rvmq (https://www.sendspace.com/file/l7rvmq)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 03 Septembar 2014, 01:24:59
Spisak pesama koje su učestvovale na Forum Song Contest-u zaključno sa 121. izdanjem.


https://www.sendspace.com/file/5iu9zo
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Denza_Sombor 05 Decembar 2015, 05:50:08
Trebao bi mi spisak pesama koje su ucestvovale zakljucno sa 123. FSC-om ? ::)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 05 Decembar 2015, 11:55:46
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 128. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/t3q1v6

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 17:54:38
Šta mislite o tome da prijavljivanje organizatora tek nakon što se svi učesnici prijave postane praksa na FSC-u?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 18:14:59
Ne.

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 18:16:45
Zbog čega? Valjda imaš neki argument.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 17 Mart 2016, 18:35:18

Ne.

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

+1. ;)

Bolje je ovako opcionalno. Po meni je cak manje fer kad se organizator prijavi na kraju jer vidi konkurenciju i moze kalkulirati do besvijesti. A i opet, organizator na kraju krajeva odvaja svoje slobodno vrijeme tijekom ta 2-3 tjedna da bi cim vise zainteresirao i cim bolje vodio forumase kroz FSC, pa je stoga ta mogucnost da se prijavi prvi na neki nacin olaksica, nagrada za taj ulozeni trud. Barem ja to tako vidim. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 18:38:50
Ok, zaboravite da sam išta pitao ovde.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 17 Mart 2016, 18:38:58
definitivno sam za to da bude opcija. prvi ili zadnji kao do sada.. ali bih uveo da se unosi u rezultate tamo u tablici pri prijava vrijeme prijava  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 17 Mart 2016, 18:41:41

Ok, zaboravite da sam išta pitao ovde.

Zasto? :D to sto je troje ljudi reklo "ne", ne znaci da se i ostali slazu. Zato smo ovdje da diskutiramo :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 18:43:42
Ne želim da ispadne da sam pitao ovo zbog nekog svog ličnog interesa, ja sam organizovao sad pa ko zna kad opet, a ovi što organizuju svaki 5. FSC i neargumentovano napišu "Ne" su mi za diskusiju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 17 Mart 2016, 18:48:04
Pa eto, da nisi sad sam spomenuo "licni interes", meni to ne bi palo na pamet :D Nisi jedini koji je potegao to pitanje, tako da, nije da samo ti to zelis. Chill. :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 18:50:24
Ništa onda, čekamo bogove FSC-a da uđu u temu i daju svoje mišljenje, ali se izvinjavam što sam postavio pitanje. ::()
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 17 Mart 2016, 18:52:57
Nema potrebe da bilo ko zaboravlja nešto što je pitano, ali lično ne mislim da je to što organizator ima pravo biranja da li će prvi ili zadnji prijaviti pesmu, nužno neka prednost.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 18:54:43
Dobro, mislim da mi se učinilo da je neko na 127. FSC-u izjavio da bi organizator trebalo da se prijavi poslednji.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 17 Mart 2016, 19:02:13
Pa dobro, slobodno se mogu javiti i ostali ako imaju šta da kažu povodom ovog pitanja.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 19:09:10
Da ne pisem ponovo slazem se sa svim sto je Mark rekao (pametno dete :D) Totalno je bezveze jer je onda organizator u totalno podredjenom polozaju .Jedino sto bi moglo na tu temi je da organizator moze da salje kad i ostali pa ako bude brz prijavi se prvi ako ne onda  drugi,treci itd...A takodje na prste jedne ruke mozemo nabrojati situacije gde je organizator pobedio.

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 17 Mart 2016, 19:11:17
Od toga su svi prsti tvoji :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 19:13:13
Pa i ja sam pobedio kad sam prvi put organizovao, ali ne vidim kako je organizator u podređenoj situaciji zato što prijavljuje poslednji pesmu? Rekoste prvo da je povlašćen jer može da kalkuliše ako se prijavljuje poslednji... :D Ispade da je povlašćen u oba slučaja, pa ako je tako, zašto se ne bi prijavio poslednji? Na kraju krajeva, on već unapred zna temu, i valjda ima nekoliko pesama koje bi toj temi odgovarale.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 19:21:27
Ili je logicnije da ima jednu pesmu :D

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 19:23:05
Ili je još logičnije da zbog te jedne koju želi da pošalje napravi temu i pobedi? :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 19:25:52
Logicnije je da se teme ne radjaju iz kupusa.

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 17 Mart 2016, 19:29:41
Omg, Leo, priznao si. :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 17 Mart 2016, 19:31:56
Pa čujte, pošto smo demokratsko društvo, što ne bi nadležni lijepo fino bacili jednu anketu pa da glasamo i na taj način riješimo ovaj problem ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 20:27:00
MirCo duso kasnis,to se zna od kada sam ja dosao na forum ne tako davne 2012.godine.Sve ostalo je istorija :*

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 17 Mart 2016, 20:32:25
Najviše bih voleo da se javi osoba koja je ovo predložila pre mene i da objasni lepo zašto je to predložila.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 17 Mart 2016, 20:37:17
MirCo duso kasnis,to se zna od kada sam ja dosao na forum ne tako davne 2012.godine.Sve ostalo je istorija :*

Pa to je javna tajna, al' sad si zvanično priznao. :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 20:41:43
Idi nadji FSC temu u kojoj se to vec pricalo ,propustio si gradivo :D

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 17 Mart 2016, 20:46:19
Ne pratim oliko često teme FSC-a, ali kako ti je posle priznanja dozvoljena sledeća organizacija?! :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 20:47:35
Kakve veze ima to kako odaberes temu sa dobijanjem organizacije ?

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 17 Mart 2016, 20:49:16
Pa nije etički.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 20:55:09
Onda optuzi 90% organizatora koji bar jednom nisu kreirali temu po pesmi koju su hteli slati.

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 17 Mart 2016, 20:59:47
Od 5 tema, niti jedna mi nije bila kreirana po pesmi :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 17 Mart 2016, 21:04:12
Meni 5/9 :D

Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: kopachka 17 Mart 2016, 21:21:34
Ja se slažem s prijedlogom. Kreiranje teme prema pjesmi mi je bljuc.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stevan989 20 Mart 2016, 19:09:57
Što se mene tiče, ne vidim potrebu za menjanjem pravila "prvi ili zadnji". To pravilo nije do sada donelo neke probleme na FSC-u. Kao što Mark i reče, organizator odvaja dosta svog vremena za ovo i treba da mu se omogući neka potencijalna olakšica, a to može da bude baš ovo. Svako ima pravo da se odluči, a što ivana reče, to uopšte ne mora da bude prednost. :G)

Ja lično ne pravim teme po pesmama, čak par puta nisam imao pesmu za svoj FSC jako dugo, ali ne zameram previše ako nekog neka pesma inspiriše za temu, mada daleko više poštujem kada je to pesma koju ne znamo svi na pamet.

ali bih uveo da se unosi u rezultate tamo u tablici pri prijava vrijeme prijava  :G)

To si ti pravi uradio na jednom FSC-u i meni je to odlično, tako da je u planu za skoro uvođenje, i to ne samo tačno vreme prijava, već i svih glasova. A na kraju bi svako bio dužan da postavi i printscreen-ove nečijih prijava i glasova. Time bi se znatno više povećala kontrola pravila da može da se prijavljuje i glasa isključivo putem pp-a ma forumu i da nije dozvoljeno nikako drugačije, a nepoštovanje pravila bi se kažnjavalo blaže ili strožije u zavisnosti od greške, kao i za druga pravila do sada.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 01 April 2016, 09:13:37
Spisak pesama koje su učestvovale na FSC-u, zaključno sa 131. izdanjem


https://www.sendspace.com/file/x2a83i
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 29 Maj 2016, 00:50:09
"Organizator je dužan da u najmanje jednom radnom listu excel tabele zabeleži vreme iz privatne poruke u obliku datum  sat:minut:sekunda kada je određeni forumaš prijavio pesmu, kada je glasao u polufinalu i kada je glasao u finalu.Organizator je dužan da sve pp-ove sa prijavama i glasovima čuva sve dok mu moderatori ne kažu drugačije i biće obavezan da na kraju svakog FSC-a postavi u obliku slike prijave ili glasove par forumaša koje mu budu tražili moderatori FSC-a sa jasno vidljivim vremenom kada su prijave, osnosno glasovi stigli."

Novo pravilo stupa na snagu od 133.FSC-a (takođe će biti dodato pravilima koja se nalauze u prvom postu teme).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 01:02:19
Sigurno cete na svako izdanje traziti glasove od MO :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 29 Maj 2016, 01:04:32
Organizovanje FSC-a postaje sve teže :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 29 Maj 2016, 01:08:19
Interesantno pravilo, ali sigurno nije bez razloga sada uvedeno. 8)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 29 Maj 2016, 01:18:14
Poštujem odluku, ali iskreno smatram ovo skroz nepotrebnim. Organizator ionako ima dosta posla oko slaganja priredbe, pa još i sad to bakćanje sa pisanjem vremena kad je tko prijavio pjesmu, kad je glasao, pa onda i slanje screenshotova, po meni je to baš zamorno i ubija zabavu, koja bi svakako trebala biti jedan od segmenata organizacije. Jest da treba paziti i ispuniti sve što organizacija zahtjeva, ali ovo je forumsko natjecanje, a ne ESC. Ali dobro, takva su pravila.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 29 Maj 2016, 01:21:09
Evo ja sam mislio da organizujem uskoro, ali mi je ovo ubilo želju  ;D

(Ne zbog malverzacija)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Majsta94 29 Maj 2016, 01:25:42
Poštujem odluku, ali iskreno smatram ovo skroz nepotrebnim. Organizator ionako ima dosta posla oko slaganja priredbe, pa još i sad to bakćanje sa pisanjem vremena kad je tko prijavio pjesmu, kad je glasao, pa onda i slanje screenshotova, po meni je to baš zamorno i ubija zabavu, koja bi svakako trebala biti jedan od segmenata organizacije. Jest da treba paziti i ispuniti sve što organizacija zahtjeva, ali ovo je forumsko natjecanje, a ne ESC. Ali dobro, takva su pravila.  :)

Potpisujem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 01:27:13
Moram da se slozim, previse je sve to, neka se samo cuvaju poruke i nek moderatori potraze par screenshotova, ostalo je bas puno.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 29 Maj 2016, 01:34:00
Ne vidim u čemu je to previše, poruke ste i ovako obavezni da čuvate najmanje nekoliko dana posle završetka vaše organizacije, a upisivanje vremena prijave je samo dodatni minut posla, s obzirom da svakako morate da u tabelu upišete podatke iz poruka koje dobijate. Jedini stvarni dodatak je print screenovanje poruka. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 29 Maj 2016, 01:37:03
Zbog koga se ovo uvodi? Koga pokrivate?! :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Stole 29 Maj 2016, 01:50:48
Potpisujem Markov post. Mislim da sam upravo odustao od buduce organizacije fsca  :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 01:51:46
Ne vidim u čemu je to previše, poruke ste i ovako obavezni da čuvate najmanje nekoliko dana posle završetka vaše organizacije, a upisivanje vremena prijave je samo dodatni minut posla, s obzirom da svakako morate da u tabelu upišete podatke iz poruka koje dobijate. Jedini stvarni dodatak je print screenovanje poruka. :)

Pa to je po jedan minut za 30+ forumasa :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 29 Maj 2016, 01:54:17
Bravo, Niko. :D

Zbog koga se ovo uvodi? Koga pokrivate?! :o
Znaš dobro koga ;)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 29 Maj 2016, 02:02:30
Ako će vas to odbiti od eventualnih daljih organizacija, onda ne znam šta bih vam rekla. A ne vidim da vas iko tera da organizujete ukoliko nemate dovoljno slobodnog vremena (čak i preporučujem da se u takvom slučaju ne preuzima organizacija, ako je do mene)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mysterion 29 Maj 2016, 13:37:27
Jel to neko pokrao glasove, pa se zato uvodi sve ovo ? ::)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 14:15:46
A dali treba da se zacuva i vreme one prijava koja nije prihvacena?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Nikolinanina 29 Maj 2016, 14:55:23
Poruke ste i ovako obavezni da čuvate najmanje nekoliko dana posle završetka vaše organizacije

Ja te poruke još uvek čuvam (Srbovizija), kao i moje glasove na takmičenjima (dok mi se ne ispuni sanduče, onda brišem xD)

Jel to neko pokrao glasove, pa se zato uvodi sve ovo ? ::)

Mislim da nije, ali valjda zbog ove frke sa Tetsijem, da bi bili sigurni da se nije nešto sumnjivo dogodilo tokom neke organizacije.....
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 15:05:41
Pa jeste zbog tetsija ali ne zbog ovog sada jer ovo nema nikakve veze sa vreme glasanja, nego je zbog njega jer je tako to uradio na njegovoj organizaciji i moderatorima se to svidelo :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 29 Maj 2016, 20:50:01
Upravo tako.  :G) To se planiralo već duže vreme, nema nikakve veze sa bilo kojim forumašem ili forumašicom konkretno.

A dali treba da se zacuva i vreme one prijava koja nije prihvacena?

Moglo je i bez ovog pitanja, ali kad već postavi da odgovorim: pravilo se odnosi naravno na prijave pesama koje su učestvovale kao vaši predlozi na određenom izdanju. Ne planiramo baš da proveravamo šta ste sve pokušavali da prijavite i kada. A i takvih slučajeva često bude veoma malo. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 29 Maj 2016, 21:59:03
Nisam pokusavao da vas isprovociram pitanjem, samo eto da ima dokaza da je stvarno neko pre tog forumasa poslao tu pesmu/izvodjaca ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 29 Maj 2016, 22:17:27
Nisam ni shvatila pitanje kao provokaciju, ali nema potrebe za tim. Eventualno može forumaš kome bude odbijenma prijava, da sačuva tu poruku (ako želi) pa da na kraju sam uporedi vremena kada izađe tabela sa konačim rezultatima. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 16 Jun 2016, 13:11:10
Dodala novija izdanja, a zamalo da skroz zaboravim da postavm. ::) :D

Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 133. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/27fd81
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mithrandir 16 Jun 2016, 13:22:53
Ja ne mogu da skinem, jer piše da je fajl izbrisan  :-\
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 16 Jun 2016, 13:26:53
Isto :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 16 Jun 2016, 13:28:56
Sad videh tek..Menjam za minut. :G)

EDIT: Pokušajte sad, trebalo bi da je u redu link.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mithrandir 16 Jun 2016, 13:39:37
Sada radi   :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 06 Jul 2016, 14:38:54
Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 135. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/myalgn
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 26 Jul 2016, 20:00:59
Nadam se da ovde mogu da predložim malu izmenu u pravilima FSC-a i da ste otvoreni po tom pitanju. :)
 
Na prethodnom FSC-u smo imali neparan broj učesnika, tako da su oni bili raspoređeni u dva polufinala po sistemu 16 : 15. Pobednik prethodnog FSC-a i automatski finalista se našao u drugom polufinalu sa još 14 pesama koje su se borile za finale. S obzirom da je, ne računajući direktnog finalistu za koga polufinale nema takmičarski značaj, iz oba polufinala prolazilo po osam pesama, to znači da smo iz prvog polufinala imali verovatnoću prolaska 8/16 = 50%, a iz drugog (9-1)/(15-1) =8/14 = 57,14%. Odnosno, iz prvog polufinala smo izbacili osam pesama, a iz drugog samo šest!
Bilo je značajno lakše proći u finale iz u drugog polufinala. Pritom sam ja bio upravo u njemu, tako da nisam oštećen, ali mislim da se ovakva situacija može korigovati promenom pravila. :)
 
Moj predlog je da se u slučaju neparnog broja učesnika, a kada prethodni pobednik takođe prijavi pesmu, pesme raspoređuju naizmenično po abecednom redu u oba polufinala, s tim da se poslednja pesma po abecednom redu smesti u ono polufinale u kome se nalazi pobednik prethodne igre. Jedino u slučaju da je poslednja pesma upravo pesma aktuelnog pobednika, onda je treba smestiti u prvo polufinale.
Mi ćemo znati u startu u kom polufinalu se nalazi prethodni pobednik, ali za njega polufinale nema nikakav takmičarski značaj. Već po objavljivanju polufinalnih rezultata svakako saznajemo iz kog polufinala je došao prethodni pobednik, jer iz njega uvek prolazi jedna pesma više u odnosu na suprotno, tako da se time suštinski ništa ne otkriva više u odnosu na dosadašnja takmičenja. ;)
Tako bi na prethodnom FSC-u "We Are Young" poslednja pesma po redosledu "Vlad Sokolovskiy – Po kraju" bila smeštena u drugo polufinale. Rezultati bi se naravno promenili, ali bismo svakako imali jednak procenat kvalifikovanih pesama iz oba polufinala i imali bismo isti broj izbačenih pesama, odnosno:
I polufinale: 8/15 = 53,33% (7 eliminisanih)
II polufinale: (9-1)/(16-1) = 8/15 = 53,33% (7 eliminisanih)
 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 26 Jul 2016, 20:06:17
Što se mene tiče, ja sam saglasan sa predlogom. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 26 Jul 2016, 20:08:33
I ja sam uvek bio za to  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 26 Jul 2016, 20:29:23
Iskreno, ne smatram da to ima neku veliku važnost, ali kako želite. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stres92 26 Jul 2016, 20:35:10
Čitah ja 2x, čak je i moja pesma pomenuta, shvatam iz kog razloga, ali opet ja ne vidim kolika bi se razlika tu napravila.

Uglavnom reč je o tome da pesma prethodnog pobednika ide u manje pf nakon prethodne raspodele i da se zna u kom je pf?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 26 Jul 2016, 20:40:09
Da, smatra da na neki način nije fer to što se u tom slučaju u jednom polufinalu izbaci veći broj pesama u odnosu na ono drugo polufinale.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 26 Jul 2016, 21:02:44
Što se tiče eventualne izmene pravila, čini mi se da bi samo trebalo dodati to oko razvrstavanja pesama po polufinalima u slučaju neparnog broja pesama i ako tada učestvuje pobednik prethodnog izbora. Sve ostalo je posledica toga, pa zapravo nije nešto komplikovano kao što se u prvi mah čini, a za nijansu pravednije, iako je i do sada bilo ok a na neki način je samo odlučivao faktor sreće a ne nešto drugo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Stole 26 Jul 2016, 21:11:50
Iskreno meni to nema neku preveliku vaznost, bitnije je da iz svakog polufinala prolazi jednak broj pesama, plus pobednik prethodnog izdanja, a to je svakako na snazi  ;zv:)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: nidzojko90 26 Jul 2016, 21:15:28
Adija za administratora! :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 07 Avgust 2016, 23:37:50
Vidim da smo sada ponovo imali situaciju kao na prethodnom FSC-u, odnosno iz prvog polufinala je izbačeno 10 pesama, a iz drugog 8!
Da li to znači da pravilo koje sam predložio nije (još uvek) zaživelo ili su dve eliminacije iz prvog polufinala razlog tome?
 
Inače, i ja se slažem sa obnovljenim predlogom koji su neki forumaši na temi "136. FSC - 1 na 1" pomenuli, odnosno da je glasanje svih u oba polufinala umesto samo u svom mnogo više fer i umanjuje faktor sreće.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Avgust 2016, 00:14:56
Predlog je usvojen, dopuna pravila će početi da važi od narednog FSC-a. :G)
Ne praktikuju se promene u toku trajanja izdanja, a rasprava je pokrenuta kada su već u toku bile prijave za ovo.
Dodaćemo u narednim danima.

Što se drugog dela tiče, videćemo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 08 Avgust 2016, 00:19:23
ОК, хвала!  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 08 Avgust 2016, 00:21:54
podržavam oba adyeva prijedloga :) pogotovo glasanje u oba polufinala.. bit će puno, punooo poštenije  ;(:); ;(:);
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Miloš 08 Avgust 2016, 00:29:58
Mislim da se ne treba vraćati na to ranije stanje. Lepše je ovako kada se takmičimo u duhu Evrovizije, tako da je bolje da glasa svako u svom polufinalu. Manje pesama za obavezno slušanje za mnoge znači ujedno i realnije ocene. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mislim ono 08 Avgust 2016, 00:43:51
Podržavam Miloša  :G) Nikako da se glasa u oba PFa. Onaj ko hoće neka sluša sve, ali neki nemaju baš toliko vremena. Neka ostane ovako.
Za SSC i može, tu svakako znamo za 99% pesama. Ali, FSC je ipak druga priča.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: stres92 08 Avgust 2016, 00:54:35
Da, bolje je da svako glasa u svom polufinalu, kao što Miloš reče, kao na esc.

A što se tiče rasporeda, odlično da će biti tako.
Sada je više fer...  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 10 Avgust 2016, 01:09:45
Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 136. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/a7tego


Dopuna pravila (o kojoj je poslednjih dana bilo reči):

Citat

Ukoliko je broj prijavljenih najmanje 28, pesme će biti podeljene u dve polufinalne grupe prema abecednom redosledu imena izvođača i to tako što će pesme na neparnim pozicijama staviti u prvu, a na parnim u drugu grupu. U slučaju neparnog broja učesnika, poslednja pesma u podeli biće stavljena u grupu u kojoj se nalazi pobednik predhodnog izdanja, osim kada je u pitanju predlog pobednika prethodnog izdanja koji će biti smešten u prvu grupu.


Počinje da važi od predstojećeg izdanja i bilo bi dobro da se obrati pažnja (za ubuduće).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: McSteamy 10 Avgust 2016, 01:24:27
Napokon ovo pravilo  :G) :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 16 Septembar 2016, 23:36:05
Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 144. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/odzci0

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 07 Februar 2017, 00:45:07
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 145.FSC-om


https://www.sendspace.com/file/uz3rh2


Izmena "sporne" stavke pravilnika:

Citat
Prijavljivanje za organizaciju narednog izbora traje od početka tekućeg izdanja, a završava se nakon finala istog ili dok se ne nađe organizator (u slučaju da se niko ne javi odmah nakon završetka izdanja)
                     
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 07 Februar 2017, 00:47:19
E bas mi je drago, to pravilo je bilo jako glupo. Kad otvara Stevan temu? ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 07 Februar 2017, 00:49:14
Zar ne organizuje tetsujin?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 07 Februar 2017, 00:51:52
Tetsujin organizuje, tema sutra ujutro.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 07 Februar 2017, 00:52:58
Odlično. Novo pravilo mi se sviđa.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 07 Februar 2017, 00:55:43
Radovao sam se zadacima nisu bili neko vreme, nadam se da i tetsi ima to u planu, a ne opet nesto kao Ex-SSSR :-\
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Eurovisioner 07 Februar 2017, 14:20:08
Sviđa mi se novo pravilo. Praktičnije je.  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 25 Februar 2017, 23:48:19
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 163. FSC-om


https://www.sendspace.com/file/zvo4ig


Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 20 Januar 2018, 17:44:05
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 165. FSC-om


https://www.sendspace.com/file/ue8bqe
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Alekseyev 10 Februar 2018, 17:35:56
Manje je uslova prijaviti sa na Beoviziju  :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 10 Februar 2018, 17:37:28
Pa zato kod nas pevaju svetske zvezde. 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Bebi 10 Februar 2018, 17:38:26
Manje je uslova prijaviti sa na Beoviziju  :D

Dođi tek da vidiš uslove na Srboviziji. ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Alekseyev 10 Februar 2018, 17:41:32
Manje je uslova prijaviti sa na Beoviziju  :D

Dođi tek da vidiš uslove na Srboviziji. ;D

Evo idem, podignute glave :D i nista me nece spotaci :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Alekseyev 10 Februar 2018, 19:56:27
Sve kompozicije koje sam imao na umu, učestvovale su nekada. :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mislim ono 10 Februar 2018, 19:58:39
Bravo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 26 Februar 2018, 19:16:06
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 172. FSC-om


https://www.sendspace.com/file/lb3xn4
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 23 Jun 2018, 19:00:37
A kad će spisak sa zadnjim FSC-om? ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 23 Jun 2018, 19:05:40
Ubaciću ga zajedno sa ovim tekućim, ima malo više posla, pošto treba da vidim i šta ću sa ovim nazivima koji sadrže slova koja su karakteristična samo za određeni jezik (da se ne bi dešavali slučajevi kao na prethodnom sa Eurovisionerom i "Besame mucho"). Gornji link radi i dalje, a nije da ima toliko puno pesama koje nisu u spisku.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 23 Jun 2018, 19:06:55
Aha, okej, samo pitam, mislila sam da si zaboravila ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 23 Jun 2018, 19:08:16
Nisam zaboravila, biće dodate pesme .
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 23 Jun 2018, 19:10:32
Važi ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Jul 2018, 12:53:22
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 175. FSC-om


https://www.sendspace.com/file/i8t38h

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Avgust 2018, 21:35:53
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 176. FSC-om

https://www.sendspace.com/file/b61ofd

I mala korekcija:

Citat
Rok za prijavljivanje pesama je najmanje 5, a najviše 7 dana. Glasanje za polufinala traje 6 ili 7 dana, a za finale 3 ili 4 dana.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 24 Avgust 2018, 23:18:11
Spisak pesama koje su učestvovale, zaključno sa 177. FSC-om


https://www.sendspace.com/file/u6ix92
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Anhel 25 Avgust 2018, 11:49:21
Nešto nije u redu sa ovim linkom  :G)  :neznam:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 25 Avgust 2018, 11:51:29
Sad ću uploadovati ponovo.. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Anhel 25 Avgust 2018, 12:05:35
Jel će to biti danas ili da svratim sutra?  :D

Šalim se, odoh pogledati na starom spisku  :G) ;D

EDIT: Neće nijedan da mi otvori  :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 25 Avgust 2018, 12:12:45
Problem je do samog sajta izgleda, pokušajte više puta, meni je otvorilo iz nekog petog ili šestog.. :G)
Sad ću da vidim da uploadujem na neki drugi, za ovaj prelazan period, dok se ne popravi situacija..
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 25 Avgust 2018, 12:19:21
A mogli bismo da pređemo na neki sasvim drugi zauvek, sendspace je odavno prevaziđen. Spisak može da se postavi na Google Drive, i odatle samo da se ažurira, a da uvek bude na jednom linku.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 25 Avgust 2018, 13:17:08
Za Google Drive ću videti, a evo opcionog linka, trebalo bi da je ovaj potpuno u redu..

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=12033987368077285106 (http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=12033987368077285106)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Septembar 2018, 18:20:16
Spisak pesama koje su učestvovale zaključno sa 178. FSC-om


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rKa4eQYDvwA_Iob0rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit#gid=0


Trebalo bi da je sve OK, ali ako ima nedoumica ili problema, obratite mi se na pp ili možete pisati ovde.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 08 Septembar 2018, 18:22:37
Zašto slati PP kad može nabaciti ovdje još 1 post. ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Septembar 2018, 18:25:19
Ne razmišljaju svi na taj način. ;D
Zato sam i ostavila opciono..
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Margy 08 Septembar 2018, 19:41:37
Smijem na novi FSC i ja poslati pjesmu?  :love:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Septembar 2018, 19:45:15
Inače se ovo rešava putem pp-a, ali sad kad je tako ispalo, nema veze.
Možeš i dobrodošla.  :G) ;(:);
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ro 08 Septembar 2018, 19:47:40
Rekla si ako ima kakvih nedoumica da se piše ovdje i žena napisala  :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Margy 08 Septembar 2018, 19:48:28

Super, hvala!  :)

Joj, nisam shvatila to za pp, tj. pročitala sam u pravilima samo "obratiti se moderatorima", ali ok, sad je ovako ispalo.  ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 08 Septembar 2018, 20:29:54
Nije problem, svakako smo rešili, sad na ovaj ili onaj način.. :)

Rekla si ako ima kakvih nedoumica da se piše ovdje i žena napisala  :D

 :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 15 Septembar 2018, 15:12:47
Da ne bismo zauzimali prostor u temi tekućeg izdanja (a i da rešimo pitanje toga jednom zasvagda), otvorena je anketa povodom najnovijeg pitanja oko kojeg se povela rasprava. Poželjno je (naravno) da se što više vas izjasni šta misli. Ukoliko neko ima da napiše bilo šta povodom teme, slobodno.. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: McSteamy 15 Septembar 2018, 15:15:30
Imena ostaju u originalu. Nmg da nagadjam kako ce neko prevesti sta. Sto se tice arapakih, tu ide izuzetak. Toliko od mene
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 15:34:46
Imena se transkribuju na latinicu, kako bismo ih lakše nalazili i razumeli o kome se radi.

Kao što reče etica: Evo, zamislite da ovo נועה קירל - מגיבור לאויב (kako je Petar stavio u komentarima) ostane ovako bez naziva na latinici. Je l' bi imao neko pojma o kome se radi? :D

A za ruska imena lako možete da nađete transkripciju na netu.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 15 Septembar 2018, 15:36:47
Evo da se i ja izjasnim. Ja sam za transkribovanje imena izvođača i naziva pesama. Samo ono što treba rešiti, da li ih transkribujemo na engleski ili srpski. Da bi bilo jasno da li je "J" ili "Y".
Postoje programi koji rade tu transkripciju ćirilica-latinica i slično, tako da ne vidim što bi bilo problema oko toga kako se pravilno transkribuje.

Edit: Takođe sam primetio u tabeli Zdob ši zdub... ako ga već ne pišemo u originalu Zdob și zdub, onda neka bude Zdob si zdub. Nekako mi je logičnije da bude tako, nego srpskom latinicom napisano.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 15:41:07
Jednom davno sam preporučio ovaj sajt https://www.lexilogos.com/keyboard/russian_conversion.htm koji je tata mata za transkripciju. Link je za ruski, ali ima i ostale jezike.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 15 Septembar 2018, 15:43:34
Evo ja se služim ovom listom, kad mi neki od organizatora ostavi ime u originalu (hvala @Petar još jednom).

http://www.russki-mat.net/trans.htm (http://www.russki-mat.net/trans.htm)

Sad, jedino što postoje dve mogućnosti, da transkribujemo na IPA (internacionalni alfabet, gde je onda Jolka i Jegor tačno) ili da transkripcija ide na engleski (gde bi bilo Yolka i Yegor). Eto novog pitanja..

Isto naravno važi i za sve ostale jezike koji imaju karakteristična slova.. :)

EDIT: Prestigao me Petar sa linkom.. :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 15:44:58
Ja sam za Jolka, ali dobro. Oba linka su super, neka biraju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 15 Septembar 2018, 15:48:16
Sad vidim da IPA možda ne bi bila dobro rešenje, jer rusko "Щ" bi izašlo na "ʆ." Mada se slovo ređe pojavljuje u nazivima, ali, što jes, jes..
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 15:52:02
Zanimljivo je da Lexilogos koristi "slovensku" latinicu za prevod

ж    ž    j    
й    j    y    
х    h    kh    (jota)
ц    c    ts    
ч    č    tch    
ш     š      sh

Zato je Јана Бурческа bila potpisana BurČeska na ESC-u :D

I ovo:

The character щ is transcribed ŝ (šč / shch)

The characters я and ю are transcribed â and û (ja and ju / ia and iu).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Neoniej 15 Septembar 2018, 16:40:44
Slazem se sa MCSteamy-ijem.
Zaista ne razumem zasto transkripcija kada je lakse u originalu?  ::) Samo sto sve moze da bude u originalu, i kineska i hebrejska slova. Postoji komanda, bukvalno dva dugmeta na tastaturi: ctr+f za trazenje slova, reci u dokumentu. Ako neko zeli da posalje nesto na hebrejskom, a nije siguran da li je to vec bilo, samo neka kopira ime izvodjaca, klikne komandu crtr+f, pa paste i izaci ce cu me rezultat.
Voleo bih da mi neko odgovori na ovo logicki - da pojasni zasto transkripcija pored te opcije ako nisam dobro razumeo nesto?

Edit: ako je transkripcija potrebna kako bi npr. napravili listu pobednika ili nesto slicno, a zelimo da znamo njihova imena, a ne znamo konkretno hebrejski, arapski ili kineski jezik... Zasto onda transkripcija ne bude samo za pobednike, ali u zagradi npr?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 15 Septembar 2018, 16:53:37
Ima više razloga zašto ne treba ostavljati nazive u izvornom obliku, posebno kada su u pitanju hebrejski, kineski, arapski i sl. Prvo, kao što je već napisano, zato što je mnogo praktičnije i jasnije svima nama kada je napisano latinicom. Drugo, do sada je bilo dosta pesama na hebrejskom, što bi značilo da treba da se menjanju svi nazivi izvođača i pesama u izvorni oblik u tabeli. Treće, uopšte nije problem u "copy-paste" opciji, svi znamo kako se koristi, ali šta ako je i na youtube naziv izvođača i pesme napisan latinicom umesto hebrejskim, kineskim i sl? Je l' to znači da onaj koji je poslao pesmu treba da je transkribuje na hebrejski, kineski naziv pesme ili to treba možda da radi organizator? A da ne pričamo o tome što na konkretnim jezicima niko od nas ne bi znao šta je ime izvođača, a šta naziv pesme. Mislim da je dovoljno pojašnjeno. :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 17:01:18
ali šta ako je i na youtube naziv izvođača i pesme napisan latinicom umesto hebrejskim, kineskim i sl? Je l' to znači da onaj koji je poslao pesmu treba da je transkribuje na hebrejski, kineski naziv pesme ili to treba možda da radi organizator?
Ali doslovno ovo. Trebalo bi svi da upišemo kurseve za transkripciju svih ovih jezika.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Neoniej 15 Septembar 2018, 17:18:16
Ima više razloga zašto ne treba ostavljati nazive u izvornom obliku, posebno kada su u pitanju hebrejski, kineski, arapski i sl. Prvo, kao što je već napisano, zato što je mnogo praktičnije i jasnije svima nama kada je napisano latinicom. Drugo, do sada je bilo dosta pesama na hebrejskom, što bi značilo da treba da se menjanju svi nazivi izvođača i pesama u izvorni oblik u tabeli. Treće, uopšte nije problem u "copy-paste" opciji, svi znamo kako se koristi, ali šta ako je i na youtube naziv izvođača i pesme napisan latinicom umesto hebrejskim, kineskim i sl? Je l' to znači da onaj koji je poslao pesmu treba da je transkribuje na hebrejski, kineski naziv pesme ili to treba možda da radi organizator? A da ne pričamo o tome što na konkretnim jezicima niko od nas ne bi znao šta je ime izvođača, a šta naziv pesme. Mislim da je dovoljno pojašnjeno. :D
Ok. Odgovor. :)
Prvo - kao sto sam i rekao, postoji opciona transkripcija pored originala. Ili obavezna transkripcija i original. Zasto bi nama trebalo da bude ista jasno i prakticno, osim toga da mozemo da nadjemo ili ne pesmu koju zelimo u dokumentu (ili obavezna transkripcija pobednickih pesama ako neko ima potrebu za tim).
Drugo - ne treba uopste da znaci. Zasto bi se menjalo ovo sto je bilo do sada? Ne vidim potrebu za tim. Ne treba sve da bude savrseno, ne takmicimo se za pare. U svakom slucaju, ako bi se ubuduce koristili originali, ne vidim zasto bismo morali ono iz proslosti da menjamo bez obzira da li igrali za pare ili ne. Ako neko hoce da plati, rado cu sve sam transkribovati iz proslosti. xD
Trece - ok, to jeste validan argument. Organizator ne bi trebalo da to radi, jer vec ima dosta posla, vec takmicar. Hebrejski, arapski, kineski, japanski, jermenski, pa i jezici jugoistocne Azije imaju razvijene vikipedije i ako neko naleti na original, neka samo potrazi na vikipediji prevod na engleskom. Pa i ima rok za slanje pesme tokom kojega moze da potrazi na internetu govornika izvornog jezika za transkribovanje na latinicni engleski, ako drugacije ne moze da se snadje. Nije to sad neka frka. Stvari cini malo slozenijim samo za takmicare.
A da ne pricamo o tome - opet se vracam na opcionu ili obaveznu transkripciju.

Konacan predlog bi bio da sve bude original, a pored u zagradi transkribovane verzije svih jezika koji nisu na engleskoj latinici. I ne po medjunarodnim standardima (zasto - jer nije takmicar lud da se skoluje za prevodioca ovde), nego po standardima tih jezika, jer svaki od tih jezika ima romanizovane alfabete nezvanicne (ruski, ukrajinski, hebrejski, kineski, japanski, arapski, itd.) - odnosno konkretno kako bi lokalci to preveli. :)

Ali dobro, original ne prolazi izgleda. :) Iscrpljuje me sad razmisljanje o ovome. Jer ako se uvede transkripcija, onda cemo morati svi da transkribujemo sve. Trebalo je napisati predlog i kako bi bilo u slucaju uvodjenja tog predloga, jer mi nije jasno da li cemo sada morati da transkribujemo poljski i nemacki npr? Ili rumunski kao sto si spomenuo primer Zdob si Zdoba?

Ako bi bilo tako - onda bi to bilo komplikovano bas. Saljemo pesme u duhu igranja i zezanja i stvari treba sto manje komplikovanim da ucinimo, a ne sad da ucimo svi medjunarodni standard za prevodjenje. :clueless
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 17:24:32
Ma da, sad će neko proveravati da li je neka pesma bila na 2 pisma.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Neoniej 15 Septembar 2018, 17:58:51
U redu. Dao sam predlog jasan. :) Koji je tvoj predlog? :)

Sto se tice transkribcije, vec je pocela debata ovde i o tome na koji nacin ce biti izvrsena. Pa je Milan spomenuo konkretno i Zdob si Zdob primer. Sta god da odlucite, kako god, postovacu odluku.  :) :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 15 Septembar 2018, 18:01:24
Pa moj predlog je da imamo jednoobraznu listu, sa svim imenima transkribovanim na engleski ili po međunarodnom standardu. I tako ćemo svi lako znati kako da tražimo i šta da očekujemo od liste.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 15 Septembar 2018, 18:05:04
Ko sto vec rekoh, nije tesko potraziti naziv na latinici pa ga tako i poslati organizatoru.
Jednostavnije je, citljivije, jasnije.
Kao sto nije tesko ni da se prilikom provere ukuca i originalni i naziv na latinici.
I ako dodje do propusta nista strasno. Propusta je bilo i bice ih nevezano za to da l' je naziv ispisan ovako ili onako.
 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Neoniej 16 Septembar 2018, 00:00:50
Petre, vec sam objasnio zasto je transkripcija komplikovana, ali sto se mene tice, ok je kako odlucite. :)
Etika, sumirala si ono sto objasnjavam svo vreme u recenici;
"Kao sto nije tesko ni da se prilikom provere ukuca i originalni i naziv na latinici." i ostatku komentara.
Iako smo verovatno razlicito glasali.

Najjednostavnije receno, da ostane kako jeste + nazivi originala u zagradi ili u posebnoj koloni bi bilo najprakticnije po meni. Ali ja ovde nisam bas dugo, ne bih da forsiram nista, tako da kako god da odlucite kako ce transkripcija izgledati, ok je. :) Meni je transkripcija i cela filologija zanimljiva, pa zbog toga sam pokusavao da objasnim koliko je to komplikovano. Ali verujem da se nece promeniti nista znacajno i da i dalje ce da bude skroz kao do sad, ok.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Septembar 2018, 22:33:31
Ukoliko ima još onih koji se nisu izjasnili, glasajte u anketi (iako je rezultat manje-više jasan).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Micky 24 Septembar 2018, 15:41:51
Gde moze da se nadje najsveziji spisak pesama koje su ucestvovale na FSC-u, uvek ima problem da ga pronadjem?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 24 Septembar 2018, 16:17:31
Trebalo bi da sad spisak bude uvek na istom linku, jer je na Google Drive-u. Samo treba naći link i sačuvati ga zauvek ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 24 Septembar 2018, 16:51:17
Spisak pesama koje su učestvovale

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rKa4eQYDvwA_Iob0rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit#gid=0


Evo ga link.. :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 18 Januar 2019, 23:42:10
greška*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 18 Januar 2019, 23:59:02
Predlažem da se uvede pravilo da organizator pesmu prijavljuje poslednji, kako bi se manipulacije s temama svele na minimum i motiv za organizovanje bude nešto drugo, a ne što bolji plasman pesme koju organizator želi da pošalje. Tako bi se teme oblikovale prema kreativnosti, a ne prema nečijem spisku pesama.

Želim da se ovaj predmet stavi na glasanje momentalno! ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 00:16:14
Koliko se sećam, bilo je rasprave o ovome već pre godinu, dve i složili smo se većina da je to ipak OK prema organizatoru, koji ulaže svoje vreme i trud u organizaciju..
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 00:34:42
Saglasan sam sa Petrom.

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Avocado 19 Januar 2019, 00:36:45
I ja podržavam Petrov predlog ;(:); ;(:); ;(:);  Usvojite Petrov zakon!!! :rules:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 19 Januar 2019, 00:37:19
Podrzavam
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 00:38:29
Ne vidim razlog zašto ne bi opet bilo glasanje o tome. Mišljena i stavovi na forumu se menjaju. Glasalo se više puta i za uključivanje makedonskog i slovenačkog na Srboviziju, onda može i za ovo. Pa ako prođe, prođe.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Stole 19 Januar 2019, 00:43:54
Podrzavam predlog  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 19 Januar 2019, 00:45:04
Podrzavam.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Doctor Who 19 Januar 2019, 00:51:12
I ja.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 00:52:29
Ma je l' ovo Leov kraj? :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 00:58:20
Puno mi je srce. Idemo na glasanje, pa usvajamo #PetrovZakon
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 01:20:17
Podrzao.

Jos da otvorimo sad i izbor za treceg moderatora, za srce su me ujeli danas
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 01:22:03
Jaoj, Niko, šta kukaš, šta si toliko revolucionarno smislio?! :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 01:23:46
Izvolite, narode.

Anketa će trajati do kraja roka za prijave na tekućem izdanju, šta god da bude odlučeno, počinje da važi od sledećeg FSC-a, tako da mirCo i dalje ima mogućnost da sam odluči kada šalje prijavu.  ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 01:25:53
Možda sam poslednji u istoriji fsc-a koji će kao domaćin prvi poslati prijavu. :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 01:47:16
Eto. ;D

Iako mi baš i nije najjasnije (pošto shvatam poentu predloga i svega) zašto će neko, ko uobičajeno ne šalje komercijalu i hitove sa milionskim pregledima (i ne smišlja teme prema pesmama koje ima na spisku), u slučaju da se izglasa opcija "DA", automatski biti u podređenom položaju kada mu se, eto lupam nekad dogodi da ima pesmu-hit koja mu se dopada (znači ne šalje je da bi se dobro plasirao) i odluči da složi temu, imajući nju na pameti, zbog pojedinca (ili grupe ljudi) koja to svaki put (ili većinu vremena) radi? Pričam generalno, da ne mislite da se pronalazim u ovakvoj ulozi.  :)

Mada, opet, sa druge strane, ako se nastavi sa prijavom slobodnijih tema za organizaciju, možda i nije loše proveriti stav većine, ali to neće rešiti probleme koji postoje u igri.  :D Ako to nije organizator, svakako će neko drugi prijaviti trenutno naj-hit pesmu (ili čak i ne mora da bude trenutni) i bojkot i različiti kriterijumi glasanja će i dalje nastaviti da žive. Zato mi se čini da je ovo samo "vrh" problema (možda čak i ne bih rekla da je u tome) već u samom pristupu igri dosta velikog broja učesnika.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 07:54:12
Koliko volim kada se uvode nova pravila zbog najboljih i najvecih  :-*

Medjutim zaboravljate da ce neki javno reci da su za DA a glasace za NE . A i glasace oni koji nece nikad ni organizovati kao i da ce se sada vrteti 3-4 organizatora konstantno .

I ako mislite da ste ubili dve muve jednim udarcem. DA ja cu organizovati i kad se uvede ovo pravilo od sledeceg izdanja. DA ja cu pobedjivati i dalje  :win:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 09:27:16
Ma specijalno zbog tebe ovo glasanje otvoreno. Nisi ni prvi ni poslednji koji teme otvara zbog sopstvenog spiska pesama i tome dolazi kraj. Ti si samo bio kap koja je prelila čašu.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 09:31:32
Kap sam al' najbolja  :-*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 09:31:57
Meni je generalno svejedno da li zicer pokupi organizator ili neko drugi. Ali podržaću predlog, pošto je potrebno malo promene na FSC-u.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 09:45:01
Glavna promena će biti to što će se od organizatora tražiti kreativnost, a ne otvaranje tema po spisku pesama i prilagođavanja istih određenoj pesmi. Mogu da se kladim da Mirku ne bi bio problem da se prijavi poslednji na svom izdanju, jer tema ne deluje kao da je otvoren zbog određene pesme. Umesto što se privilegijom smatra pravo da organizator bira da li će se prijaviti prvi iki poslednji, bolje je da se razradi ideja o drugoj šansi ili nečemu sličnom, 2019. je godina. Pa sama Evrovizija se promenila dosta za ovih 180 i kusur izdanja FSCa, a FSC tapka u mestu.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 09:45:07
Mi glasali za DA. Prosto, pohlepa je jedan od sedam smrtnih grehova, te ne podrzavamo takvo ponasanje.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 09:52:55
I davanje 0 pesmi koju si hteo da prijavis je takodje   :(
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 19 Januar 2019, 09:53:12
Mi glasali za DA. Prosto, pohlepa je jedan od sedam smrtnih grehova, te ne podrzavamo takvo ponasanje.

Hahah jooj Bjorni, obozavam tvoja objasnjenja.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 10:09:10
Mislim da tajnost ne treba da postoji. To je samo jedan paravan kao JK-Tošić brak :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 10:10:54
@Jo, evo ti 💖  Mo dobija dva, steta sto nije tu sada.

I davanje 0 pesmi koju si hteo da prijavis je takodje   :(
Dragi moj Leo, upravo suprotno.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 10:12:46
Dragi (?) moj Bjorne procitaj jos jednom naglas tih sedam i videces koji je tvoj .
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 10:14:10
Pa lenjost, ali ja se borim protiv nje. 😞
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 10:14:36
Ups izgleda da imas vise od jednog.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 10:20:15
Moguce, mislio sam da me pitas koji mi je onako najdominantniji ;D
Ali to nije vazno, svi mi gresimo. Bitno je prepoznati greske i raditi na sebi. 😊
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 10:22:14
Da sam pitao koji je najdominantniji sigurno mi ne bi odgovorio da je taj.
Ali kao sto kazes bitno je da prepoznas gresku i da se oslobodis tog greha.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 19 Januar 2019, 10:29:15
Meni je generalno svejedno da li zicer pokupi organizator ili neko drugi. Ali podržaću predlog, pošto je potrebno malo promene na FSC-u.

Pa i nije baš svejedno. Ako se organizator prijavi posljednji, svi imaju jednaku šansu poslati taj zicer. Ako se organizator prijavi prvi, jedino on ima šansu. Kao što je sad bilo, doslovno se od otvaranja teme znalo koja pjesma pobjeđuje i ko će je poslati. I gdje je onda tu zabava, neizvjesnost? Zato je meni svaki takav FSC bezveze i zato više volim kad šaljemo neke anonimuse pa smo svi jednaki. I nema ovo veze s Leo kao Leom, već sa bilo kim ko FSC teme kreira prema pjesmi, a meni je to suludo.

S druge strane, ne vjerujem da bi organizator bio zakinut time da se prijavi zadnji. Evo ja sam se na svom posljednjem FSC-u prijavio posljednji i pobjedio. Kome je do kalkuliranja, fino sagleda konkurenciju i kao posljednji onda prijavi nešto za što je možda mislio da će biti poslano u prvih pet minuta prijava.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 10:32:45
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 10:41:35
Meni je generalno svejedno da li zicer pokupi organizator ili neko drugi. Ali podržaću predlog, pošto je potrebno malo promene na FSC-u.

Pa i nije baš svejedno. Ako se organizator prijavi posljednji, svi imaju jednaku šansu poslati taj zicer. Ako se organizator prijavi prvi, jedino on ima šansu. Kao što je sad bilo, doslovno se od otvaranja teme znalo koja pjesma pobjeđuje i ko će je poslati. I gdje je onda tu zabava, neizvjesnost? Zato je meni svaki takav FSC bezveze i zato više volim kad šaljemo neke anonimuse pa smo svi jednaki. I nema ovo veze s Leo kao Leom, već sa bilo kim ko FSC teme kreira prema pjesmi, a meni je to suludo.

Akcenat je bio na onom MENI... pošto ja sigurno neću biti taj koji će poslati najveći zicer. Tako da sa te tačke gledišta, meni ni iz džepa ni u džep. :D Sa druge strane slažem se da je pravljenje teme samo da bi se poslala neka konkretna pesma bzv. :G) Tako da kao što rekoh, podržaću predlog u nadi da ćemo dobijati malo kreativnije i zahtevnije teme u budućnosti. Iako imam neki osećaj da predlog neće proći.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 10:45:21
Parola za sledeću sezonu :
Pobedi na FSC-u, ostvari se kao osoba :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 11:01:49
I ujedno dobiješ titulu muzičkog znalca.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 11:16:02
Citat
Glavna promena će biti to što će se od organizatora tražiti kreativnost, a ne otvaranje tema po spisku pesama i prilagođavanja istih određenoj pesmi.

Ne verujem da će biti uticaja na ovo (jer ne verujem da se većina tema pravi po nekoj određenoj pesmi), šta god dabude izglasano, ali, svakako ste tu da me razuverite. ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 11:35:56
Parola za sledeću sezonu :
Pobedi na FSC-u, ostvari se kao osoba :D

Pobedio sam dva puta za redom i posle toga nijednom. Izgleda da je moje ostvarenje stalo u razvoju.  :D

Glasaću ali da sećam se da je ova začkoljica odavno bila na tapeti. Da li organizator treba da ima u startu prednost ili ne. Pošto realno to da prvi pošalješ pesmu je ogromna prednost :). Moraću dobro da razmislim pre nego što glasam.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MarkoH 19 Januar 2019, 11:40:48
Slučajno tražim spisak pjesama za slejdeći krug i vidim anketu.Naravno da treba da organizator prijavi zadnji pjesmu.To mislim i od prije.Iako svim organizatorima svaka čast ja se u to nikad neću upustiti a igram već godinama
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ro 19 Januar 2019, 12:10:21
Glasam DA, sviđa mi se prijedlog, daleko je to od toga da ću glasat tako da bi pomogao u sprječavanju Lea da pobjedi lol, iako moram priznat nije mi se od početka svidio ovaj fsc gdje se unaprijed zna tko je poslao određenu pjesmu i da će ta pjesma pobjedit, gdje je tu zabava, podsjetilo me na izdanje gdje je i Lena Kovačević pobjedila sa Cafe, ali Leo barem ne možeš reći da te ljudi ne vole, svi znaju da si to ti i opet uvjerljivo pobjediš  :-*, tako da ne možemo pričat o nekim velikim bojkotima, jednostavno ubija zabavu i neizvjesnost takve situacije, i slažem se da ako se uvede pravilo da bi trebali imati što više različitih organizatora kroz godinu ako je moguće, a ne da se vrte jedno te isti ;zv:)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 12:16:52
Ro znam da me ti volis :-*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 12:24:09
Podsetila me je Ivana da ipak imam 3 pobede i da sam poslednji put pobedio baš kod Lea na 99tom fscu. Koji je meni blank u glavi haha.

A poslao sam bio ovo  :-* https://www.youtube.com/embed/S8R8oATk7NU
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ro 19 Januar 2019, 12:28:08
Ro znam da me ti volis :-*

Drago mi je da svjestan toga  ;D :-*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 12:30:03
uvesti da svaki fsc bude debitantski za izvođače pa eto zanimljivosti  :drunk:
uvesti da oni koji prijave neku pjesmu (a nije im prošla) da moraju dati bar bod toj pjesmi  :drunk:
uvesti jakosne kategorije kako bismo pojedinu/e skupinu/e razdvojili  :drunk:
uvesti obveznu organizaciju fsca za svakog forumaša koji igra fsc  :drunk:
uvesti polufinalno glasovanje u oba polufinala radi objektivnijih rezultata  :drunk:
uvesti da leo kreće s -30 u startu  :drunk:
uvesti novog admina jer je jedan na hiatusu dulje vrijeme  :drunk:
uvesti da pravo glasovanja imaju oni koji su aktivni na fsc-u i igraju ga dulje vrijeme  :drunk:
uvesti da se ove godine mora makedonska i slovenska tema održati kao duo  :drunk:
...

#fsczabuducnost #ironija #samotransparentno #leasrusitisvrha  ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 12:32:47

uvesti da leo kreće s -30 u startu  :drunk:
uvesti da se ove godine mora makedonska i slovenska tema održati kao duo  :drunk:


Podrzavam ova dva  posebno drugi :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 12:34:00

uvesti da leo kreće s -30 u startu  :drunk:
uvesti da se ove godine mora makedonska i slovenska tema održati kao duo  :drunk:


Podrzavam ova dva  posebno drugi :D
znao sam da ćeš biti pro  :-*  :-* :-*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 12:43:20
U nedostatku konstruktivnih predloga - trolovanje. Klasika.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 12:45:43
U nedostatku konstruktivnih predloga - trolovanje. Klasika.
pa u cijelom popisu bih našao 2-3 konstruktivna prijedloga pogotovo što se tiče samoga glasovanja...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 12:48:52
Onda ih izloži kako dolikuje, pa možda i to budemo glasali nekad.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 12:51:01
Onda ih izloži kako dolikuje, pa možda i to budemo glasali nekad.
right.  :G) jer jedva čekaju da se daje glasovanje na svaku ideju. i jer su ljudi za promjene.  :D

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 12:54:47
Imaš par dobrih predloga zaista. Neke od njih bih lično uveo. Da se glasa u oba polufinala, da se uvede da ako je neko peobao da pošalje pesmu a nije mu prošla da mora dati bar bod.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 12:55:49
Glasanje u oba pf je čista glupost.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 12:56:09
Onda ih izloži kako dolikuje, pa možda i to budemo glasali nekad.

Kao u skupstini
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 12:57:13
Ovo poslednje, ne sećam se da je iko zabranio, to je do vas. Meni se ne ponavlja organizovanje još jedne slične teme.

I nisam shvatila kao trolovanje, mada je moglo i bez smajlija na krajevima.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 12:59:41
evo ozbiljni prijedlozi:

- kao na esc raditi pots forumaša koji si najviše davaju bodove i onda raditi ždrijeb
- oni koji su prijavili neku pjesmu (a nije im prošla jer je netko bio brži) moraju dati toj pjesmi najmanje bod (jer je i ovaj fsc, kao što i ssc pokazuje, dokazao da ljudi namjerno hejtaju očito dobre pjesme - mislim na one koji su pokušali prijaviti istu pjesmu, pa je ishejtaju)
- i definitivno uvesti glasovanje u oba polufinala (polufinalno glasovanje dići na 8 ili 10 dana) - kako bismo dobili objektivnije rezultate (ako ne prođe ovo s potovima) - jer imamo hrpu dokaza da je neka pjesma jedva prošla u finale i onda u finalu bila 2. ili 3. (razlike su enormne)
- nakon fsc-a objaviti tko se za taj fsc prijavio za organizaciju te objasniti zašto i po kojim kriterijima izabran da organizira (i naravno postaviti nekoliko kriterija po kojima će birati organizatora - npr. debitant ima prednost itd., a ne da admini biraju po afinitetu teme pa ako dođe do nekakvog izjednačena da biraju po nekom kao kriteriju)
- i zabraniti da admini povremeno unište neku temu svojim uvjetima, organizator bira, slaže temu i postavlja uvjete (jer se često dogodi da organizator složi jednu temu a uvjetima se doslovno napravi druga)
- uvesti još jednog (aktivnog) admina, a ne da sve ivana sama radi


znam da ništa od ovoga vjerojatno neće doći ni na dnevni red, ali evo... pa da vidimo jesmo li za objektivnost, transparentnost itd.

no hard feelings za admine ali ovo je za više objektivnosti, jer ako je esc mogao evoluirati što poštenije onda treba i fsc. inače će sve propasti.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 13:12:11
Od predloženog dopada mi se ideja za "pots", s tim da je malo komplikovano za realizaciju. Treba izvuću tu statistiku ko kome najviše poena daje. Eventualno ako bi se uzimala statistika samo na osnovu prethodne FSC godine tj. u 2019. da se koristi statistika iz 2018. itd.
Takođe i ovo za bar jedan poen je sasvim ok. :G)
Nisam za glasanje u oba polufinala pošto se nekad desi da nemam vremena da preslušam oba. Bolje i jedno polufinale da poslušam po nekoliko puta, nego oba jedva jednom.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 13:13:54
Ja sam šokiran da je Bjorn dao 0 Shallow. :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 19 Januar 2019, 13:14:18
Glasanje u oba polufinala nikako, tu bi nastao pravi metež. Bolje je ovako da treba i faktor sreće da potrefiš polufinale s ljudima koji ti vole pjesmu. I na ESCu je tako, nema razloga da tu bude drugačije.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 19 Januar 2019, 13:14:54
Ma kakvo glasanje u oba pf, pa jeste normalni.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 13:17:59
Ma to nikad niko nije hteo, glasali smo i ubedljivo je pobedila opcija Ne.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 13:20:46
Crpite zabavu iz svega. Bukvyy...  ::)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 13:22:56
1. Meni iskreno ne bi bilo zanimljivo da znam koji forumaši su samnom u polufinalu, mada razumem motivaciju za ovaj predlog.
2. Možda i ne bi bilo loše, ali to nas opet vraća na priču da bi trebalo da se razmisli o pristupu koji imate prema igri.
3. Potpuno sam neutralna po ovom pitanju, ali trebalo bi gledati i slobodno vreme forumaša-učesnika.
4. Ovde mogu pojasniti moje kriterijume, nije problem, iako i nije baš tačno da biramo u tolikoj meri prema ličnim afinitetima. Često se događa da nisam oduševljena nijednim od predloga. Prvi je zanimljivost teme, ako su sve podjednake po tom pitanju, onda gledam vreme poslednje organizacije, a takođe pokušavam (mada ponekad i jeste teško postići) da biram tako da se zadrži neka vrsta raznovrsnosti. Sad ne znam, kakve vi kriterijume očekujete, ali svakako ne biramo po tome koji nam je forumaš draži i na slične načine..Mada, često se događa da i ne bude prilike da potežem ove kriterijume, pošto bude po jedna prijava za organizaciju.
5. Mislim da je neosnovano, koliko znam, uglavnom se dodaje zabrana učestvovanja, eventualno ograničenje na određeni period.
6. Ovo je više pitanje za Miloša, mada meni je jedini stalni posao uređivanje liste pesama, tako da ne vidim šta tačno sve radim sama. Oko prijava za organizovanje i povremenih modifikacija pravila se svakako dogovaramo zajedno.

Izvinjavam se što je po brojevima, ali lakše mi je bilo da odvojim šta se na koje pitanje odnosi.

Crpite zabavu iz svega. Bukvyy...  ::)

 :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 13:25:14
Pa ako se dobro sećam i ja sam glasao za ne tada haha. Ali menjaju se mišljenja. Dobro to neka ostane kako jeste ali predlog da oni koji su hteli da pošalju pesmu a nisu uspeli da toj pesmi trebaju da daju bar poen nek se uvede kao pravilo. Znam da i tu može da se nadje zamerka kao svako može da bojkotuje pesmu ako to želi ali meni to lično nije ok.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 13:32:32
Mada, za ovo oko obaveznog davanja poena, bi se i morala uvesti obaveza za organizatora da čuva i neuspešne prijave (za svaki slučaj).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 13:35:22
Ne da cuva nego da ih pokaze javno. Mada se meni to ne svidja onda bi Bjorn morao da mi da 1 poen a ne svidja mu se pesma.

Послато са 5046Y уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 13:38:25
Aha, mislio si da momentalno reaguje, ukoliko bi se tako nešto desilo..Mada, možda i ne bi bilo potrebe za tim, šta znam, nebiste valjda spali na to da tvrdite da niste pokušali da prijavite pesmu a da sami znate da jeste.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 13:45:50
oh ... to mi je najdraže.. vjerujem da će i aktualni ssc dokazati isto...
sigurno je da je netko htio prijaviti gagu, ali eto od svih pjesama mu ipak nije bila ni za bod...  ;--;
pa neka organizator sačuva i neuspjele prijave.. pa sve bude transparentno..
znam da oba pf glasovanje ne bi prošlo, ali def da se naprave potovi po bodovima..
može se dati adyu (ako ima volje) da to prati i sastavlja skupine...

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Josipa. 19 Januar 2019, 13:47:22
Za sve je to potrebno masu posla. Forum nije posao neg zabava
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mislim ono 19 Januar 2019, 13:51:21
Realno.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 13:55:09
Za sve je to potrebno masu posla. Forum nije posao neg zabava

Nekome je i pos'o!! A nekome i kuća! Još kad je kuća- pos'o, pos'o- kuća, ljudi malo zastrane :D

Šalim se, ali mislim da preterujete. Pustite da FSC bude malo relaksiraniji, a to bi značilo i vaše opuštenije (ne taktičko) glasanje. Ja ne učestvujem više i neću jer se prave grupe koje očigledno favorizuju samo određenu vrstu muzike, i moraš se dodvoriti istim da bi ostvario neki uspeh. Vi prvi podržavate pojedine forumaše kao ESC žiri Švedsku, Australiju, Maltu... Dakle malo manje lažnog moralisanja, malo manje razmišljanja o plasmanima, više se zezajte i biće vam lepo. Ovako je stvarno bedno...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 14:07:26
Zasto ste napravili cirkus posle sasvim normalnog predloga?  :-\
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 14:08:07
Zato što žele da sruše predlog i naprave cirkus od glasanja. Sve je isplanirano, ali džabe. Pobeđuje opcija DA.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 14:11:43
Zasto ste napravili cirkus posle sasvim normalnog predloga?  :-\

Zašto cirkus? Predlozi koje je dao tetsujin jesu potpuno legitimni, a sad da li će nekad zaživeti barem neki od njih, videćemo.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 14:13:46
Ja ne mogu da čitam sve ono, al' predlog da moraš da daš 1p pesmi koju si pokušao da prijaviš mi je glupo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 14:14:13
Ja jedva cekam da zaigramo po novom zakonu. 🤗

@Ivana, objasnio je Petar, post iznad.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 14:16:00
A otkud možeš da znaš, sem ako on to ne kaže, kako je tačno glasao? I šta mu je cilj?
Samo nagađate.  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 14:19:20
Eh od kad se ja javljam za moderatora, cak bi i preuzeo update tabele od Ivane, volim se igrat sa tabelama sigurno bi izmislio i nesto novo :D

Al ovo za glasanje u oba pfa stvarno ne bi jer aj barem radimo ko na escu plus ne bi da se rok produzava, izdanja se vec cine spora i ovako. Eventualno ako se dozvoli da glasa za suprotno ko hoce, pa ako glasaju minimum troje ili petoro da se ti glasove ko jedan set glasova i da se to doda, al i to nije  bas fer.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 14:20:53
svi prijedlozi koji izlaze od forumaša bilo mene, petra ili nekog desetog su legitimni i ljudi imaju pravo davati ideje.. također, svi prijedlozi i promjene često dolaze kao reakcija na lošije stane sustava ili akcije drugih (koje često podrivaju suštinu i smisao natjecanja) ... traži se bolji način ili promjena koja će učiniti bolje.. ne vidim razlog da se pljuje ičija ideja... podržavam petra za davanje ideje, a moje je da se slažem s njom ili ne. ista stvar je s drugim forumašima... ili ćemo i mi biti demokracija s greškom kao što su to balkanske države?

@mirco ne mora se davati bod. svejedno je. ni u džep ni iz džepa (iako često i bod prevagne). više je simbolički. jer je zaista dno da želiš prijaviti istu pjesmu, a onda je u glasovanju ignoriraš.. i nije bjorn jedini. događalo se i sada i prije..

@petar glasao sam za tvoju opciju...  :G)

@niko pa i rekoh da vjerojatno to neće proći zbog obima posla i ostalog, ali eto stremimo što većoj objektivnost pa vjerujem da bi tako nešto to učinilo... jer mi je nerealno da neka pjesma jedva bude iznad crte, a onda u finalu 1. ili 2.

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 14:22:04
#NikoZaModeratora
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 14:22:20
Ok, iznenadio si me (pozitivno) :G) @tetsujin
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 14:23:23
I ja sam za jer sam vec presao igricu pa da dokazem da cu i tako da pobedjujem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Doctor Who 19 Januar 2019, 14:25:19
@tetsujin
Uopšte ne vidim zašto je to nerealno. U finalu je veći broj glasača i može se lako desiti da se ovima iz suprotnog polufinala pesma prosto više dopadne. Eto ti primera Kazke na prošlom FSC-u, pretposlednja po glasovima forumaša iz drugog polufinala, da je u njemu bila ne bi ni prošla. Ne vidim šta je tu sporno
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 14:27:44
Upravo to.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 14:31:36
@mirco ne mora se davati bod. svejedno je. ni u džep ni iz džepa (iako često i bod prevagne). više je simbolički. jer je zaista dno da želiš prijaviti istu pjesmu, a onda je u glasovanju ignoriraš.. i nije bjorn jedini. događalo se i sada i prije..

Nekad forumaši šalju pesme zbog dobrog plasmana, a da im se ne dopadaju.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 14:33:29
I ja sam za jer sam vec presao igricu pa da dokazem da cu i tako da pobedjujem.
Kome se dokazuješ? I zašto bi bilo kome šta dokazivao na online igrici? Super što si podržao predlog, razlog bolje da si zadržao za sebe.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 14:34:52
@mirco i know..

@ivana-ns što se tiče toga da znaš tko je što poslao... da se naprave potovi objave se javno (samo forumaši bez pjesama)  i onda ih organizator posloži pod A1, A2, A3, A4, A5, B1, B2, B3 ... (dakle izmješa forumaše unutar grupa)... i onda bude javno izvlačenje npr. A1 u 1. pf, a3 u drugo i tako.. i tada se ne bi znalo tko je tko...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 14:35:14
Nekad forumaši šalju pesme zbog dobrog plasmana, a da im se ne dopadaju.

Njegoševa...  :G)

Prestanite terati na vodenicu kako će ko da glasa. Mislim da najviše morališu oni koji namanje fer glasaju...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 14:38:31
Meni je bez veze da Leo sa toliko pobeda, iskustva, znanja i osećaja šta dobro prolazi šalje najveće zicere. Prosto krade nekome priliku da pobedi prvi put. :(
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 14:41:54
E to je najveći problem na FSCu. Kalkulacije. Svi kalkulišu, mesto da šalju šta vole i glasaju za šta im se svidi.

Potpuno je irelevantno da li će biti otvoreno (u smislu da se zna za koga se glasa) ili na slepo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 14:43:30
@mirco i know..

@ivana-ns što se tiče toga da znaš tko je što poslao... da se naprave potovi objave se javno (samo forumaši bez pjesama)  i onda ih organizator posloži pod A1, A2, A3, A4, A5, B1, B2, B3 ... (dakle izmješa forumaše unutar grupa)... i onda bude javno izvlačenje npr. A1 u 1. pf, a3 u drugo i tako.. i tada se ne bi znalo tko je tko...

Mislim da, što neki i napisaše, organizator ima već dovoljno posla i treba da uloži trud da sredi i ovo što mu je trenutno u zadacima. A i (mada toga verovatno ima i sad, ne sporim) našao bi se neko ko bi, već kod glasanja u polufinalu probao da pogađa ko je šta poslao (što bi mu bilo još lakše, ako zna ko mu je u polufinalu) i i dalje bi se taktiziralo. Tako da ipak bolje ne i to. Da ne spominjem da nije mali posao pokupiti po dvadeset izdanja pa puta nekih četrdeset redovnijih forumaša i napraviti listing njihove razmene..Možda bi na dugoročne staze moglo, ali u nekom bližem periodu, ne verujem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 14:47:53
Kome se dokazuješ? I zašto bi bilo kome šta dokazivao na online igrici? Super što si podržao predlog, razlog bolje da si zadržao za sebe.

I najveci predstavnici ironije nekad ne prepoznaju istu  :(

Meni je bez veze da Leo sa toliko pobeda, iskustva, znanja i osećaja šta dobro prolazi šalje najveće zicere. Prosto krade nekome priliku da pobedi prvi put. :(

San Marino like this 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 14:49:45
Iskreno se nadam da je bila ironija.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 14:51:32
Da li ti lici na mene da bih to napisao?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 14:59:41
@ivana

uzme se i složi za zadnjih 10 fsc-ova (ako je u godini 20 fsc-ova mislim)... i kako ide sljedeći onaj zadnji u nizu otpada... i daje stalno lista ... otvorena.. tko je u kojoj grupi..

to se proslijedi organizatoru koji izmiksa unutar grupe ljude i napravi se ždrijeb. ždrijeb je čas posla .. slično kao na ssc kupu.. i činio bi dodatan zanimljiv dio u organizaciji fsc-a...

statistiku može bilo tko napraviti ... mogu ja sjesti i sve napraviti može niko može ady. svejedno je... ali status quo smatram da je loš...

@evil itekako je dobro da je fsc tajan (koliko može biti)... sam ssc je dokaz da bi javni prikaz pjesama i forumaša bio negativan za fsc...

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 15:02:00
Da li ti lici na mene da bih to napisao?
Više ne znam. :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 15:02:28

@evil itekako je dobro da je fsc tajan (koliko može biti)... sam ssc je dokaz da bi javni prikaz pjesama i forumaša bio negativan za fsc...

sam kažeš koliko može biti :D čemu onda svrha? :D we are all grown ups here ;)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 15:02:52
Neka se jave i ostali, ali po meni je to samo bespotreban dodatan posao, a usput, kao što rekoh, ne mislim da bi rešio to što ti hoćeš da iskoreniš. :)

@tetsujin
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 15:03:21

@evil itekako je dobro da je fsc tajan (koliko može biti)... sam ssc je dokaz da bi javni prikaz pjesama i forumaša bio negativan za fsc...

sam kažeš koliko može biti :D čemu onda svrha? :D we are all grown ups here ;)
dobra  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Doctor Who 19 Januar 2019, 15:03:22
Kao da igramo za ne znam koje pare a ne iz zabave.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 15:05:00
Neka se jave i ostali, ali po meni je to samo bespotreban dodatan posao, a usput, kao što rekoh, ne mislim da bi rešio to što ti hoćeš da iskoreniš. :)
onda ćemo i dalje imati ono o čemu smo već pričali... i sama znaš da bi neke pjesme bile u finalu organizacija nekih forumaša da se nisu upleli prsti organizatora & co.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 15:05:30
E to je najveći problem na FSCu. Kalkulacije. Svi kalkulišu, mesto da šalju šta vole i glasaju za šta im se svidi.

Potpuno je irelevantno da li će biti otvoreno (u smislu da se zna za koga se glasa) ili na slepo.

Ne kalkulišu svi. Ali kako dokazati  da ne kalkulišem ako je već usadjeno mišljenje da je svakome stalo do plasmana?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: tetsujin 19 Januar 2019, 15:09:57
@evil
na escu su odrasli pa kombiniraju. kamoli neće ovdje. a s obzirom da je tebi svejedno onda ti upgrade fsc-a neće smetati...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 15:11:13
Neka se jave i ostali, ali po meni je to samo bespotreban dodatan posao, a usput, kao što rekoh, ne mislim da bi rešio to što ti hoćeš da iskoreniš. :)
onda ćemo i dalje imati ono o čemu smo već pričali... i sama znaš da bi neke pjesme bile u finalu organizacija nekih forumaša da se nisu upleli prsti organizatora & co.

Za sad su i to samo indicije, pošto dokaza direktnih nema. A i to je do dotičnih, ako im je stvarno bitnije da u tolikoj meri sklone eventualnu konkurenciju i šteluju svoje plasmane, nego da se, na prvom mestu zabave, onda ne znam šta bih rekla osim svaka čast na tome što većini uništavate igru na račun vas nekoliko.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 15:12:09
Destrice, opusti se :D nisam bukvy mislio na sve :)

Ali veliki broj forumaša to radi. I kolektivno otpisuje određenu vrstu muzike a nagrađuje samo jednu. Kao npr crnogorci što su ignorisali sve srpske pesme na Evropesmi a mi njima opet iskalkulisano po neki bod, pa se pravimo dobrice. Neće FSC biti bolji niti žrebom, niti tajnim glasanjem, niti nekim izmišljenim novim pravilima. Već samo ako ljudi koji učestvuju izađu malo iz svoje zone komfora, pruže priliku drugačijim stvarima, i glasaju FER! I za trešeraj i simfoniju. I naravno ne sabotirati favorite (što sam isto primetio dok sam učestvovao). Može se javno gaditi neko kol'ko oće, ali dobro je poznato da svi uživaju u lakim notama, bilo da su doktori nauka ili seljaci. Razlikuju se samo u količini kompleksa koje nose u sebi.

@testujin meni smeta nepravda svake vrste. bez obzira da li me dotiče ili ne.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 15:30:42
Ne razumem ako se nekome neka muzika ne svidja zasto bi morao da glasa za nju?

Drugo sto mi smeta je sto godinama unazad pricate o tome ko kako igra, ko mulja, ko razmenuje bodove, a nikako da kazete evo ovaj i ovaj radi ovo (sem za Lea sto svi radimo, al i to nisu neki napadi jer na kraju ipak svi glasamo za njega i pobedi moze se reci i posteno). Ja bi voleo da kad vec znamo kakav nam je sistem da otkrijemo ko ga pravi takvim i kako. I WANT RECEIPTS.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 15:34:25
sem za Lea sto svi radimo, al i to nisu neki napadi jer na kraju ipak svi glasamo za njega i pobedi moze se reci i posteno

I rest my case.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 15:44:42
Zabraniti organizatorima da prvi biraju pesmu jer ovako ispada da svako ko se prijavi prvo nađe sebi zicer pa ga onda lepo uklopi u temu.

Zabraniti i učešće fiktivnim likovima koji pišu po jedan post mesečno (jer nemaju vremena), a redovni učesnici svih forumskih takmičenja (slepcu je jasno da su to što dupli nalozi, što likovi dovučeni samo da bi se preko njihovih naloga neko okoristio). Nemaš vremena da napišeš post, a imaš vremena da biraš pesmu i preslušavaš druge zbog glasanja.

Ovde imamo pravilo gde se dve do finalne priredbe drži u tajnosti ko je šta poslao, a svako u stvarnosti zna šta je ko poslao. Ja sam prilično nezainteresovan i za plasman i za imena forumaša koji učestvuju, a opet na svakom izdanju do mene dođu informacije o pola učesnika i o tome šta je ko poslao. A da se ne pravimo blesavi, te informacije može da prosledi ili organizator ili neko od moderatora teme, odnosno forumaši međusobno. Ja sam znao da je Leo poslao Dragoslavu na prethodno izdanje, a on mi to nije rekao. Štaviše poprilično sam siguran da on nije tip osobe koja šeruje takve informacije. A nekako su isplivale.

Pesme se ne slušaju, glasa se napamet, bojkotuju se namerno neki i izvođači i forumaši. Najbolji dokaz svega je Srbovizija gde je i više nego očito da se glasa za forumaše, a ne za pesme.  Mogu se uvoditi ko zna kakva pravila, ali dok ljudima ne klikne u glavi koja je poenta postojanja ovakvih takmičenja džabe sve
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 19 Januar 2019, 15:51:18
statistiku može bilo tko napraviti ... mogu ja sjesti i sve napraviti može niko može ady. svejedno je... ali status quo smatram da je loš...
:D Iskreno ne znam koja bi matematika mogla da se primeni u tom slučaju. Svi poeni su u nekoj bazi podataka i za svakoga pojedinačno možemo da utvrdimo sa kojim forumašem ima najveći stepen razmene poena, ali kako sad napraviti grupe (potove), kad npr. sa Leom najveću bodovnu korelaciju npr. ima i Bjorn, i Milos97 i Anhel. Ko tu ima prednost? Neko ko slabo prolazi na FSC-u neće pojedinačno ni sa kim imati najviše poklapanja u bodovima. A još veće je pitanje kako napraviti grupe od više forumaša.  :-\ Trebalo bi da postoje detaljnije instrukcije u vezi ovog predloga.
 
Ako bih nekada organizovao neki FSC, obećavam da bih poslednji prijavio pesmu, ali u anketi sam glasao za opciju "Ne", jer imam utisak da je cela tema pokrenuta iz krajnje subjektivnih razloga prema određenom forumašu, a nedovoljno iz iskrenosti da se FSC unapredi. ;)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 15:51:40
Ja sam znao da je Leo poslao Dragoslavu na prethodno izdanje, a on mi to nije rekao. Štaviše poprilično sam siguran da on nije tip osobe koja šeruje takve informacije. A nekako su isplivale.

Šališ se? :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 15:56:47
Mogu se uvoditi ko zna kakva pravila, ali dok ljudima ne klikne u glavi koja je poenta postojanja ovakvih takmičenja džabe sve

Ubo si pravo u centar sa rečenicom.  :G)

Ovo mi je promaklo

Citat
A da se ne pravimo blesavi, te informacije može da prosledi ili organizator ili neko od moderatora teme

Ja se ne bavim takvim stvarima, niti planiram da počnem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 15:58:18
@Scooby to nije znao samo onaj ko nije ni ucestvovao na proslom izdanju  :D

Ako bih nekada organizovao neki FSC, obećavam da bih poslednji prijavio pesmu, ali u anketi sam glasao za opciju "Ne", jer imam utisak da je cela tema pokrenuta iz krajnje subjektivnih razloga prema određenom forumašu, a nedovoljno iz iskrenosti da se FSC unapredi. ;)

:love: 


Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 16:01:32
Upravo to što je Scooby napisao. Čak bih rekao da se na Srboviziji manje dogovaraju glasovi baš zato što se zna ko je šta poslao, prevashodno da bi se koliko-toliko održao privid da je sve regularno. A najbolje se vidi ko je sa kim i ko kako glasa tek kada si organizator. Naravno da postoje forumaši koji imaju sličan ukus i shodno tome jedni drugima često daju poene, ali je takođe jasno da su neki glasovi ugovoreni (i za koga glasati, i koliko poena, i koga bojkotovati). Jedini je problem kako to i dokazati.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mark 19 Januar 2019, 16:05:15
Zabraniti i učešće fiktivnim likovima koji pišu po jedan post mesečno (jer nemaju vremena), a redovni učesnici svih forumskih takmičenja (slepcu je jasno da su to što dupli nalozi, što likovi dovučeni samo da bi se preko njihovih naloga neko okoristio). Nemaš vremena da napišeš post, a imaš vremena da biraš pesmu i preslušavaš druge zbog glasanja.

E ovo, ovo... Jest da takvih ima malo trenutno, ali ih ima i mislim da se nešto po tom pitanju treba poduzeti, samo ne znam što bi bilo najpametnije. Da se razumijemo, ne treba netko predočiti osobnu iskaznicu kako bi se znalo tko je, ali bilo bi lijepo da određeni igrači ostvare nekakvu veću interakciju na cijelom forumu, da pišu malo i po drugim temama, a ne ono kao "Tu sam zbog FSC-a". A onda na tom istom FSC-u zbog kojeg su tu ne pišu ništa osim eventualno PRIJAVIO SAM SE, GLASAO SAM i ČESTITKE POBJEDNIKU I ORGANIZATORU. Kao što jednom davno rekoh, kao da igra drveće, a ne živi ljudi.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Avocado 19 Januar 2019, 16:10:23
Neki koji učestvuju nisu ništa napisali i po godinu, dve  :o
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 16:17:00
Zabraniti i učešće fiktivnim likovima koji pišu po jedan post mesečno (jer nemaju vremena), a redovni učesnici svih forumskih takmičenja (slepcu je jasno da su to što dupli nalozi, što likovi dovučeni samo da bi se preko njihovih naloga neko okoristio). Nemaš vremena da napišeš post, a imaš vremena da biraš pesmu i preslušavaš druge zbog glasanja.

E ovo, ovo... Jest da takvih ima malo trenutno, ali ih ima i mislim da se nešto po tom pitanju treba poduzeti, samo ne znam što bi bilo najpametnije. Da se razumijemo, ne treba netko predočiti osobnu iskaznicu kako bi se znalo tko je, ali bilo bi lijepo da određeni igrači ostvare nekakvu veću interakciju na cijelom forumu, da pišu malo i po drugim temama, a ne ono kao "Tu sam zbog FSC-a". A onda na tom istom FSC-u zbog kojeg su tu ne pišu ništa osim eventualno PRIJAVIO SAM SE, GLASAO SAM i ČESTITKE POBJEDNIKU I ORGANIZATORU. Kao što jednom davno rekoh, kao da igra drveće, a ne živi ljudi.

 :G)

Posebno sto ovo nije FSC forum nego ESC forum  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Mislim ono 19 Januar 2019, 16:44:25
Ali se uvek vrti isto, već godinama. Kome je do rezultata neka kalkuliše, kome je do igre neka igra. Meni je ranije Srbovizija bila zabavnija zbog dešavanja i gluposti što smo lupetali nego do rezultata i samih pesama.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 16:45:37
Kao što sam već rekao, Leo Čezar je samo bio inspiracija da se ovaj predmet pokrene. Ja sam to pravilo odavno predložio, ali tada je bilo ignorisano. Lp.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 16:50:11
Neki koji učestvuju nisu ništa napisali i po godinu, dve  :o
I ovo. Ko je Veritas? Ko je Mikrofondzija? Ko je Eurovisioner? Kad je kopachka poslednji put napisao BILO ŠTA???
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 16:51:06
Ja bih tvoje gluposti rado obrisao ali ne bavim se tim.

Meni je ranije Srbovizija bila zabavnija zbog dešavanja i gluposti što smo lupetali nego do rezultata i samih pesama.

Ko priznaje pola mu se prasta  :-* ;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 17:01:43
Fiktinivnih likova je odavno bilo. A nekima odgovara da se ćuti o tome i da se ta tema pokreće. Cilj pravila i da se ista uvode jeste da takmičenje bude što regularnije a slažem se da neki tek trebaju da shvate šta FSC zaista jeste, da je to igra i da štelovanje, varanje, nije potrebno kako bi se pobedilo.

Ja sam glasao u anketi i ako se već javno govori glasao sam da. Smatram da je to skroz ok da se uvede, da li se sada pokreće ovo samo zbog Lea ja msm da ne. Više je to možda samo kap koja je prelila čašu što se kaže, od nekud i mora da se krene. #ništaličnoprotivLea
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 17:09:39
Bravo!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 19 Januar 2019, 17:21:52
Kao što sam već rekao, Leo Čezar je samo bio inspiracija da se ovaj predmet pokrene. Ja sam to pravilo odavno predložio, ali tada je bilo ignorisano. Lp.

 
Da, Petre, ali ono što smatram da je veći problem jeste nepoštovanje drugih forumaša, njihovih muzičkih preferencija i slično. Kao što je MO napisala, svako ovu igru shvata na svoj način i igra kako misli da treba.
 
Ima nas koji ne jurimo za hitovima, ne šaljemo zicere i ne otvaramo takve teme, pa se onda optužimo kako "glumimo filharmoniju"!
Znači, ko god ne igra onako kako si ti zamislio da treba, ili ima svoj ukus koji se ne poklapa sa određenom grupom forumaša, taj biva sasečen na ovaj ili onaj način. Da je neko drugi ovo predložio, pa hajde i da prihvatim.
Ovo nisam doživeo samo jednom, već dosta puta do sada, i ne samo od strane tebe, već i više drugih forumaša!
Sada vidim da nekima smetaju i oni koji ništa ne pišu na temi.
Mislim da ste preterali i udaljili se od suštine. Kakva god pravila bila, uvek će nekom smetati i neće biti idealna.
 
Ovo je ipak samo igra (kao što reče Destroyer) za koju je nedopustivo da stvara ovakve jazove. Pre ili kasnije se sve vidi ko šta radi i kako se ponaša, te mislim da nema potrebe za nekim dodatnim stegama i pritiscima.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 17:25:52
To za filharmoniju je šala oduvek bila, bar sa moje strane.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 17:28:07


Cilj pravila i da se ista uvode jeste da takmičenje bude što regularnije a slažem se da neki tek trebaju da shvate šta FSC zaista jeste, da je to igra i da štelovanje, varanje, nije potrebno kako bi se pobedilo.

Upravo ovo. Uvek ce biti onih kojima namestanje i dogovoranje pricinjava zadovoljstvo, ali zbog toga i treba pokusati da se pravilima to namestanje smanji, ako vec ne moze da se iskoreni. Ovo sada je bar neki mali korak.
Cini mi se da nema dovoljno volje da se neke drasticne promene naprave. Sto se mene tice ne vidim problem da se pokrene glasanje za vecinu predlozenih stvari. Pa nek forum kaze sta o tome misli. I ono sto ja vec neko vreme pominjem da se glasa, tj. pravi rang lista za sve pesme u polufinalu/finalu. Mislim da bi to dosta uticalo na rezultate, jer na taj nacin i pesma koja je velikom broju forumasa oko ili ispod crte za glasove (po ovom ESC modelu) bi imala vece sanse za prolaz. A sa druge strane ne bi prolazile u finale pesme koje su dobile par dvanaestica ili desetki (na ovaj ili onaj nacin) a od vecine nista ili vrlo malo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 17:30:22
Ovog Adya da nema trebalo bi ga izmisliti  :-*
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 17:52:35
Izvinite ali neću se složiti. Poenta takmičenja je deliti muziku, uživati u njoj i beskrajnim mogućnostima. Otkriti nešto novo. Zašto bi neko učestvovao ako ga po difoltu neće podržati određena grupacija forumaša jer im se pesma ne poklapa sa "ukusom" (a pritom će glasati između sebe jer dele isti taj, je l te "ukus"). Koja je poenta deliti nešto ako ćeš biti ignorisan.
Dati svima jednaku šansu i glasati. Dobra pesma je dobra pesma bilo da je EDM, funk, rock, folk, indie...

O muljavini glasova to je javna tajna i ne priča se javno. Ko misli da nije tako ili je naivan ili francuska sobarica.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 18:03:39
Ja bih se složio sa Adijem gde kaže da smo mnogo otišli od teme a i svrhe takmičenja. Svrha takmičenja je MUZIKA. I ne samo jedan prokleti mejnstrim stil koji se vrti stalno nego sva vrsta stilova. Muzika je ta koja bi trebala da nas pokrene na neke pozitivne stvari ali ne ne sve se vrti oko toga ko će biti na vrhu a onda kad si na vrhu aj da te skinemo sa tog vrha. Da svi prate ono prvo i osnovno pravilo koje bi trebalo da bude JEDINO pravilo a to je da se učestvuje da se zabavi a ne samo da se pobedi i učestvuje se da se čuje nešto novo, e tada ne bi smo imali ove probleme i ne bi smo ni uvodili neka pravila.

Ako vam treba motivacija za učestvovanje pogledajte Eticu, Euronika, Ivanu, Majstu (možda sam još nekog zaboravio), oni učestvuju otkad ja znam za ovaj forum a to je još od 2010te godine. Dakle učestvuju i nastavljaju da dele ono što slušaju sa ostalima.

Da ne bih zvučao previše kao neki govornik i borac za socijalna prava završiću ovde. We all sometimes need a reality check a realnost je da nekad previše tupimo a malo toga zapravo uradimo.

I na samom kraju: Ako će pravila koja se uvode da pomognu da ovo takmičenje bude iole pravednije, ja ću uvek biti tu da ih podržim.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:07:13
Childish Gambino 😔
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 18:07:29
Izvinite ali neću se složiti. Poenta takmičenja je deliti muziku, uživati u njoj i beskrajnim mogućnostima. Otkriti nešto novo. Zašto bi neko učestvovao ako ga po difoltu neće podržati određena grupacija forumaša jer im se pesma ne poklapa sa "ukusom" (a pritom će glasati između sebe jer dele isti taj, je l te "ukus"). Koja je poenta deliti nešto ako ćeš biti ignorisan.
Dati svima jednaku šansu i glasati. Dobra pesma je dobra pesma bilo da je EDM, funk, rock, folk, indie...

O muljavini glasova to je javna tajna i ne priča se javno. Ko misli da nije tako ili je naivan ili francuska sobarica.

Kontradiktoran si . Ako je poenta deliti muziku zasto je onda i ne delis. A ne necu da je delim jer cu ostati neshvacen.
Dobra pesma nije svakome dobra pesma isto tako.
Od prvog dana mog obitavanja ovde je poznat moj nacin izbora pesama koje saljem. Pesma koja se meni svidja i koja ce se svideti ostalima. Prosto i jednostavno. I ja to uopste ne krijem. Za razliku od nekih koji jedno pisu drugo rade. Ali uvek sam samo ja trn u oku jer jelte znamo muzicki ukus ostalih i samo ja navodno saljem ono sto ne slusam. A slusam. Za razliku od nekih.

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:10:16
Ova tema nije suđenje Leu Čezaru i njegovom forumovanju. I ne kapiram zašto se pretvorilo u to.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 19 Januar 2019, 18:12:47
Ovog Adya da nema trebalo bi ga izmisliti  :-*
.
:D hvala Leo! 8)
Iskreno mislim, možda i grešim u tome, ali imam utisak da jurenje zicera i hitova u cilju dobrog plasmana, pa čak i pravljenje tema koje bi bile usmerene ka tome nije nimalo lak posao! Treba pretpostaviti šta će drugi voleti, a istovremeno da veliki hitovi ne budu izvikani ili izbojkotovani od strane forumaša. Plus što uvek moraš da budeš pripremljen za svakojake teme i da budeš prvi na prijavama u koje god doba one počele. :P  Mene bi to iskreno zamorilo i ne bih mogao time da se bavim...Verujem da ima još forumaša koji pokušavaju i žele da budu Leo što se tiče FSC-a, ali ne uspevaju ni približno u tome. Ja sam jednom poslao zicer (Katy Perry) ubeđen da je to pravi odabir za visok plasman, ali nisam ni u finale uspeo da prođem. Tako da je za mene respektabilan i taj način igranja u kome se uspešno juri plasman. Ali opet ne pratim toliko ni aktuelne liste hitova, ni najveće YT preglede, pa imam takav utisak. A iskreno mi i mnogi "ziceri" budu otkriće na FSC-u. Čujem ih možda negde u pozadini i prolazu, a ne obratim pažnju ni ko peva, bez obzira na stotine miliona pregleda, tako da FSC-ovi poput ovog poslednjeg imaju i edukativan karakter što se mene tiče, te možda zbog toga ja nemam negativan stav prema ovome o čemu se piše sada. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 18:13:55


Cilj pravila i da se ista uvode jeste da takmičenje bude što regularnije a slažem se da neki tek trebaju da shvate šta FSC zaista jeste, da je to igra i da štelovanje, varanje, nije potrebno kako bi se pobedilo.

Upravo ovo. Uvek ce biti onih kojima namestanje i dogovoranje pricinjava zadovoljstvo, ali zbog toga i treba pokusati da se pravilima to namestanje smanji, ako vec ne moze da se iskoreni. Ovo sada je bar neki mali korak.
Cini mi se da nema dovoljno volje da se neke drasticne promene naprave. Sto se mene tice ne vidim problem da se pokrene glasanje za vecinu predlozenih stvari. Pa nek forum kaze sta o tome misli. I ono sto ja vec neko vreme pominjem da se glasa, tj. pravi rang lista za sve pesme u polufinalu/finalu. Mislim da bi to dosta uticalo na rezultate, jer na taj nacin i pesma koja je velikom broju forumasa oko ili ispod crte za glasove (po ovom ESC modelu) bi imala vece sanse za prolaz. A sa druge strane ne bi prolazile u finale pesme koje su dobile par dvanaestica ili desetki (na ovaj ili onaj nacin) a od vecine nista ili vrlo malo.

Predlog možda i nije loš, u samoj suštini, ali mislim (mada možda grešim) da bi, u trenutnoj situaciji i odnosu snaga žanrova, tako nešto većinu odbilo od toga da šalju nešto drugačije od stila koji trenutno žari i pali na FSC-u.

A što se tiče ove dalje rasprave, od kad učestvujem na FSC, glasam isključivo po svom ukusu, znači, nikada nisam pesmu bojkotovala ukoliko mi se ona dopada (bez obzira da li je hit, ima hiljadu, pet, 100 hiljada ili par miliona), a da glasam za nešto što mi se ne dopada, samo da bih pokazala kako cenim različitost mi ne pada na pamet.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:15:13
Gagina pobedi na takmicenju pobednika svih pobednika godine ——-> ...


;D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 18:16:40
Kontradiktoran si . Ako je poenta deliti muziku zasto je onda i ne delis. A ne necu da je delim jer cu ostati neshvacen.
Dobra pesma nije svakome dobra pesma isto tako.
Od prvog dana mog obitavanja ovde je poznat moj nacin izbora pesama koje saljem. Pesma koja se meni svidja i koja ce se svideti ostalima. Prosto i jednostavno. I ja to uopste ne krijem. Za razliku od nekih koji jedno pisu drugo rade. Ali uvek sam samo ja trn u oku jer jelte znamo muzicki ukus ostalih i samo ja navodno saljem ono sto ne slusam. A slusam. Za razliku od nekih.
Nisam kontradikotran.
Delio sam. Više ne osećam želju. :D Ne zato što sam neshvaćen nego jer muljate i proračunati ste. Zašto bih gubio vremena i slušao vaše pesme kad provereno znam da veliki broj forumaša neće se ni potruditi da pusti više od 30 sekundi moje? Makar mu se ne bi svidela, da znam da ćete biti pošteni ne bih imao problema da se vratim. Nego sad izigravate tu neki moral, uvodite besmislena pravila, a FSC se dogovara otkad je sveta i foruma...

I da ništa što sam je izneo nema konkretne veze sa Leom, nit znam ko pobeđuje nit sam ulazio u teme. Već o očiglednim razmenama poena i ignorisanju određenih pesama / forumaša koje je godinama i više nego očigledno. To je moj problem.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 18:24:11
Opet svi o muljanju i koliko ga ocito ima, a niko da kaze ko su ti koji to rade. Iz supljeg u prazno. Leo kaze ocito je ko ne voli pesme koje salje i opet nema imena. Ovi ovako, oni onako i niko da se osudi da optuzi te ljude niti da bilo sta dokaze. Dzaba diskusija.

A ovo za rangiranje ja sam mislio ako se vec ne uvede ajde da uvedemo da bude rang pesama ali da pobedniku ranga bude neka kao specijalna nagrada na svakom izdanju, dok ce pravi pobednik biti onaj koji pobedi po esc sistemu (mislim da nece tako cesto isti da pobedi obe nagrade). @ivana-ns

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: MilanB 19 Januar 2019, 18:32:28
@ivana-ns ja baš mislim da bi efekat bio suprotan, tj. da bi se na taj način povećali izgledi da nešto što nije komercijalno nađe put do nekog iole pristojnog rezultata. Ali to je opet samo neko moje mišljenje.

Što se Lea i njegovog učestvovanja na FSC-u tiče, stvarno je malo skrenuto sa teme. Nema tu neka potrebe za osudom ili komentarisanjem da li on sluša ili ne sluša to što šalje. Ima apsolutno pravo, kao i bilo ko drugi, da pošalje šta god i nema potrebe da opravdava svoju odluku. Kome se sviđa nek glasa, kome se ne sviđa nek preskoči. Ali što se tiče pravila da organizator šalje prijavu poslednji, podržavam i to nikakve veze sa Leom nema. I da je pravio temu da bi poslao zicer, nema se šta zameriti, to nije protiv pravila.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 18:36:51
Ova tema nije suđenje Leu Čezaru i njegovom forumovanju. I ne kapiram zašto se pretvorilo u to.

Zato sto sam ja glavna  ;zv:)

Opet svi o muljanju i koliko ga ocito ima, a niko da kaze ko su ti koji to rade. Iz supljeg u prazno. Leo kaze ocito je ko ne voli pesme koje salje i opet nema imena. Ovi ovako, oni onako i niko da se osudi da optuzi te ljude niti da bilo sta dokaze. Dzaba diskusija.


Evo ja kazem Avocado sam priznaje  :G) Ali niko ne napadne njega nego mene za koga presveti znaju da ne volim pesme koje saljem.

I da ništa što sam je izneo nema konkretne veze sa Leom, nit znam ko pobeđuje nit sam ulazio u teme. Već o očiglednim razmenama poena i ignorisanju određenih pesama / forumaša koje je godinama i više nego očigledno. To je moj problem.

Pa to je do coveka i ne moze se tu nista uraditi. Ne mozes nekoga promeniti . Evo meni Bjorn da 0 za pesmu koju je hteo da salje ja to znam jer su glasovi kod mene  i odem da glasam na SSC i njemu ne dam 0 nego poene jer mi se pesma svidja.


Što se Lea i njegovog učestvovanja na FSC-u tiče, stvarno je malo skrenuto sa teme. Nema tu neka potrebe za osudom ili komentarisanjem da li on sluša ili ne sluša to što šalje. Ima apsolutno pravo, kao i bilo ko drugi, da pošalje šta god i nema potrebe da opravdava svoju odluku. Kome se sviđa nek glasa, kome se ne sviđa nek preskoči. Ali što se tiče pravila da organizator šalje prijavu poslednji, podržavam i to nikakve veze sa Leom nema. I da je pravio temu da bi poslao zicer, nema se šta zameriti, to nije protiv pravila.

Problem je sto prozivaju slanje Gage a ona svejedno pobedi. Sto bi Bora rekao "ostani djubre do kraja" ako vec hoces nesto da uradis.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:40:57
Više kao glavni optuženi, ali to tek nije tema.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 18:44:07
Nabroj stavke tvoje optuznice jednom zauvek i to javno pa da razmatramo onda  :G)

A zatim odleprsaj  bye:)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:45:12
Mene samo zanima ko su Eurovisioner i Mikrofondzija i da li mogu da nam se predstave ovde u temi i kažu nam nešto više o sebi. ::) I da nas pozdravi kopachka, nije pisao od 2016.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 18:45:59
Slazem se za Avokada koji izdanje nakon izdanja ubija pojam igre, sve vise i vise i stvarno je postalo dosasno. Predlazem zabranu ucestvovanja lol mislim ocigledno mu se ne igra al hoce da se inati pa ne moze si pomoci. Skratite mu muke i zabranite mu ucesce.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 18:47:20
Mene samo zanima ko su Eurovisioner i Mikrofondzija i da li mogu da nam se predstave ovde u temi i kažu nam nešto više o sebi. ::) I da nas pozdravi kopachka, nije pisao od 2016.

Kad saznas to sto te zanima udostoji se pa napisi ono sto sam te pitao.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:48:43
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:48:49
Baš ću se tobom baviti Čezare, nemam preča posla. Samo želim da se ne spinuje i da se držimo ankete.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:49:20
I najgore od svega - i dalje smara 😓
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 18:49:48
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno

 :D 
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:50:31
I najgore od svega - i dalje smara
I ne planira da prestane dok svi ne pocrkamo!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 18:50:54
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno

1.Zasto se nisi prijavio da organizujes?
2.Preduhitrilo te je jos dvoje svakako je ne bi poslao.
3.Za ovo niko nece da reaguje jer Bjorn je divan.

Baš ću se tobom baviti Čezare, nemam preča posla. Samo želim da se ne spinuje i da se držimo ankete.

Onda cuti i ne smaraj druge svojim glupostima.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Destroyer 19 Januar 2019, 18:51:12
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno

Ja sam čim sam je čuo odustao od toga da je ovde pošaljem a tamo gde sam je slao naravno nije pobedila zato što je jelte izvikana ali opet sam joj dao visoko zato što ocenjujem pesmu a ne forumaša. Opet ništa lično protiv tebe pošto svako može da glasa kako hoće.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:52:03
Evo, ovo mi je rekao Leo Čezar. :(

Onda cuti i ne smaraj druge svojim glupostima.

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:53:03
@Leo
1. Los spin
2. Isto
3. Da

Naravno da bi 12 dobio neko ko je me je fer nacin preduhitrio. Legalno je to sto si uradio, ali bas bezveze. KRAJ!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 18:53:52
Mislim da se stvar sad već prilično otima kontroli i molila bih da se držite rasprave o pravilima, a da lične obračune smanjite na minimum.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 18:55:05
Slazem se. 😇
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 18:55:18
Nakon svakog izdanja ću FSC botovima postaviti isto pitanje - Kako vam se činilo izdanje? i tagovaću ih. Ne kapiram što se prećutkuju neaktivni, sumnjivi takmičari.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 18:56:26
Ivana od drame nisi videla moj predlog :(

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Avocado 19 Januar 2019, 18:57:23
Slazem se za Avokada koji izdanje nakon izdanja ubija pojam igre, sve vise i vise i stvarno je postalo dosasno. Predlazem zabranu ucestvovanja lol mislim ocigledno mu se ne igra al hoce da se inati pa ne moze si pomoci. Skratite mu muke i zabranite mu ucesce.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk


Slažem se da sam ja glavni problem FSCa.Pa, ništa ti odustani onda i rešen problem  :D   
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 18:59:09
Nakon svakog izdanja ću FSC botovima postaviti isto pitanje - Kako vam se činilo izdanje? i tagovaću ih. Ne kapiram što se prećutkuju neaktivni, sumnjivi takmičari.

Za Mikrofondziju bih se možda i složila, ali Eurovisioner ima skoro tri hiljade postova, tako da ne bih baš rekla da ne piše i nije aktivan, a sad, možda ti nisi prisutan u isto vreme kada je on tu.


@Niko, jesam videla, ali mi nije bas najjasnije kako si zamislio? Na postojecoj podeli polufinala ili? Posto, ako se odmah rangiraju sve pesme, stoji isto ono sto i za glasanje u oba polufinala.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 19:02:31
Aha vise sam mislio samo na finale, al vidim kako bi bilo problem i ne bas realno ako se ne radi u polufinala.

@Avocado nisi problem u nekoj velikoj meri ali smaras na svakom mogucem izdanju sa glupostima koje pises o SVOJIM pesmama i to sto pises ubija poentu igre i stojim pri tome.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 19:04:09
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno

Izvini ali kako si ti mogao da znaš šta je on poslao?


Ima nas koji ne jurimo za hitovima, ne šaljemo zicere i ne otvaramo takve teme, pa se onda optužimo kako "glumimo filharmoniju"!


Pobogu to je bilo zezanje, ne mogu da verujem da si se našao uvređenim zbog toga. Dr.Who amo preveli na DrKo, Ivanu zovemo Putinkom, Leo je Azerbejdžan, Niko je nebitan, meni kažu da sam seronja.... a tebe vređa filharmonija... ma daj molim te
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Avocado 19 Januar 2019, 19:04:41

Aha vise sam mislio samo na finale, al vidim kako bi bilo problem i ne bas realno ako se ne radi u polufinala.

@Avocado nisi problem u nekoj velikoj meri ali smaras na svakom mogucem izdanju sa glupostima koje pises o SVOJIM pesmama i to sto pises ubija poentu igre i stojim pri tome.

Sent from my SM-J600F using TapatalkPa lepo me blokiraj, pa mi nećeš videti ni post pa te neću smoriti.Ajde bre više, i mi cigani imamo dušu!Samo me kljucaš u zdrav mozak!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 19:08:37
Aha vise sam mislio samo na finale, al vidim kako bi bilo problem i ne bas realno ako se ne radi u polufinala.

Pa da, mislim da bi trebalo ukljuciti i pesme iz polufinala, jedino da se radi po postojecim podelama, pa bi onda i bila mogucnost da tu rezulti odskacu od rezultata dobijenih po esc sistemu, a i podrazumevalo bi se da je od 1. do 10. verovatno isti raspored kao i u poenima ovamo.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 19:10:25
Izvini ali kako si ti mogao da znaš šta je on poslao?

Zato sto je gospodin poslao pesmu prvo sekund pre roka a onda 23 nakon roka pa mi je rekao znam da si pravio temu zbog ove pesme i neces pobediti na sta sam ja rekao "Ko kaze da sam ja zakasnio si 23 sekunde posle roka  :D  "
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 19:12:01
Cekam 3 meseca da posaljem Shallow. Inace ne saljem vise zicere, ne znam ni kako sam pobedio ::() i onda dodje ovaj smarac zivota i kreira temu za sebe. Pa 0 ko kuca. Normalno + logicno
Izvini ali kako si ti mogao da znaš šta je on poslao?
Ja ga napio, sve mi priznao!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 19:15:57
Izvini ali kako si ti mogao da znaš šta je on poslao?

Zato sto je gospodin poslao pesmu prvo sekund pre roka a onda 23 nakon roka pa mi je rekao znam da si pravio temu zbog ove pesme i neces pobediti na sta sam ja rekao "Ko kaze da sam ja zakasnio si 23 sekunde posle roka  :D  "

Sećam se da si davno rekao da ti je kod ovakvih takmičenja plasman jako bitan i da zbog toga vodiš računa šta i kako šalješ. To je meni okej. Ali mi nije okej što si odabrao pesmu prvi i tako sebi dao korak prednosti u odnosu na sve. Mada, 90% organizatora je to isto radilo. Nije okej i u duhu fer-pleja ali nije ni zabranjeno.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 19:18:17
Ali biće, uskoro. :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 19:22:10
Pa nadam se da hoće
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 19:23:45
Ja nikada nisam radio temu da bi poslao zicer, vise sam radio da bi poslao neke pesme koje nikako da posaljem jer se teme  niku poklopile i onom jednom slucaju kad sam pobedio da bi se osigurao da ce ta pesma koju sam hteo da bude df. Dok one teme sa zadacima nisam ni znao kakav bi mi zadatak bio pa nista nisam ni planirao. Na zadnju organizaciju, pesmu koju sam planirao se ispostavila da se ne uklapa u temu sto sam smislio :D 8 organizacija, najbolji plasman kod sebe 8. mesto j to jedini put u top 10 :D

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: ivana-ns 19 Januar 2019, 19:26:09
Meni je 4. mesto, jos na prvoj organizaciji sa filmskom muzikom (tad sam se i mislim poslednja prijavila).
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 19:27:48
Sećam se da si davno rekao da ti je kod ovakvih takmičenja plasman jako bitan i da zbog toga vodiš računa šta i kako šalješ. To je meni okej. Ali mi nije okej što si odabrao pesmu prvi i tako sebi dao korak prednosti u odnosu na sve. Mada, 90% organizatora je to isto radilo. Nije okej i u duhu fer-pleja ali nije ni zabranjeno.

Za to prvo sam se zezao na konto komentara dusebriznika. A za ovo drugo nisam ni prvi ni poslednji. A isto tako niko nije mogao da garantuje da necu mozda ispasti u polufinalu isto tako i pobediti.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 19:28:07
Smisliš temu prema pesmi i na kraju pesma ne odgovara temi. Bravo, Niko! :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 19:29:31
Ja nikad nisam pobedio na svojoj organizaciji. Ko jeste i koliko puta?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Avocado 19 Januar 2019, 19:31:19
Ja na svojim organizacijama sam bio 2 puta poslednji i  jednom  17 od 21Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Björn 19 Januar 2019, 19:33:01
Ja nikada nisam organizovao, ali sam se uzbudio od ove revolucije i sad mi se organizuje! Mart mesec...
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 19:35:11
Smisliš temu prema pesmi i na kraju pesma ne odgovara temi. Bravo, Niko! :D
Vise je bilo smislio temu, pa pomislio na tu pesmu, pa rekoh eto super to cu slati pa se na kraju ispostavilo da ne moze. Al je bila slobodnija tema pa sam imao drugih pesama na spisku sto jesu odgovarali.

Sent from my SM-J600F using Tapatalk

Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 19:36:20
Ja nikad nisam pobedio na svojoj organizaciji. Ko jeste i koliko puta?

2
14
9
1
5
4
2
1
1
2
1
2
4
1
1
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 19:36:50
Ja nikad nisam pobedio na svojoj organizaciji. Ko jeste i koliko puta?

Kako nisi? A ona Italijanka?
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 19:37:13
Jao, da. Prva organizacija. Izvinjavam se.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 19 Januar 2019, 19:39:50
Pobogu to je bilo zezanje, ne mogu da verujem da si se našao uvređenim zbog toga. Dr.Who amo preveli na DrKo, Ivanu zovemo Putinkom, Leo je Azerbejdžan, Niko je nebitan, meni kažu da sam seronja.... a tebe vređa filharmonija... ma daj molim te
Nisu ti ostali primeri koje si naveo baš isti.
Konkretno, Petar je, u svom stilu, na poslednjem FSC-u prokomentarisao da glumim filharmoniju, što sam (direktno ili indirektno) shvatio da se pretvaram u nešto što nisam i da ne dajem svoje mišljenje i komentare o pesmama.
Što se tebe tiče, ti si mi uveo pojam "izbeglica iz filharmonije" koji iskreno i dalje baš ne razumem.  :D
 
U redu je ako ne mislite tako.  :)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 20:20:03
@Ady Fora je bila u tome da si na nekom FSC komentarisao pesme i da si sve one laganije i jeftinije pesme ispljuvao onako baš žešće i zato si postao izbeglica iz filharmonije. Kontaš poentu?

Ali zaista ništa loše nisam mislio, čista zafrkancija
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: etica 19 Januar 2019, 20:22:00
Boze, kakva frka....  :dq:

A FSC je tako lepa, zabavna i jednostavna igrica.

Nije problem u pravilima, problem je u ljudima.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 20:25:15
Boze, kakva frka....  :dq:

A FSC je tako lepa, zabavna i jednostavna igrica.

Nije problem u pravilima, problem je u ljudima.

Ovo je ono sto i ja pricam  :G)
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 20:26:10
Pa da, zato moramo pravilima da korigujemo ponašanje ljudi. :-\
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: EvilSmile 19 Januar 2019, 20:27:18
Posle sam ja kontradiktoran  :D
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 20:29:44
Pa da, zato moramo pravilima da korigujemo ponašanje ljudi. :-\

Da bi korigovali ostale prvo treba da korigujemo sebe.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 20:31:33
Slažem se. Napreduješ.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Doctor Who 19 Januar 2019, 20:31:43
Previše se cimate svi oko nečeg što je igrica i zabava i što je realno nebitno.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Niko 19 Januar 2019, 20:32:00
Niste interesantni vise :dq:
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 20:35:23
Slažem se. Napreduješ.

I ti. Lepo ti stoji ta plava perika.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Petar 19 Januar 2019, 20:35:51
I tebi crnina.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Leo Cezar 19 Januar 2019, 20:37:18
Crnina je u znak postovanja za sve pale pesme koje necu moci da posaljem na FSC kao organizator.
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: mirCo 19 Januar 2019, 20:42:29
Ja ne mogu ovo diskusiju. :D Bravo!
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Ady 19 Januar 2019, 21:16:07
@Ady Fora je bila u tome da si na nekom FSC komentarisao pesme i da si sve one laganije i jeftinije pesme ispljuvao onako baš žešće i zato si postao izbeglica iz filharmonije. Kontaš poentu?

Ali zaista ništa loše nisam mislio, čista zafrkancija

Ne kapiram samo iz razloga što bi izbeglica trebalo da znači nešto skroz suprotno od filharmonije, da sam izbačen odatle. :D Dakle, ne iz uvredljivih razloga.
Ali, nebitno je da sad i oko toga zafrkavamo. ;)
 
Previše se cimate svi oko nečeg što je igrica i zabava i što je realno nebitno.
Bravo!  ;(:);
Naslov: Odg: PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a
Poruka od: Scooby 19 Januar 2019, 22:10:13
Pa u tom trenutku su izbeglice bile u trendu, pa eto palo mi na pamet kako si i ti izbegao iz filharmonije koja se moralno urušila i došao kod nas  :D