Skorašnje poruke

Stranice: 1 2 3 ... 10
1
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Niko poslato danas u 22:26:01 »
Umro sam na 'Tandara, mandara, cicvara, popara' :lol)) Solidno kod Adija
2
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka stres92 poslato danas u 22:24:09 »
Jedan korak napred, dva pozadi.  :D
3
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Novinar poslato danas u 22:14:21 »
Ady nije nešto. Inače očekivao sam od većine ok komentare. Ovo je malo niže..  :(  bye:)
4
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Anhel poslato danas u 22:07:58 »
kopachka -  :o Nadam se da nismo u istom pf-u  :D
Čeda -  :G) Nije loše  :D
Ady -  :jaoj: Bolje da uopšte nisi ni komentarisao moju pesmu  :D

Dodao sam smajlije, u slučaju da me shvatite preozbiljno  :D
5
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Ady poslato danas u 21:50:59 »
Komentari za II polufinale (reviju ESC pobednica):
 
Yuval Dayan - Ad Shetachazor:
Dobar početak polufinala i lepa etno pesma. Na početku deluje umrtvljeno, ali se do kraja, uz etno dodatke, shvati sva njena lepota.
 
Vesna Pisarović - Jutro donosi kraj:
Ja sam nju oduvek više voleo vizuelno nego muzički, a ovde se javlja samo tekst pesme i par nepokretnih slika. Pesma je ipak optimistička i bolja od očekivanja, što ne znači baš i da je super. ;)
 
Tina Dico - Someone You Love:
Ma dobar mi je skroz tekst koji dolazi do izražaja, ali udavi nekako u tom neprekidnom trajanju i monotoniji! Početak je skroz lep, ali mi je refren nekako šablonski. Ipak, dobro urađena balada, prateća muzika i vokali.
 
Taylor Swift - Look What You Made Me Do:
Opet mističan i zanimljiv početak, tu i tamo prelaz (agresivan ali skladan), a onda usledi refren sa odsustvom bilo kakvog smisla za harmoniju i živost. Spot ne treba komentarisati. Opet je ovo bolje od većine drugih velikih hitova današnjice. U globalu, nisam nezadovoljan.
 
Sarah Jaffe - Clementine:
OK, fini pesmuljak i da se lepo poslušati. Ali nedostaje originalnosti  i ličnog pečata. Mnogo mi liči na sve nešto drugo, nažalost, iako ova dama slatko pevuši i mogla bi da me uspava, a da to bude jako lep san. :mmm:
 
Plumb - Cut:
Dobra je stvar. Generalno nemam zamerki. Ne znam zašto, ali nekako volim taj tip pesama kada pevačica odsvira na klaviru sa nekom konstantnom tenzijom ka moćnom refrenu u kome pusti glas, kao Dolcenera na Sanremu, ili npr. Daniela Simons 1986. na ESC-u za Švajcarsku (nije pustila glas, ali je imala ubedljiv refren). A inače, kad sam kod Sanrema, njen me glas podseća na Elisin.
 
Minela Stojaković - Ti propadaš:
Hm, neko je Mysteriozno rešio da bude vickast. ;) Mislim da postoje mnogo veći užasi od ovog u domaćoj muzici. Odbrojavanje na početku mi je ostavilo najjači utisak. Deluje da je tekst rađen prema istinitom događaju. Da ne zaudaraju onako  treštavi akordi sintisajzera kao na ciganskoj svadbi ispod šatora za 1000 ljudi, ovo bi mogla da bude ozbiljna pesma sa porukom: reci ne alkoholu! "Nek brinu sad oni svi što piju isto kao ti... svoj život što su srušili". I reci ne drogama!!! I nikada nemojte pristati da zauvek budete robinje narkOmanima i alkosima!  ::)
 
Medina - Gutter:
Odlična stvar. Volim ovakve pesme. Sve je na nivou i skockano: ritam, beat, aranžman, muzika, spot. Još jedna dobra elektro-skandinavka, poput Margaret iz prvog polufinala, samo još komercijalnija, ali to joj nije minus!
 
Mary Hopkin - Those Were The Days:
Naftalin, ali dobar. Lepo je što se neko setio ovog oldie-a koji meni, iskreno, ne bi tako lako pao na pamet. :) Emotivno i vuče na neka davna i verovatno bezbrižnija vremena u kojima nismo živeli, ali osetimo svu lepotu kroz pesmu.
 
Loreen - We Got The Power:
Za mene ona ima samo Euforiju i ništa drugo. Nije ni ovo nešto loše, ali meni ostatak njenog repertoara nekako ne leži.
 
Lena - Home:
Ne baš harmonična, ali interesantna boja glasa. Volim kada me pesma iznenadi na pozitivan način, i kako krene da se razvoja, shvatim bolje njenu suštinu. Ona se odlično izgradila nakon ESC-a i nije dozvolila da je slava tek tako ponese.
 
Lauren Aquilina - Sinners:
Poštovanje za Maltu, ali ne volim ovakve pesmičke. Glasić na trenutke deluje nesigurno. Iako je to stil pevanja, meni se ne sviđa. OK, do izražaja dolazi ispisan tekst o zabranjenoj ljubavi koja je najslađa, ali ne vredi, za mene je muzički ovo sve tanko.
 
Katy Perry - Wide Awake:
Zoveš se Keti Peri i onda šta god da napraviš, to je hit, to je WoW! E pa što se mene tiče, nije! Ovo je tako dosadno, otupelo, bezlično, izanđalo.. da nemam reči.
 
Jovana Nikolić - Srećan put:
Nisam skorije čuo ovu pesmu. Nije moj fazon, ali je za domaće uslove sasvim OK i svedena pesma u srednjem ritmu. Čudno mi je da ona nije bila do sada s obzirom na veliki broj obožavalaca na forumu. Ah, da, bila je pesma "Moli, moli". Rekao bih da Miškovićka ima velike šanse da dogura daleko u takmičenju.
 
Jessica Simpson - I Wanna Love You Forever:
Dosta tzv. powerful balada imamo u takmičenju. A ova mi je najmanje legla od svih. Deluje izveštačeno i nerealno, a ode previsoko i predramatično u refrenu. "Love forever" - mislio sam da smo takve stvari prevazišli. Pred kraj pesme ubija taj visoki skičući ton. Ne!
 
Jamala - I Believe In You:
Čini mi se da za Jamalu važi potpuno suprotan komentar u odnosu na Loreen! :D Sve što ona napravi izvan Evrovizije i 1944. godine je na profi nivou i ona i njena ekipa se odlično snalaze i sa komercijalnim pesmama na engleskom jeziku.
 
Gloria Trevi - Todos me miran:
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! Evo je superiorna konceptualka! ;zv:) Smehotresni horor! ;D Ne mogu ja ovaj Cher momenat nikako. :o Minela je za nju prava umetnica.
 
Giorgia - Credo:
Ne sviđa mi se što se Đorđa previše iskomercijalizovala i izmodernizovala u poslednje vreme. Pesma klepana da po svaku cenu bude hit i ništa drugo. :( Može ona mnogo bolje!
 
Emma Salokoski - Veden alla:
Nisam baš mogao da se odredim prema pesmi na početku. Fino jeste, ali ne i superiorno. Ali aranžerski mi jeste super! Sve pesme iz Finske u suštini budu fine, pa tako i ova. U nekim momentima bih je rado pustio.
 
Cloves - California Numb:
Dobra i skroz moderna stvar koja zaslužuje mnogo više pregleda. Šteta što odlična produkcija iz Australije i Novog Zelanda uvek nekako ostane nepravedno u zapećku naspram američke, kanadske i britanske.
 
Bebe Rexha - I Got You:
Nemojte više sa ovakvim super-hitovima. Jeste ovaj malo i podnošljiviji od nekih drugih, ali je svejedno malo bez veze. Na-na-na... juUuUu-ju-ju!  :E
6
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Ady poslato danas u 21:50:47 »
Bolje je ovo izdanje u odnosu na prethodni ženski FSC, ali opet je većina pesama loša i moglo je to i mnogo bolje.  bye:)
Hvala vam najlepše za ovakve ocene koje ste do sada dodelili mojoj pesmi. Nažalost, većini od vas neću uzvratiti, ali šta da se radi (prošli put je bilo obrnuto).  :)
 
Komentari za I (nešto jače) polufinale:

Virginia Labaut - Dream Man:
Simpatično, iako je prosto. Staromodno u neko modernom aranžmanu i sve to bude pohvalno, ali je opet ubije ta preveilka prostoća i šećerna vodica. :( Nije me dovoljno ubedila, nažalost.
 
Toni Braxton - Spanish Guitar:
Nije baš da sam lud za ovako nečim, ali Toni je uspela da napravi balans između neke crnačke muzike u melanholičnom tonu i američke komercijale. Prijatno je čuti ovu pesmu.
 
Tijana Bogićević - Ti imaš pravo:
Ovo joj je nova pesma? Dobra je, skroz! Jedna pristojna, korektna pevačica. Što kažu, nedostaje joj još nešto da bi bila ubedljivija, ali ova pesma je svetlo na kraju tunela domaće pop muzike.
 
Tanja Banjanin - Ja činim sve:
Realno je ova pesma bila dugo precenjena u javnosti i pevačica malo prepotentna što se tiče svog pevanja i pesme, ali nisam je odavno čuo. Lepo je podsetiti je se ipak, a pesma je stvarno bila dobra, moćna balada i jak vokal, naravno.
 
Sade - By Your Side:
Divno! Pravi sedativ i relaksacija, bez razmišljanja o bilo kakvom problemu. Drago mi je da sam čuo Sade i u ovakvom izdanju (pesma je novitet za mene).
 
Nevena Božović - Jasno mi je:
Ni sumnjao nisam da će ova pesma da se pojavi. Drago mi je da nas predstavlja na OGAE takmičenju. Čujem je često i OK mi je skroz. Nešto moderno iz Srbije, ali u ovoj konkurenciji mi deluje isuviše ziceraški. Dajte ipak nešto novo! Mašti na volju, molim vas...
 
Milica Pavlović - Mogla sam:
Ovakav stil muzike mi definitivno ne godi, ali gledano u odnosu na žanr, ovo je dobro urađena pesma. Devojka definitivno ima harizmu i potencijal da peva nešto bolje od ovoga. Šteta! Madaaaa... sa više slušanja ovo ulazi u uvo nekako.
 
Maty Noyes - London:
Onako, osrednje, nemam nikakav utisak. Tandara, mandara, cicvara, popara - liči na nešto tako. Čist mediokritet (neko će se uvrediti verovatno više nego da sam rekao da je pesma loša, znam)  ::()
 
Margaret Berger - Human Race:
U svom stilu. Volim ovo, baš, baš! Dobar electro beat. Ja bih nju ponovo voleo da vidim na ESC pozornici sa ovako nečim! Margie do pobede!!!
 
Liz Callaway - Once Upon a December:
Nisam znao, tačnije nisam razmišljao da može i ovako nešto na ovom FSC-u. Zašto da ne! Lep i emotivan soundtrack i divan vokal za crtać. Dopadljiv mi je izbor, naročito iz razloga što odskače od ostalih pesama. Što Bebi reče, prava lepota!
 
Lauren Christy - The Color of The Night:
Još jedna čuvena balada. Dobra pesma u svakom slučaju i oduvek mi se sviđala, iako nisam neki ljubitelj ovakvih stvari u globalu. Mislim da ima dobre šanse, čak i za pobedu.
 
Kylie Minogue - Get Outta My Way:
Stara dobra Kajli! Pesma je zaista dobra i ne znam šta da dodam više jer se već ponavljam u komentarima: dobra je, srednja, nije dobra, hajmo dalje!
 
Kaliopi - Melem:
Nije nešto što bih sebi pustio i što slušam inače. Ima elemenata, više pozadinskih, u refrenu koji su interesantni.
 
Jessie J - Flashlight:
Dosadnjikava pesma. Smorila od prvog do poslednjeg takta. Po kom kriterijumu ima ovoliku popularnost? Ne kapiram modernu umetnost! :dq:
 
Jelena Marjanović - Kaži anđele:
Ne mogu da se koncentrišem na pesmu dok ovih dana u javnosti ponovo kruže poarovska nagađanja ko je ubio mladu damu prošle godine! Ne vredi, opet me to muči, i koliko god puta da sam pustio pesmu, opet isto, pesma je u skroz drugom planu. :( Čujem pak da je neki težak, emotivni narodnjak, predramatičan. Nekako je sve isuviše tužno po pitanju ovog entry-ja. Moolim vas, daljeeeee!
 
Jain - Come:
Znam za pesmu i skroz mi je cool. Interesantan spot. Sviđa mi se ovakva ekscentričnost u svemu, a jednostavnost, s druge strane. Za to treba biti umetan. Pevačica je izuzetno simpatična.
 
Giusy Ferreri - Come un'ora fa:
Poput Đoleta, i meni je u početku smetao njen glas i baš mi je bila iritantna, ali sam se sada navikao na Giusy i počele su dami se dopadaju neke njene pesme. Ova bi takođe mogla da spada u te. Izgleda kao fina muzička poema. Mnogo je bolja od italijanske pesme iz drugog polufinala.
 
Ewelina Lisowska - Prosta sprawa:
Pomahnitala Poljakinja! :D "We're Slavic Girls We Know How To Use Our Charmin' Beauty"! Pesma je stvarno bezvezna, bez ikakvog preterivanja. Ima nešto zaraznog ritma, ali ne dam da me on previše odvuče. ;)
 
Dua Lipa - New Rules:
Zanimljiivo, ovo je bila prva pesma na koju sam naleteo tokom pretrage pesama za ovaj FSC. Dosta je slabija od "Be the One". Meni pevačica deluje kao antipatična i prepotentna klinka koja je slavu stekla preko noći i postala mnogo važna.
 
Ceca - Kuda idu ostavljene devojke:
OK, ima emociju u nekom malo starijem izdanju u odnosu na moderni turbo folk, ali nije me pogodila ni najmanje. Ne mogu ja ovo, kao neka nostalgična melanholija, ali nikako mi ne leži, već izaziva baš suprotno raspoloženje u odnosu na ono koje bi trebalo.
 
Alicia Keys - In Common:
Dobra je Alicia i ovaj put. Pesmi možda nedostaje nešto da bi je diglo iz mrtvila kojim odiše i sam spot (možda i ne), ali je svakako dobra stvar i prija da se čuje.
7
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Denza_Sombor poslato danas u 21:20:28 »
Ady mozda me iznenadis, cisto sumnjam, al ajde da se nadam  :D
8
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Novinar poslato danas u 21:16:34 »
Čeda solidno..  ;zv:) jedna pristojna ocjena  ;zv:)
9
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Ady poslato danas u 21:04:52 »
@Leo
Sad ću ja da iskomentarišem, pa me baš zanima kako ćeš kod mene proći. :)
 
@Denza
Što se tebe tiče, verovatno ću da ti pokvarim prosek. :(
 
@Čedo
Dodaj molim te ocenu za Margaret!  ;zv:)
10
Forum Song Contest / Odg: 159. FSC - Woman's World
« Poslednja poruka Denza_Sombor poslato danas u 21:03:14 »
Sarene ocene za moju pesmu, mozda jedna "losa" ocena svega, a prosek ocena za moju pesmu bio bi negde iznad 3,5 - 4.  8)
Stranice: 1 2 3 ... 10